ΑρχικήsecurityKmart: Το Egregor ransomware "χτύπησε" το πολυκατάστημα των ΗΠΑ!

Kmart: Το Egregor ransomware “χτύπησε” το πολυκατάστημα των ΗΠΑ!

Το πολυκατάστημα των ΗΠΑ “Kmart” υπέστη ransomware επίθεση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να επηρεαστούν back-end υπηρεσίες του. Η Sears Holding Corp. είχε αρχικά την ιδιοκτησία τόσο της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Kmart όσο και της Sears, αλλά αφότου η εταιρεία κήρυξε πτώχευση το 2018, αγοράστηκε από την Transform Holdco LLC το 2019. Ενώ το Kmart είναι ένα δημοφιλές πολυκατάστημα που εδρεύει στις ΗΠΑ, ο αριθμός των καταστημάτων του έχει μειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια μόλις στα 34. Όπως αναφέρει το BleepingComputer, το Kmart δέχτηκε επίθεση από την hacking συμμορία του Egregor ransomware αυτήν την εβδομάδα, η οποία κρυπτογράφησε συσκευές και servers που βρίσκονται στο δίκτυο. Επιπλέον, ένα σημείωμα λύτρων που κοινοποιήθηκε στο BleepingComputer δείχνει ότι το ‘KMART’ Windows domain παραβιάστηκε κατά την επίθεση του Egregor ransomware.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ενώ τα online καταστήματα συνεχίζουν να λειτουργούν, η «Ιστοσελίδα ανθρώπινου δυναμικού Transformco» 88sears.com έχει τεθεί επί του παρόντος εκτός λειτουργίας. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι η διακοπή οφείλεται στην εν λόγω ransomware επίθεση.

Kmart: Το Egregor ransomware "χτύπησε" το πολυκατάστημα των ΗΠΑ!

Η συμμορία που βρίσκεται πίσω από το Egregor είναι γνωστή για την κλοπή μη κρυπτογραφημένων αρχείων πριν από την ανάπτυξη του ransomware της. Στη συνέχεια, οι χάκερς της συμμορίας απειλούν ότι θα δημοσιεύσουν τα κλεμμένα δεδομένα των εκάστοτε θυμάτων τους σε ransomware data leak sites, εάν αυτά δεν πληρώσουν τα απαιτούμενα λύτρα.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν οι χάκερς έκλεψαν δεδομένα, πόσες συσκευές κρυπτογραφήθηκαν ή το ποσό των λύτρων που ζητήθηκε από την συμμορία του Egregor.

Kmart: Το Egregor ransomware "χτύπησε" το πολυκατάστημα των ΗΠΑ!

Το Egregor είναι μια νέα επιχείρηση ransomware που ξεκίνησε την κρυπτογράφηση θυμάτων τον Σεπτέμβριο του 2020. Οι χάκερς ανέφεραν στο BleepingComputer ότι μετά τη διακοπή της επιχείρησης του Maze ransomware, πολλοί ενσωματώθηκαν στην επιχείρηση του Egregor. Αυτή η μετακίνηση των χάκερς επέτρεψε στο Egregor να συγκεντρώσει γρήγορα πολλά θύματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Άλλες γνωστές εταιρείες που δέχτηκαν πρόσφατα επιθέσεις από την συμμορία του Egregor είναι οι Cencosud, Crytek, Ubisoft και Barnes and Noble.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS