ΑρχικήinetHuawei: Το 6G είναι 50 φορές ταχύτερο από το 5G και έρχεται...

Huawei: Το 6G είναι 50 φορές ταχύτερο από το 5G και έρχεται το 2030

Ο Xu Zhijun της Huawei ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η κινεζική εταιρεία θα λανσάρει το δίκτυο 6G το 2030. Σύμφωνα με τον Zhijun, η νέα τεχνολογία δικτύου θα είναι 50 φορές ταχύτερη από το 5G.

Δείτε επίσης: Η ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας όσο το 5G γίνεται ευρύτερα διαθέσιμο

Huawei 6G
Huawei: Το 6G είναι 50 φορές ταχύτερο από το 5G και έρχεται το 2030

Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο “global analysts conference” της Huawei στο Shenzhen, στην επαρχία Guangdong της νότιας Κίνας. Η επικοινωνία ήταν πάντα ένα από τα πιο σημαντικά θέματα για την κινεζική εταιρεία. Οι τεχνολογίες της στον τομέα αυτό την έχουν ξεχωρίσει από πολλές άλλες εταιρείες. Για πολλούς, η Huawei είναι καλύτερη από τους αντιπάλους της όσον αφορά στο 5G, ενώ φαίνεται να δίνει και πολλή έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη του 6G.

Δείτε επίσης: Η Apple προσλαμβάνει μηχανικούς για να εργαστούν στην τεχνολογία 6G

Ο Xu Zhijun είπε ότι τα δίκτυα 6G θα κυκλοφορήσουν στην αγορά γύρω στο 2030 και η Huawei θα κυκλοφορήσει σύντομα ένα “white paper”, για να εξηγήσει στον κλάδο τι ακριβώς είναι το 6G και πώς θα λειτουργεί.

5G
Huawei: Το 6G είναι 50 φορές ταχύτερο από το 5G και έρχεται το 2030

Ο Cui Baoguo, αναπληρωτής πρύτανης του School of Information στο ερευνητικό Πανεπιστήμιο Tsinghua, προέβλεψε κάποτε ότι η ταχύτητα του νέου δικτύου θα μπορούσε να φτάσει τα 1.000 gigabytes ανά δευτερόλεπτο. Η ταχύτητα του 6G θα είναι 50 φορές μεγαλύτερη από τα δίκτυα 5G και η καθυστέρηση λέγεται ότι θα είναι μόνο το ένα δέκατο της καθυστέρησης του 5G. Το 6G θα είναι πολύ ανώτερο από το 5G όσον αφορά στο peak rate, την καθυστέρηση, το traffic density, το connection density, το spectrum efficiency κλπ.

Δείτε επίσης: Η Huawei θα χρεώνει τους κατασκευαστές smartphone που χρησιμοποιούν την 5G πατέντα της

Ωστόσο, η εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα είναι μόνο ένα από τα πλεονεκτήματα του 6G. Οι ειδικοί λένε ότι το δίκτυο 6G θα οδηγήσει σε έναν πλήρως συνδεδεμένο κόσμο επίγειας ασύρματης και δορυφορικής επικοινωνίας.

Η νέα τεχνολογία δικτύου θα είναι σίγουρα πολύ εντυπωσιακή. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε, είναι να περιμένουμε μερικά χρόνια.

Πηγή: CGTN

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS