ΑρχικήbusinessJeff Bezos: Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά για τους υπαλλήλους μας!

Jeff Bezos: Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά για τους υπαλλήλους μας!

Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, δίνει εδώ και χρόνια προτεραιότητα στην ικανοποίηση των πελατών της εταιρείας. Ωστόσο, δεν φαίνεται η εταιρεία να ενδιαφέρεται το ίδιο και για τους υπαλλήλους της, λαμβάνοντας υπόψη τις πολυάριθμες καταγγελίες που έχουν υποβληθεί σε βάρος της. Τώρα, μετά τις προσπάθειες δημιουργίας του πρώτου εργατικού συνδικάτου στην Amazon, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δηλώνει πως είναι καιρός η εταιρεία του να εστιάζει στην ευημερία όχι μόνο των πελατών αλλά και των υπαλλήλων της.

Συγκεκριμένα, ο Bezos ανέφερε σε επιστολή προς τους μετόχους της εταιρείας τα ακόλουθα: «Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά για τους υπαλλήλους μας. Ενώ τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών ήταν μονόπλευρα και η άμεση σχέση μας με τους υπαλλήλους είναι ισχυρή, είναι σαφές για μένα ότι χρειαζόμαστε ένα καλύτερο όραμα για να δώσουμε περισσότερη αξία στους εργαζομένους – ένα όραμα για την επιτυχία τους».

Διαβάστε επίσης: Amazon: Ομολογεί ότι οι οδηγοί της αναγκάζονται να ουρούν σε μπουκάλια

Jeff Bezos
Jeff Bezos: Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά για τους υπαλλήλους μας!

Ο Bezos θα παραιτηθεί από CEO της Amazon αργότερα αυτό το έτος και θα γίνει Εκτελεστικός Πρόεδρος. Ειδικότερα, ανέφερε τα εξής:

«Στον επερχόμενο ρόλο μου ως Εκτελεστικός Πρόεδρος, θα επικεντρωθώ σε νέες πρωτοβουλίες. Είμαι εφευρέτης. Είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο και αυτό που κάνω καλύτερα. Είναι εκεί που δημιουργώ τη μεγαλύτερη αξία. Είμαι ενθουσιασμένος που δουλεύω μαζί με μια μεγάλη ομάδα παθιασμένων ανθρώπων. Σχετικά με τις λεπτομέρειες, εμείς στο Amazon είμαστε πάντα ευέλικτοι, αλλά και επίμονοι στην κατάκτηση του οράματος. Δεν έχουμε αποτύχει ποτέ όταν σκεφτόμαστε κάτι, και ούτε πρόκειται να αποτύχουμε σε αυτό.»

Η Amazon είναι η μεγαλύτερη εταιρεία e-commerce στον κόσμο και κατατάσσεται στα πιο δημοφιλή brands και αξιόπιστα ιδρύματα. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα αμφισβητείται έντονα από ρυθμιστικές αρχές, συνδικάτα και ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι η εταιρεία έφτασε στην κορυφή εφαρμόζοντας επιθετικές επιχειρηματικές τακτικές.

Δείτε ακόμη: NLRB: Αθέμιτες πρακτικές και παράνομες απολύσεις από την Amazon

Amazon
Jeff Bezos: Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά για τους υπαλλήλους μας!

Επιπλέον, αναφερόμενος στους υπαλλήλους, ο Bezos είπε ότι θέλει να προσθέσει δύο στοιχεία στο πελατοκεντρικό credo της Amazon. «Θα γίνουμε ο καλύτερος εργοδότης και το ασφαλέστερο μέρος για εργασία στη Γη», τόνισε.

Οι εργαζόμενοι σε μια αποθήκη στο Bessemer της Αλαμπάμα απέρριψαν συντριπτικά μια πρόταση ένταξης στην Ένωση λιανικής, χονδρικής και πολυκαταστημάτων. Από τους περισσότερους από 3.000 ψήφους, η Amazon συγκέντρωσε 1.798 και η ένωση μόλις 738 ναι. Το RWDSU δεσμεύτηκε να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα, τα οποία ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Το αποτέλεσμα ακολούθησε σκληρές εκλογές που διήρκεσαν επτά εβδομάδες και προσέλκυσε την εθνική προσοχή από μακροχρόνιους επικριτές των εργατικών πολιτικών και πρακτικών της Amazon, συμπεριλαμβανομένου του γερουσιαστή του Βερμόντ Bernie Sanders. Μεγάλο μέρος αυτής της κριτικής επικεντρώθηκε στις πολλές ώρες και τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία. Η Amazon υποστηρίζει ότι έχει προσλάβει εκατοντάδες χιλιάδες άτομα και τους πληρώνει πάνω από το διπλάσιο του ομοσπονδιακού κατώτατου μισθού, ενώ παρέχει επίσης οφέλη για την υγεία.

Jeff Bezos Amazon
Jeff Bezos: Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά για τους υπαλλήλους μας!

Πρόταση: Jeff Bezos: Παίρνει και πάλι την πρωτιά από τον Elon Musk

Στην επιστολή, ο Bezos αρνείται τους ισχυρισμούς που φέρουν την εταιρεία του να χαρακτηρίζεται από εξαντλητικές, έως και βάναυσες, συνθήκες εργασίας. Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: «Αν διαβάσετε μερικές από τις ειδήσεις, ίσως νομίζετε ότι δεν έχουμε καμία φροντίδα για τους υπαλλήλους. Σε αυτές τις αναφορές, οι υπάλληλοί μας μερικές φορές χαρακτηρίζονται απελπισμένες ψυχές που αντιμετωπίζονται ως ρομπότ. Αυτό δεν είναι αλήθεια.»

Ο Jeff Bezos εξήγησε ακόμη ότι η Amazon δεν θέτει παράλογους στόχους απόδοσης και ότι το 94% των υπαλλήλων της ήδη δηλώνουν ότι θα συνιστούσαν σε φίλους τους να δουλέψουν εκεί. Επεσήμανε ότι η εταιρεία θέτει εφικτούς στόχους απόδοσης που λαμβάνουν υπόψη τη διάρκεια εργασίας και τα πραγματικά δεδομένα απόδοσης των εργαζομένων.

Φέτος, η Amazon σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια σε έργα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων 66 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία τεχνολογίας, με στόχο την αποφυγή συγκρούσεων με ανυψωτικά οχήματα και άλλα οχήματα.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS