ΑρχικήinetΟυάσινγκτον-"Clean Cars 2030": Μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2030

Ουάσινγκτον-“Clean Cars 2030”: Μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2030

Η Ουάσινγκτον έχει εγκρίνει ένα νέο νομοσχέδιο, το “Clean Cars 2030“, που θέτει σαν στόχο όλα τα οχήματα από το 2030 και έπειτα να είναι ηλεκτρικά. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε ως μέρος ενός μεγαλύτερου πακέτου που προετοιμάζει το κράτος για αποκλειστικά ηλεκτρικές μεταφορές.

Δείτε επίσης: Γαλλία: 2,500 € σε όσους αφήνουν τα αυτοκίνητα για ηλεκτρικά ποδήλατα

ηλεκτρικά οχήματα

Με αυτό το νομοσχέδιο, η πολιτεία της Ουάσινγκτον γίνεται το πρώτο κράτος των ΗΠΑ που ψηφίζει την απαγόρευση των συμβατικών αυτοκινήτων (βενζινοκίνητα κλπ) στις ΗΠΑ. Η Καλιφόρνια και η Μασαχουσέτη σχεδιάζουν, επίσης, απαγορεύσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων έως το 2035.

Το Clean Cars 2030 έχει πλέον εγκριθεί και από τα δύο σώματα του κρατικού νομοθετικού σώματος (Γερουσία, Βουλή των Αντιπροσώπων) και πηγαίνει στο γραφείο του κυβερνήτη Jay Inslee για να υπογραφεί.

Το νέο νομοσχέδιο της Ουάσιγκτον αποσκοπεί στην απαγόρευση της πώλησης και της αγοράς οποιουδήποτε μη ηλεκτρικού οχήματος, που θα είναι μοντέλο του 2030 ή μεταγενέστερο. Αυτό θα ισχύει και για αυτοκίνητα που αγοράζονται εκτός της πολιτείας και εισάγονται στην Ουάσιγκτον.

Δείτε επίσης: Xiaomi: Εκτός από smartphone θα κατασκευάζει και ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ουάσινγκτον

Οι αντικαταστάτες των συμβατικών αυτοκινήτων δεν χρειάζεται να είναι ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία. Μπορεί να είναι οποιοδήποτε ηλεκτρικό όχημα. Έτσι, τα fuel cell (κυψέλη καυσίμου) οχήματα, τα οποία τροφοδοτούνται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα, συνδεδεμένο σε μια κυψέλη καυσίμου, θα πληρούν, επίσης, τις προϋποθέσεις.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικά οχήματα: Η Volvo Cars θέτει φιλόδοξους στόχους για το μέλλον

Να σημειωθεί, ότι το νομοσχέδιο έχει γραφτεί περισσότερο ως σύνολο στόχων παρά ως αυστηρή ρύθμιση. Γι’ αυτό αναμένονται αλλαγές κατά την εφαρμογή του.

Η Ουάσιγκτον θα ξεπεράσει την Καλιφόρνια

Με βάση το νέο νομοσχέδιο, φαίνεται ότι η Ουάσινγκτον θέτει φιλόδοξους στόχους και θέλει ηλεκτρικά οχήματα από το 2030. Η Καλιφόρνια, η οποία ήταν πάντα ηγέτης στους περιβαλλοντικούς νόμους, έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσει τα βενζινοκίνητα οχήματα μέχρι το 2035.

Η Καλιφόρνια είναι με πολλούς τρόπους το “σπίτι των EV” στις ΗΠΑ. Οι μισές από τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ, έχουν γίνει στην Καλιφόρνια, ενώ το κράτος φιλοξενεί τη μεγαλύτερη εταιρεία EV στον κόσμο, την Tesla. Επιπλέον, πολλές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες δημιουργούν γραφεία στο San Francisco Bay Area για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών και αυτόνομων προγραμμάτων στα οχήματά τους.

Clean Cars 2030

Ωστόσο, η Ουάσινγκτον, μια πολιτεία που υστερεί σε πωλήσεις EV, εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι δυνατόν να τερματιστούν οι πωλήσεις των συμβατικών αυτοκινήτων, πέντε χρόνια νωρίτερα.

Το 2030 δεν είναι πολύ μακριά, αλλά τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν ήδη μεγάλη ζήτηση. Επομένως, ίσως δεν είναι και τόσο δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος της απαγόρευσης βενζινοκίνητων αυτοκινήτων μέχρι τότε.

Όπως και να έχει, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο. Τα συμβατικά αυτοκίνητα φτάνουν στο τέλος τους μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Πηγή: Electrek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS