ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΠύραυλος της SpaceX δημιουργεί παράξενο φαινόμενο στη Νέα Ζηλανδία

Πύραυλος της SpaceX δημιουργεί παράξενο φαινόμενο στη Νέα Ζηλανδία

Οι αστρονόμοι στη Νέα Ζηλανδία είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν ένα σπάνιο φαινόμενο στον ουρανό χθες το βράδυ.

Δείτε επίσης: Η SpaceX απέλυσε υπαλλήλους που εμπλέκονταν στην επιστολή που επέκρινε τον Musk

φαινόμενο

Μια ομιχλώδης σπείρα σχηματίστηκε πάνω από το νησί, την οποία είδαν πολλοί ενθουσιασμένοι θεατές γύρω στις 7.30 μ.μ., σύμφωνα με τη New Zealand Herald.

Πολλοί άνθρωποι επισκέφθηκαν τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook για να μοιραστούν τις φωτογραφίες που τράβηξαν από διάφορα μέρη της χώρας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Κουίνσταουν και στη Μοτουέκα.

Ένα άτομο στη σελίδα του Milky Way Chasers New Zealand στο Facebook μοιράστηκε εκπληκτικές εικόνες του φαινομένου σε έναν κατά τα άλλα έναστρο ουρανό πάνω από τη Μοτουέκα.

«Μόλις συνέβη γύρω στις 7.28 μ.μ. – το είδα στην περιοχή Μοτουέκα. Κινείται (ακόμα)».

Φαίνεται όμως ότι το φαινόμενο δεν ήταν φυσικό, αλλά τεχνητό.

Δείτε ακόμα: Η SpaceX λαμβάνει περιβαλλοντική έγκριση για τον πύραυλο Starship

Νέα Ζηλανδία

Η New Plymouth Astronomical Society μοιράστηκε μια εξήγηση στο διαδίκτυο χθες το βράδυ, λέγοντας ότι η σπείρα πιθανότατα προκλήθηκε από την αποβολή καυσίμου, λόγω της εκτόξευσης πυραύλων SpaceX.

«Παρόμοια αποτελέσματα έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν και είναι πιθανό ο Globalstar 2 FM15 της SpaceX να είχε περάσει από τη Νέα Ζηλανδία εκείνη την στιγμή», ανέφερε η εταιρεία.

Η SpaceX πραγματοποίησε τρεις επιτυχημένες εκτοξεύσεις Falcon 9 τις τελευταίες δύο ημέρες – μεταφέροντας συνολικά 55 δορυφόρους στο διάστημα και αυξάνοντας τον ανταγωνισμό στο αντίπαλο Rocket Lab καθώς προσπαθεί να αυξήσει τη συχνότητα εκτόξευσης.

Στην άλλη άκρη της κλίμακας, μια αποτυχημένη εκτόξευση από την αντίπαλο Rocket Lab Astra κατέστρεψε δύο δορυφόρους της NASA την περασμένη Κυριακή.

Δείτε επίσης: Οι πύραυλοι της SpaceX επηρεάζουν αρνητικά απειλούμενα είδη ζώων

Το SpaceFlight Now μοιράστηκε μια απίστευτη λήψη της SpaceX που μεταφέρει τον δορυφόρο επικοινωνιών Globalstar σε τροχιά νωρίς την Κυριακή από το ακρωτήριο Canaveral, στις ΗΠΑ, πραγματοποιώντας την τρίτη πτήση με πυραύλους Falcon 9 σε 36 ώρες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS