ΑρχικήinetFacebook: Κατάφερε να επιτύχει το στόχο για 100% ανανεώσιμη ενέργεια

Facebook: Κατάφερε να επιτύχει το στόχο για 100% ανανεώσιμη ενέργεια

Σύμφωνα με το Facebook, η εταιρεία έχει καταφέρει να φτάσει το στόχο που είχε θέσει ώστε να τροφοδοτεί τις παγκόσμιες λειτουργίες της αποκλειστικά με ανανεώσιμη ενέργεια. Η εταιρεία εστιάζει τώρα τις προσπάθειές της στον ευρύτερο στόχο της επίτευξης καθαρών μηδενικών εκπομπών σε ολόκληρη την «αλυσίδα εφοδιασμού» της έως το 2030, συμπεριλαμβανομένων προμηθευτών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, όπως ταξίδια και μετακινήσεις εργαζομένων.

Facebook ανανεώσιμη ενέργεια

Δείτε επίσης: Τα EV στην Σκωτία μπορούν να φορτιστούν με παλιρροιακή ενέργεια

Τα σχέδια του Facebook να στραφεί στη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποκαλύφθηκαν πρώτη φορά το 2018, καθώς η Big Tech προσπάθησε να αντισταθμίσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, σε μια παγκόσμια ώθηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Δύο χρόνια νωρίτερα, η συμφωνία Paris Climate Agreement δέχθηκε 143 χώρες, ανάμεσά τους και την Ελλάδα, οι οποίες δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν τις παγκόσμιες θερμοκρασίες 2 βαθμούς Κελσίου κάτω σε σχέση με τα προ-βιομηχανικά επίπεδα και ιδανικά στον 1,5 βαθμό Κελσίου.

Δείτε ακόμα: Ο Ron DeSantis κηρύσσει πόλεμο εναντίον των Big Tech

Η Google, η Microsoft, η Apple και η Amazon έχουν υιοθετήσει περιβαλλοντικούς στόχους και ξόδεψαν δισεκατομμύρια για να υιοθετήσουν ανανεώσιμη ενέργεια για την εξάλειψη της παραγωγής εκπομπών άνθρακα. Όμως, η ανεξέλεγκτη ανάπτυξή τους, μαζί με την πίεση από τους επενδυτές που παρακολουθούν τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και κυβερνητικά αποτελέσματα, σημαίνει ότι η διατήρηση αυτών των δεσμεύσεων απαιτεί μία λεπτή εξισορρόπηση μεταξύ αυτών.

Facebook ανανεώσιμη ενέργεια

Δείτε επίσης: Google: Το “Heads Up” μας προσέχει αν χρησιμοποιούμε το κινητό όσο περπατάμε

Από την πλευρά του, το Facebook έχει διαθέσει 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα πράσινης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων 63 νέων εγκαταστάσεων αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Το κοινωνικό δίκτυο έχει συμβάσεις για περισσότερα από 6 GW αιολικής και ηλιακής ενέργειας, η οποία είναι ελαφρώς μικρότερη από την επένδυση των 6,5 GW της Amazon, καθιστώντας τον διαδικτυακό λιανοπωλητή τον μεγαλύτερο εταιρικό αγοραστή ανανεώσιμης ενέργειας στον κόσμο.

Το ορόσημο του Facebook συμπίπτει κατάλληλα με την Ημέρα της Γης. Για να σηματοδοτήσει την εκδήλωση ξεκινά εθελοντικές εγγραφές για περιβαλλοντικούς οργανισμούς στο επώνυμο κοινωνικό του δίκτυο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS