ΑρχικήinetZuckerberg: Αναγκάζεται να απορρίψει τα σχέδια του Instagram για παιδιά

Zuckerberg: Αναγκάζεται να απορρίψει τα σχέδια του Instagram για παιδιά

Φαίνεται ότι τα σχέδια του Mark Zuckerberg να δημιουργήσει μία έκδοση του Instagram που θα απευθύνεται σε παιδιά, ναυάγησαν. Ένας διεθνής συνασπισμός 35 ομάδων καταναλωτών, απευθύνθηκε στο Instagram την Πέμπτη, ζητώντας να ακυρώσει τα σχέδιά του να αναπτύξει μια έκδοση της δημοφιλούς εφαρμογής, για χρήστες κάτω των 13 ετών.

Zuckerberg Instagram

Δείτε επίσης: Facebook: Δημιουργεί έκδοση του Instagram που απευθύνεται σε παιδιά

Το Instagram είχε αποφασίσει να δημιουργήσει μία ξεχωριστή εφαρμογή για παιδιά, μετά από χρόνια καταγγελιών από νομοθέτες και γονείς ότι η πλατφόρμα δεν μπορούσε να εντοπίσει έγκαιρα τους ανήλικους χρήστες και να τους προστατεύσει από διαδικτυακούς θηρευτές και cyberbullying.

Ωστόσο, η επιστολή που στάλθηκε στον Mark Zuckerberg, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook και ιδιοκτήτη του Instagram, από τις μη κερδοσκοπικές ομάδες, προειδοποιεί ότι η έκδοση για παιδιά δεν θα μετριάσει τέτοιου είδους προβλήματα. Ενώ τα παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών που έχουν ήδη λογαριασμούς Instagram, είναι απίθανο να στραφούν σε μια «παιδική έκδοση» της εφαρμογής, οι ομάδες ανέφεραν επίσης ότι θα μπορούσε ακόμη να βάλει και παιδιά μικρότερης ηλικίας σε ένα φαύλο κύκλο ψεύτικων προτύπων και να τα απομακρύνει από πιο φυσικές για την ηλικία τους δραστηριότητες.

Δείτε ακόμα: Zuckerberg: Η 5χρονη κόρη μου χρησιμοποιεί το Facebook Messenger Kids

Zuckerberg Instagram

«Ενώ η συλλογή πολύτιμων οικογενειακών δεδομένων και η καλλιέργεια μιας νέας γενιάς χρηστών Instagram μπορεί να είναι κάτι καλό για το Facebook», ανέφεραν οι ομάδες, με επικεφαλής την Campaign for a Commercial-Free Childhood in Boston, στην επιστολή προς τον κ. Zuckerberg, «πιθανότατα θα αυξήσει τη χρήση του Instagram από μικρά παιδιά που είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις χειριστικές και εκμεταλλευτικές δυνατότητες της πλατφόρμας.»

Άλλες ομάδες που είναι μέλη του συνασπισμού, είναι οι Africa Digital Rights’ Hub in Ghana, Australian Council on Children and the Media, Center for Digital Democracy in Washington, Common Sense Media in San Francisco, Consumer Federation of America και 5Rights Foundation in Britain.

Δείτε επίσης: Διαδίκτυο και παιδί: Ποιοι οι κίνδυνοι που καραδωκούν;

Η Stephanie Otway, εκπρόσωπος του Facebook, δήλωσε ότι το Instagram ήταν στα αρχικά στάδια ανάπτυξης μιας υπηρεσίας για παιδιά, ως μέρος μιας προσπάθειας να κρατήσει τα άτομα κάτω των 13 ετών μακριά από την κύρια πλατφόρμα του. Αν και το Instagram απαιτεί από τους χρήστες να είναι τουλάχιστον 13 ετών, πολλά μικρότερα παιδιά έχουν πει ψέματα σχετικά με την ηλικία τους για να δημιουργήσουν λογαριασμούς.

Σύμφωνα με την Otway, η εταιρεία δεν σκοπεύει να εμφανίζει διαφημίσεις σε οποιοδήποτε προϊόν Instagram αναπτύσσεται για παιδιά κάτω των 13 ετών και ότι σχεδίαζε να συμβουλευτεί εμπειρογνώμονες σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών για το έργο. Το Instagram εργάζεται επίσης πάνω σε νέες μεθόδους επαλήθευσης ηλικίας, για να εντοπίσει νεότερους χρήστες που προσπαθούν να πουν ψέματα για την ηλικία τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS