ΑρχικήinetAmazon: Ομολογεί ότι οι οδηγοί της αναγκάζονται να ουρούν σε μπουκάλια

Amazon: Ομολογεί ότι οι οδηγοί της αναγκάζονται να ουρούν σε μπουκάλια

Εργαζόμενοι του γίγαντα του e-commerce, Amazon, που ανήκει στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, Jeff Bezos, κατήγγειλαν ότι αναγκάζονται να ουρούν σε μπουκάλια, επειδή δεν έχουν χρόνο να κάνουν διάλειμμα, προκειμένου να πετύχουν τους στόχους εργασίας. Η Amazon αρχικά διέψευσε αυτές τις φήμες. Ωστόσο, στις 2 Απριλίου, παραδέχτηκε σε δήλωσή της πως ήταν λάθος να πει στον Αμερικανό πολιτικό Mark Pocan πως ο ισχυρισμός του ότι οι εργαζόμενοι, και ιδιαίτερα οι οδηγοί της αναγκάζονται να ουρούν σε μπουκάλια, ήταν αναληθής.

Το όλο ζήτημα προέκυψε όταν ο Pocan κοινοποίησε στις 25 Μαρτίου ένα tweet, με το οποίο κατηγορούσε την Amazon για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους εργαζομένους της, με το θέμα να έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, καθώς την ίδια ώρα σε αποθήκες της Amazon στην Αλαμπάμα οι εργαζόμενοι ψήφιζαν προκειμένου να αποφασιστεί αν θα προχωρούσαν σε συγκρότηση συνδικάτου.

Διαβάστε επίσης: Μήνυση στην Amazon για τις πρακτικές σχετικά με τα διαλείμματα των υπαλλήλων

Amazon: Ομολογεί ότι οι οδηγοί της αναγκάζονται να ουρούν σε μπουκάλια
Amazon: Ομολογεί ότι οι οδηγοί της αναγκάζονται να ουρούν σε μπουκάλια

Συγκεκριμένα, το tweet του Pocan ανέφερε τα εξής: «Το να δίνεις στους εργαζομένους 15 δολάρια την ώρα δεν σε καθιστά ‘προοδευτικό χώρο εργασίας’ εφόσον πολεμάς τη δημιουργία συνδικάτου και αναγκάζεις εργαζομένους να ουρούν σε μπουκάλια νερού».

Η Amazon απάντησε με ένα tweet από τον λογαριασμό του @amazonnews, λέγοντας τα εξής: «Δεν πιστεύετε πραγματικά ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, έτσι; Εάν αυτό ήταν αλήθεια, κανείς δεν θα εργαζόταν για εμάς. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πάνω από ένα εκατομμύριο απίστευτους υπάλληλοι σε όλο τον κόσμο που είναι περήφανοι για αυτό που κάνουν και έχουν εξαιρετικούς μισθούς και υγειονομική περίθαλψη από την πρώτη μέρα.»

Δείτε ακόμη: NLRB: Αθέμιτες πρακτικές και παράνομες απολύσεις από την Amazon

Ο Jason Del Rey, δημοσιογράφος του Recode, αναφέρει πως την επιθετική απάντηση της Amazon ενθάρρυνε ο ιδρυτής της, Jeff Bezos, ο οποίος ήταν ενοχλημένος καθώς θεωρούσε πως η εταιρεία δεν απαντούσε δυναμικά στους επικριτές της.

Ωστόσο τώρα, η Amazon άλλαξε γραμμή πλεύσης, γράφοντας στο site της τα εξής: «Το μήνυμα ήταν ανακριβές. Δεν έλαβε υπόψη το μεγάλο αριθμό οδηγών μας και εσφαλμένα εστίασε αποκλειστικά στα κέντρα εκπλήρωσης παραγγελιών.» Η Amazon επισημαίνει πως ένα σύνηθες κέντρο εκπλήρωσης αποστολών της εταιρείας διαθέτει δεκάδες τουαλέτες και οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να απομακρυνθούν από το πόστο τους ανά πάσα στιγμή. Ταυτόχρονα, όμως, αναγνωρίζει πως αυτό δεν ισχύει πάντα για τους οδηγούς της.

Πρόταση: Jeff Bezos: Παίρνει και πάλι την πρωτιά από τον Elon Musk

«Γνωρίζουμε πως οι οδηγοί ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δυσκολία στο να βρουν τουαλέτα λόγω της κίνησης ή κάποιες φορές λόγω των δρομολογίων σε επαρχιακές περιοχές και αυτό εντάθηκε ιδιαίτερα στη διάρκεια της πανδημίας, καθώς πολλές δημόσιες τουαλέτες παραμένουν κλειστές. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο υφίσταται εδώ και καιρό, επηρεάζει το σύνολο της αγοράς και δεν αφορά αποκλειστικά την Amazon. Δεν ξέρουμε ακόμη πώς, όμως θα εξετάσουμε λύσεις», αναφέρει η Amazon.

Amazon: Ομολογεί ότι οι οδηγοί της αναγκάζονται να ουρούν σε μπουκάλια
Amazon: Ομολογεί ότι οι οδηγοί της αναγκάζονται να ουρούν σε μπουκάλια

Η Amazon πάντα προσπαθούσε να αποτρέψει περισσότερους από 800.000 υπαλλήλους της στις ΗΠΑ να σχηματίσουν συνδικάτα. Πολλοί εργαζόμενοι έχουν διαμαρτυρηθεί για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και ως αποτέλεσμα το αμερικανικό εργατικό κίνημα έχει καταστήσει στόχο τη δημιουργία συνδικάτων στα κέντρα της εταιρείας.

Τον τελευταίο καιρό, ο γίγαντας του e-commerce έχει βρεθεί σε δυσχερή θέση, την ώρα που οι εργαζόμενοι στο κέντρο εκπλήρωσης παραγγελιών στο Μπέσεμερ κλήθηκαν να ψηφίσουν για τη δημιουργία συνδικάτου. Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε προ ημερών, ωστόσο η Εθνική Επιτροπή Εργατικών Σχέσεων στις ΗΠΑ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τα αποτελέσματα. Το διακύβευμα είναι μεγάλο για την Amazon, καθώς η υπερψήφιση της πρότασης θα μπορούσε να ενισχύσει ανάλογες πρωτοβουλίες που καταγράφονται σε άλλους κλάδους του αχανούς εργατικού δυναμικού της εταιρείας. Συνολικά, η Amazon αριθμεί επί του παρόντος περισσότερους από 1,1 εκατομμύρια εργαζομένους.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS