ΑρχικήinetStarlink Maritime της SpaceX: Δορυφορικό internet για γιοτ

Starlink Maritime της SpaceX: Δορυφορικό internet για γιοτ

Το αφεντικό της SpaceX, Elon Musk, ανακοίνωσε μια νέα ευρυζωνική υπηρεσία Starlink για τα πάντα, από εμπορικά πλοία έως εξέδρες άντλησης πετρελαίου έως premium γιοτ. Η ευρυζωνική υπηρεσία Starlink Maritime που παρέχεται μέσω δορυφόρου υπόσχεται «ίντερνετ υψηλής ταχύτητας ενώ βρίσκεστε στη θάλασσα».

Δείτε επίσης: Tesla: Τρέιλερ επέκτασης ηλιακής εμβέλειας με Internet SpaceX Starlink

Starlink Maritime

Το Starlink Maritime είναι πολύ πιο ακριβό από το Starlink για RV που κυκλοφόρησε πρόσφατα, το οποίο κοστίζει 599 $ για το hardware συν ένα μηνιαίο τέλος εξυπηρέτησης 135 $.

Το hardware της Starlink Maritime αποτελείται από δύο terminals και κοστίζει 10.000 $ συν μια μηνιαία χρέωση 5.000 $. Ο software engineer της Starlink, Joseph Scarantino, εξήγησε στο Twitter ότι η ρύθμιση dual-dish της Maritime τετραπλασιάζει την απόδοση για να μειώσει την καθυστέρηση και την απώλεια σήματος στη θάλασσα δημιουργώντας ένα ευρύτερο οπτικό πεδίο. Όπως και η τυπική υπηρεσία, απαιτεί καθαρή θέα στον ουρανό.

Δείτε επίσης: Πύραυλος της SpaceX δημιουργεί παράξενο φαινόμενο στη Νέα Ζηλανδία

Αν και η τιμή είναι υψηλή, η SpaceX υποστηρίζει ότι είναι στην πραγματικότητα πολύ φθηνότερη από την παραδοσιακή υπηρεσία διαδικτύου με πολύ μικρό διάφραγμα δορυφόρου (VSAT).

Η υπηρεσία είναι για όλα τα ναυτιλιακά πλοία, από εμπορικά πλοία μέχρι εξέδρες άντλησης πετρελαίου.

Δείτε επίσης: Η SpaceX απέλυσε υπαλλήλους που εμπλέκονταν στην επιστολή που επέκρινε τον Musk

«Η Starlink Maritime σάς επιτρέπει να συνδέεστε στο internet ενώ ταξιδεύετε στην θάλασσα, όπως θα κάνατε στο γραφείο ή στο σπίτι», δήλωσε η εταιρεία.

Το Starlink Maritime μπορεί να τεθεί σε παύση όταν δεν είναι απαραίτητο και να επανεκκινηθεί όταν είναι απαραίτητο. Η υπηρεσία χρεώνεται σε προσαυξήσεις ενός μήνα.

Η SpaceX υπόσχεται ότι οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως ένα Starlink fleet από μία μόνο πύλη.

Ο χάρτης κάλυψης Starlink Maritime δείχνει ότι η υπηρεσία αυτή τη στιγμή αγκαλιάζει τις ακτές των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και της Ευρώπης. Ωστόσο, η SpaceX σχεδιάζει να ξεκινήσει να επεκτείνει την κάλυψη σε όλο τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό και τον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό έως το 4ο τρίμηνο του 2022 και στη συνέχεια να ξεκινήσει να επεκτείνει την κάλυψη στον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό και στον Ινδικό Ωκεανό το 1ο τρίμηνο του 2023.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS