ΑρχικήinetΗ Samsung θα λανσάρει μια τηλεόραση MicroLED 110 ιντσών

Η Samsung θα λανσάρει μια τηλεόραση MicroLED 110 ιντσών

Η Samsung Electronics δήλωσε την Πέμπτη ότι θα λανσάρει από τις αρχές του επόμενου έτους μια τηλεόραση MicroLED 110 ιντσών με στόχο την εγχώρια αγορά. Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν στα τέλη Δεκεμβρίου, με τις επίσημες πωλήσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η νέα τηλεόραση θα κοστίσει 170 εκατομμύρια γουόν, ή περίπου 156.000 $, στη Νότια Κορέα.

MicroLED Samsung

Η Samsung δεν ανακοίνωσε την τιμή της τηλεόρασης στις άλλες αγορές. ΗΠΑ και Ευρώπη δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το μοντέλο και φαίνεται πως η συσκευή θα είναι διαθέσιμη μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, δήλωσε η εταιρεία.

Σε ότι αφορά την υψηλή τιμή, ο Choi Yong-hoon, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Visual Display της Samsung, δήλωσε σε μια συνέντευξη τύπου ότι όπως και οι τηλεοράσεις υγρών κρυστάλλων (LCD) ήταν ακριβές την πρώτη φορά που κυκλοφόρησαν το ίδιο συμβαίνει και με αυτή την τηλεόραση.

Τόνισε ότι η Samsung μπορεί να ξεκινήσει να κάνει μαζική παραγωγή τηλεοράσεων MicroLED και ότι οι τιμές θα μειωθούν αργότερα – καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες θα παράγουν τηλεοράσεις με αυτή την τεχνολογία.

Στελέχη της Samsung στο συνέδριο πρόσθεσαν ότι επανεξετάζουν πότε οι τηλεοράσεις MicroLED με λιγότερες από 110 ίντσες θα κυκλοφορήσουν στην αγορά, λέγοντας ότι η εταιρεία θα μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες με το κοινό της στο επερχόμενο CES 2021.

Η Samsung παρουσίασε για πρώτη φορά τη σειρά της τηλεόρασης MicroLED στο CES 2020, όπου παρουσιάστηκαν επίσης τηλεοράσεις 75, 88 και 93 ιντσών.

Η Samsung ισχυρίστηκε ότι η τηλεόραση MicroLED έχει διάρκεια ζωής έως 100.000 ώρες ή πάνω από μια δεκαετία. Μπορούν επίσης να εκφράσουν το 100% της χρωματικής γκάμας DCI και Adobe RGB, δήλωσε η εταιρεία.

Η τηλεόραση MicroLED 110 ιντσών διαθέτει 8 εκατομμύρια pixels, τον επεξεργαστή Micro AI της Samsung που παρέχει περιεχόμενο 4K HDR και μια δυνατότητα διαχωρισμού οθόνης που μπορεί να χωρίσει την οθόνη σε έως και τέσσερις οθόνες 55 ιντσών – ο χρήστης θα μπορεί να δει τέσσερις πηγές διαφορετικού περιεχομένου ταυτόχρονα. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο σύστημα ήχου που προσφέρει ήχο 5,1 καναλιών χωρίς να χρειάζεται εξωτερικά ηχεία.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS