ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΟ πύραυλος SpaceX Starship του Elon Musk εκρήγνυται και παίρνει φωτιά

Ο πύραυλος SpaceX Starship του Elon Musk εκρήγνυται και παίρνει φωτιά

Ένας πύραυλος της SpaceX εξερράγη στον χώρο δοκιμών του σκάφους Starship της εταιρείας, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Elon Musk.

Δείτε επίσης: Starlink Maritime της SpaceX: Δορυφορικό internet για γιοτ

SpaceX

Το αφεντικό της SpaceX είπε ότι η έκρηξη στις εγκαταστάσεις Starbase της εταιρείας στη Μπόκα Τσίκα του Τέξας το βράδυ της Δευτέρας, συνέβη κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής εκκίνησης περιστροφής και των 33 κινητήρων Raptor.

Η έκρηξη του Super Heavy Booster 7, γνωστό ως B7, καταγράφηκε από κάμερες που έστησε το NasaSpaceFlight, οι οποίες κατέγραφαν ζωντανή ροή της δοκιμής.

Ο πύραυλος B7 αναπτύσσεται για την πρώτη τροχιακή πτήση του πυραύλου Starship. Το ταξίδι χωρίς πλήρωμα, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί αργότερα φέτος, θα φέρει το δεύτερο στάδιο Starship στοιβαγμένο πάνω από τον ενισχυτή για να το παραδώσει σε τροχιά. Μετά από 90 λεπτά πτήσης, θα στοχεύσει στη συνέχεια να επιστρέψει λίγο έξω από την ακτή της Χαβάης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας πύραυλος Starship εκρήγνυται κατά τη διάρκεια δοκιμών, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που το Super Heavy Booster παρουσιάζει τέτοια δυσλειτουργία.

Ο Musk απάντησε στο Twitter σε ένα απόσπασμα της έκρηξης.

Starship

Πρόσθεσε περαιτέρω λεπτομέρειες για το πώς συνέβη, εξηγώντας ότι μια διαρροή κρυογονικού καυσίμου εξατμίστηκε, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μια έκρηξη καυσίμου-αέρα.

Προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον, το αφεντικό της SpaceX είπε ότι οι περιοχές που είναι επιρρεπείς σε διαρροές θα εφοδιαστούν με μικρούς σπινθήρες για να καεί η περίσσεια καυσίμου σταδιακά καθώς διαφεύγει.

«Στο μέλλον, δεν θα κάνουμε δοκιμή εκκίνησης περιστροφής και με τους 33 κινητήρες ταυτόχρονα».

Δείτε επίσης: Πύραυλος της SpaceX δημιουργεί παράξενο φαινόμενο στη Νέα Ζηλανδία

Αποκάλυψε επίσης ότι επιθεώρησε προσωπικά το σημείο της έκρηξης το βράδυ της Δευτέρας, αν και ήταν πολύ σκοτεινά για να εκτιμηθούν πλήρως οι ζημιές.

«Η βάση του οχήματος φαίνεται εντάξει από τον φακό», είπε. «Ήμουν εκεί έξω πριν από περίπου μία ώρα. Κλείσαμε το pad για τη νύχτα για ασφάλεια. Θα γνωρίζουμε περισσότερα το πρωί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS