ΑρχικήinetFacebook: Ξόδεψε $23 εκατομμύρια για την ασφάλεια του Zuckerberg το 2020

Facebook: Ξόδεψε $23 εκατομμύρια για την ασφάλεια του Zuckerberg το 2020

Μια νέα κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ επισημαίνει ότι το Facebook ξόδεψε πάνω από $23 εκατομμύρια το 2020 για την ασφάλεια του CEO της εταιρείας, Mark Zuckerberg. Τα ετήσια reviews του Facebook σχετικά με την ασφάλεια της εταιρείας εντόπισαν συγκεκριμένες απειλές για τον Zuckerberg, σύμφωνα με δήλωση πληρεξουσίου που κατατέθηκε στις 9 Απριλίου. Συγκεκριμένα, ο πληρεξούσιος ανέφερε σχετικά με τον ρόλο του CEO του Facebook τα ακόλουθα: «Έχει ταυτιστεί με το Facebook και, ως εκ τούτου, το αρνητικό συναίσθημα σχετικά με την εταιρεία μας συνδέεται άμεσα με τον Zuckerberg και συχνά μεταβιβάζεται σε αυτόν».

Το ετήσιο review των προγραμμάτων ασφαλείας της εταιρείας έδειξε ότι το κόστος προστασίας του Zuckerberg και της οικογένειάς του αυξήθηκε το 2020, κυρίως λόγω των ταξιδιωτικών πρωτοκόλλων για τον COVID-19, της αυξημένης κάλυψης ασφαλείας κατά τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου των ΗΠΑ το 2020, άλλων περιόδων με αυξημένο κίνδυνο ασφαλείας, καθώς και της αύξησης του κόστους για το προσωπικό ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης: Facebook: Κατάργησε 1.000 fake accounts που προσπαθούσαν να επηρεάσουν την πολιτική σε παγκόσμιο επίπεδο

Facebook: Ξόδεψε $23 εκατομμύρια για την ασφάλεια του Zuckerberg το 2020
Facebook: Ξόδεψε $23 εκατομμύρια για την ασφάλεια του Zuckerberg το 2020

Η ενότητα «όλες οι άλλες αποζημιώσεις» της δήλωσης του πληρεξουσίου δείχνει ότι το Facebook ξόδεψε $23 εκατομμύρια για προσωπική ασφάλεια στις κατοικίες του Zuckerberg, αλλά και για ταξίδια για αυτόν και την οικογένειά του. Ο CEO του γίγαντα των social media πήρε επιπλέον $10 εκατομμύρια για το προσωπικό ασφαλείας και άλλα έξοδα ασφαλείας. Το κόστος της βασικής ασφάλειας ήταν έως και $13,4 εκατομμύρια το 2020, σε σύγκριση με $10,4 εκατομμύρια το 2019.

Σύμφωνα με τη δήλωση του πληρεξουσίου, η επιτροπή αποζημίωσης, διορισμών και διακυβέρνησης πιστεύει ότι αυτά τα κόστη είναι κατάλληλα και απαραίτητα, λαμβάνοντας υπόψη το τοπίο απειλών και το γεγονός ότι ο Zuckerberg ζήτησε να λάβει μόνο 1$ σε ετήσιο μισθό και δεν λαμβάνει πληρωμές μπόνους, βραβεία μετοχών ή άλλη αποζημίωση.

Δείτε ακόμη: Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας (DPC) ερευνά το Facebook data leak

Επίσης, στο πληρεξούσιο που κατατέθηκε στις 9 Απριλίου, το Facebook δήλωσε ότι θα υποβάλει πρόταση στη συνεδρίαση των μετόχων του στις 26 Μαΐου, για να προσφέρει προσωπική ασφάλεια σε διευθυντές, το οποίο θεωρεί απαραίτητο λόγω του «συνεχούς ελέγχου που αντιμετωπίζουν οι διευθυντές του ως αποτέλεσμα της υπηρεσίας τους στο διοικητικό συμβούλιο».

Facebook: Ξόδεψε $23 εκατομμύρια για την ασφάλεια του Zuckerberg το 2020
Facebook: Ξόδεψε $23 εκατομμύρια για την ασφάλεια του Zuckerberg το 2020

Το Facebook ενέκρινε υπηρεσίες προσωπικής ασφάλειας για ορισμένους από τους διευθυντές που δεν είναι υπάλληλοι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο «υπό το φως του υψηλού επιπέδου ελέγχου που αντιμετωπίζει η εταιρεία και τα εκτελεστικά στελέχη και διευθυντές της, καθώς και της δυναμικής και φορτισμένης ατμόσφαιρας μετά τις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ και της επίθεσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με τη δήλωση του πληρεξουσίου.

Πρόταση: Ο τηλεφωνικός αριθμός του Mark Zuckerberg διέρρευσε στο διαδίκτυο

Μια έκθεση του Ιανουαρίου από το Tech Transparency Project διαπίστωσε ότι ορισμένοι από τους εξτρεμιστές που πραγματοποίησαν την επίθεση στο Καπιτώλιο, είχαν χρησιμοποιήσει ιδιωτικές ομάδες στο Facebook για μήνες, προκειμένου να σχεδιάσουν και να συντονίσουν την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου, παρά τις παρατηρήσεις της COO του Facebook, Sheryl Sandberg, ότι τα «γεγονότα οργανώθηκαν σε μεγάλο βαθμό σε πλατφόρμες όπου η εταιρεία δεν έχει την ικανότητα να σταματήσει το μίσος, ενώ αυτές οι πλατφόρμες δεν έχουν τα standards ούτε τη διαφάνεια της εταιρείας».

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS