ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ SpaceX λαμβάνει περιβαλλοντική έγκριση για τον πύραυλο Starship

Η SpaceX λαμβάνει περιβαλλοντική έγκριση για τον πύραυλο Starship

Οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές πήραν μια βασική απόφαση σχετικά με τα σχέδια της SpaceX να εκτοξεύσει τον τεράστιο πύραυλο της για τον Άρη, γνωστό ως Starship, από το Τέξας, εφόσον η εταιρεία συμμορφώνεται με 75 «μέτρα μετριασμού», που αφορούν τις εκτοξεύσεις πυραύλων σχετικά με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Δείτε επίσης: Οι πύραυλοι της SpaceX επηρεάζουν αρνητικά απειλούμενα είδη ζώων

Starship

Ο κατάλογος των ενεργειών περιλαμβάνει τη στρατολόγηση ενός “ειδικευμένου βιολόγου” για την παρακολούθηση των επιπτώσεων στην τοπική άγρια ​​ζωή. Επίσης προειδοποίηση του κοινού πριν από τις εκτοξεύσεις για τις δυνατές ηχητικές εκρήξεις και τους πιθανούς κινδύνους. Και φυσικά τον καθαρισμό τυχόν υπολειμμάτων από τις εκτοξεύσεις. Η εταιρεία πρέπει επίσης να συμφωνήσει να μην κάνει εκτοξεύσεις σε μεγάλες αργίες και σε έναν ορισμένο αριθμό Σαββατοκύριακων, ώστε το κοινό να μπορεί να διατηρήσει την πρόσβαση σε μια κοντινή παραλία.

Αλλά το βασικό στοιχείο της ανακοίνωσης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας ήταν ότι καθόρισε ότι τα σχέδια εκτόξευσης της SpaceX «δεν θα επηρέαζαν σημαντικά την ποιότητα του ανθρώπινου περιβάλλοντος». Ως αποτέλεσμα, ο οργανισμός δεν απαιτεί μια πιο ενδελεχή αναθεώρηση που θα μπορούσε να επηρεάσει περαιτέρω τα σχέδια της εταιρείας.

Η έγκριση περιβαλλοντικής αναθεώρησης ωστόσο, δεν εγγυάται ότι η FAA θα δώσει στην SpaceX άδεια εκτόξευσης, η οποία θα περιλαμβάνει αξιολόγηση ασφάλειας και κινδύνου, καθώς αυτό είναι ακόμα υπό εξέταση.

Δείτε ακόμα: SpaceX: Οι 4 αστροναύτες του Crew-4 εκτοξεύτηκαν σήμερα

Η εταιρεία περίμενε αυτή την απόφαση για σχεδόν ένα χρόνο, καθώς οι κριτικές εμπόδισαν την εταιρεία να βάλει σε τροχιά ένα διαστημόπλοιο Starship, μια δοκιμαστική πτήση που ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SpaceX Elon Musk ήλπιζε ότι θα γινόταν τον περασμένο Ιούλιο.

SpaceX

Αλλά το τελευταίο μισό του 2021 ήταν γεμάτο εμπόδια. Η FAA, η οποία αδειοδοτεί εμπορικές εκτοξεύσεις πυραύλων, διεξήγαγε μια περιβαλλοντική αξιολόγηση για να εξετάσει τον αντίκτυπο που θα είχε η εκτόξευση ενός τόσο τεράστιου πυραύλου από ένα τμήμα της αγροτικής ακτής του Τέξας. Μια περίοδος δημοσίων σχολίων τον Οκτώβριο ανέδειξε τις φωνές πολλών κατοίκων της περιοχής που αντιτίθεντο έντονα στην ιδέα, καθώς και ορισμένων ένθερμων υποστηρικτών που δεν ήταν απαραίτητα από την περιοχή.

Οι συμμετέχοντες στα δημόσια σχόλια είχαν τη δυνατότητα να μιλούν από οπουδήποτε. Και ενώ οι περισσότεροι τάχθηκαν υπέρ του να προχωρήσει το έργο, οι άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονταν ότι ζουν κοντά στην τοποθεσία εκτόξευσης της SpaceX στο Νότιο Τέξας, ήταν ως επί το πλείστον αντίθετοι, σύμφωνα με μια καταμέτρηση.

Δείτε επίσης: Η SpaceX τερματίζει την παραγωγή νέων καψουλών Crew Dragon

Εάν η SpaceX δεν λάβει τελικά έγκριση για εκτόξευση από το Νότιο Τέξας, θα μπορούσε να μεταφέρει τις επιχειρήσεις του Starship στη Φλόριντα, όπου η εταιρεία εκτοξεύει ήδη την πλειοψηφία των πυραύλων Falcon 9. Αν και η SpaceX θα χρειαζόταν ακόμα την έγκριση της FAA για να προχωρήσει με αυτό το σχέδιο και η NASA φαίνεται να ανησυχεί για πιθανή ζημιά στην υποδομή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS