ΑρχικήsecurityWhatsApp: «Μοιραστείτε τα data σας με το Facebook για να μη διαγραφούν...

WhatsApp: «Μοιραστείτε τα data σας με το Facebook για να μη διαγραφούν τα accounts σας»

Το WhatsApp, έχοντας ενημερώσει την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών στις 4 Ιανουαρίου με πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χειρισμού των data των χρηστών, ενημερώνει τώρα τους χρήστες μέσω της εφαρμογής για κινητά ότι, από τις 8 Φεβρουαρίου, θα τους ζητείται να μοιράζονται τα data τους με το Facebook κι εταιρείες του.

Συγκεκριμένα, η πολιτική απορρήτου του WhatsApp αναφέρει τα ακόλουθα: «Ο σεβασμός του απορρήτου σας κωδικοποιείται στο DNA μας. Από τότε που ξεκινήσαμε το WhatsApp, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε τις υπηρεσίες μας, έχοντας κατά νου ένα σύνολο ισχυρών αρχών απορρήτου.»

Σύμφωνα με το Facebook, αυτή η κίνηση στοχεύει στη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών με τη στοχευμένη διαφήμιση. Το WhatsApp μοιράζεται επί του παρόντος συγκεκριμένες πληροφορίες με εταιρείες του Facebook, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων εγγραφής λογαριασμού, δεδομένων συναλλαγών και πληροφοριών που σχετίζονται με την υπηρεσία.

Ειδικότερα, η εταιρεία επεσήμανε τα εξής: «Το WhatsApp μοιράζεται συγκεκριμένες κατηγορίες πληροφοριών με εταιρείες του Facebook. Ανάμεσα στις πληροφορίες που κοινοποιούμε σε άλλες εταιρείες του Facebook περιλαμβάνονται τα στοιχεία εγγραφής του λογαριασμού σας (όπως ο αριθμός τηλεφώνου σας), data συναλλαγών, πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία, πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αλληλεπίδρασης με άλλους (συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων) κατά τη χρήση των υπηρεσιών μας, πληροφορίες κινητής συσκευής, η διεύθυνση IP σας και ενδεχομένως κι άλλες πληροφορίες, που προσδιορίζονται στην ενότητα Πολιτική απορρήτου με τίτλο «Πληροφορίες που συλλέγουμε» ή αποκτώνται μετά από ειδοποίηση προς εσάς ή βάσει της συγκατάθεσής σας.»

Όπως αναφέρει το Security Affairs, η νέα πολιτική αυξάνει τις κατηγορίες των πληροφοριών που θα παρέχουν οι χρήστες στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών πληρωμών και των πληροφοριών συναλλαγής. Το WhatsApp θα μοιράζεται data με εταιρείες του Facebook, όπως το Facebook Payments, η Onavo, η Facebook Technologies και η CrowdTangle. Οι χρήστες που δεν θα συμφωνήσουν με την ενημερωμένη πολιτική, δεν θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στα accounts τους και θα πρέπει να τα διαγράψουν.

Οι ειδοποίηση που αποστέλλει το WhatsApp στους χρήστες του αναφέρει τα ακόλουθα: «Πατώντας “AGREE”, αποδέχεστε τους νέους όρους και την πολιτική απορρήτου, που τίθενται σε ισχύ στις 8 Φεβρουαρίου 2021. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, θα πρέπει να αποδεχτείτε αυτές τις ενημερώσεις για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το WhatsApp. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Κέντρο βοήθειας εάν προτιμάτε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας και θέλετε περισσότερες πληροφορίες. Συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητά σας στις υπηρεσίες μας, όπως πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες και επιδόσεις. Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητά σας (συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, των ρυθμίσεων των υπηρεσιών σας, του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδράτε με άλλους χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας (συμπεριλαμβανομένης της αλληλεπίδρασης με μια επιχείρηση) και του χρόνου, της συχνότητας και της διάρκειας των δραστηριοτήτων και των αλληλεπιδράσεών σας), αρχεία καταγραφής και αρχεία καταγραφής διαγνωστικών, σφαλμάτων, sites και επιδόσεων. Αυτό περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες σχετικά με το πότε εγγραφήκατε στη χρήση των υπηρεσιών μας. Τα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιείτε, όπως τα μηνύματα, οι κλήσεις, η κατάσταση, οι ομάδες (συμπεριλαμβανομένου του ονόματος της ομάδας, η εικόνα της ομάδας, η περιγραφή της ομάδας), οι πληρωμές ή τα χαρακτηριστικά της επιχείρησης, η φωτογραφία προφίλ, “σχετικά” πληροφορίες? είτε είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο, είτε όταν χρησιμοποιήσατε για τελευταία φορά τις υπηρεσίες μας και όταν ενημερώσατε για τελευταία φορά τις πληροφορίες “σχετικά”.»

Η ενημερωμένη πολιτική του WhatsApp περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που η εταιρεία συλλέγει αυτόματα πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα των χρηστών. Ωστόσο, οι υπερασπιστές απορρήτου εκφράζουν την ανησυχία τους σχετικά με τον τρόπο που το WhatsApp συλλέγει αυτόν τον τεράστιο όγκο δεδομένων.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS