ΑρχικήinetΤο διαστημικό λεωφορείο Atlantis, τουριστικό αξιοθέατο της Φλόριντα

Το διαστημικό λεωφορείο Atlantis, τουριστικό αξιοθέατο της Φλόριντα

Ακρωτήριο Κανάβεραλ, Φλόριντα – Το διαστημικό λεωφορείο Atlantis, το τελικό όχημα που μπήκε σε τροχιά από τον φτερωτό στόλο της NASA και ταξίδεψε στο διάστημα, ξεκίνησε την νέα αποστολή το Σαββάτο 29 Ιουνίου σαν κεντρικό τουριστικό αξιοθέατο της Φλόριντα.

space-shuttle-atlantisΟι αστροναύτες από τις 33 πτήσεις του Atlantis ήταν όλοι στο Kennedy Space Complex Center της NASA για μια πρωινή τελετή που σηματοδότησε το άνοιγμα της τουριστικής ατραξιόν “Space Shuttle Atlantis,” σε μια αίθουσα 8360 τετραγωνικών μέτρων.

“Δεν υπάρχουν πολλά μέρη όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά  ένα διαστημικό όχημα που τέθηκε σε τροχιά, όπως με το έκθεμα Atlantis που υπάρχει εδώ”, δήλωσε ο Charles Bolden, ο διοικητής της NASA και διοικητής του 11ης αποστολής του Atlantis, STS-45, το 1992.

Μέσα στο κτίριο, το Atlantis έχει τοποθετηθεί  9 μέτρα πάνω από το έδαφος και είναι στραμμένο υπό γωνία 43.21 μοιρών προς τη μία πλευρά. Οι πόρτες αποθήκευσης του ωφέλιμου φορτίου του διαστημικού λεωφορείου είναι ανοιχτές και ένα λεπτομερές αντίγραφο του ρομποτικού βραχίονα φτάνει ακριβώς πάνω από τα κεφάλια των επισκεπτών.

Ο θεατρικός φωτισμός και ένα animated ψηφιακό σκηνικό βοηθά στην ολοκλήρωση της ψευδαίσθηση ότι το Atlantis είναι και πάλι σε τροχιά γύρω από τη Γη, αναφέρει το Mashable.

Βίντεο, φωτογραφίες space.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS