ΑρχικήHow ToΠως να ελέγξετε την κατανάλωση δεδομένων σας στο Android!

Πως να ελέγξετε την κατανάλωση δεδομένων σας στο Android!

Οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να παρακολουθούν στενά την κατανάλωση δεδομένων για να αποφύγουν τυχόν εκπλήξεις στον λογαριασμό τους. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να μπορείτε να παρακολουθείτε και να ελέγχετε τα δεδομένα σας.

Όλες οι συσκευές Android διαθέτουν ένα βασικό σύνολο εργαλείων για την παρακολούθηση της κατανάλωσης δεδομένων. Πολλές συσκευές σάς επιτρέπουν επίσης να ρυθμίσετε προειδοποιήσεις και όρια χρήσης που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την υπερβολική χρήση δεδομένων. Η ρύθμιση αυτών των εργαλείων μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε ενημερωμένοι και να αποφύγετε δαπανηρές χρεώσεις.

κατανάλωση δεδομένων
Πως να ελέγξετε την κατανάλωση δεδομένων σας στο Android!

Ας δούμε πως μπορείτε να το κάνετε.

1. Σε Android smartphone ή tablet, σύρετε προς τα κάτω από την κορυφή της οθόνης και στη συνέχεια πατήστε το εικονίδιο ρυθμίσεων.

2. Η θέση των ρυθμίσεων για «Χρήση ή Κατανάλωση δεδομένων» διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή, αν και τα εργαλεία είναι κυρίως τα ίδια. Στα περισσότερα κινητά, θα μεταβείτε στην ενότητα Συνδέσεις > Χρήση δεδομένων > Δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

3. Επιλέξτε «Δίκτυο & Διαδίκτυο» από την κορυφή του μενού «Ρυθμίσεις».

4. Πατήστε «Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας».

5. Στο επάνω μέρος της οθόνης, θα δείτε πόσα δεδομένα έχετε χρησιμοποιήσει αυτό τον μήνα. Για να δείτε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν τα περισσότερα δεδομένα, πατήστε «Χρήση δεδομένων εφαρμογής».

6. Θα δείτε ένα γράφημα και μια λίστα εφαρμογών που ταξινομούνται με βάση την κατανάλωση δεδομένων. Για να αποτρέψετε μια εφαρμογή από τη χρήση δεδομένων, πατήστε σε αυτήν.

7. Ενεργοποιήστε το διακόπτη για «Δεδομένα Παρασκηνίου». Αυτό θα κλείσει τα δεδομένα σας για εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο.

Το επόμενο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να ορίσετε μια προειδοποίηση και ένα όριο δεδομένων.

1. Επιστρέψτε στη σελίδα επισκόπησης με τη χρήση των δεδομένων σας στο επάνω μέρος της οθόνης. Πατήστε «Προειδοποίηση και όριο δεδομένων».

2. Αρχικά, ενεργοποιήστε τον διακόπτη για «Ορισμό προειδοποίησης δεδομένων».

Πως να ελέγξετε την κατανάλωση δεδομένων σας στο Android!

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε «Προειδοποίηση δεδομένων» και πληκτρολογήστε έναν αριθμό για την προειδοποίηση της κατανάλωσης δεδομένων. Όταν φτάσετε σε αυτό τον αριθμό, θα λάβετε μια ειδοποίηση σχετικά με τη χρήση σας. Όταν τελειώσετε πατήστε «Ορισμός».

4. Τέλος, εάν θέλετε το τηλέφωνό σας να διακόψει πλήρως τη χρήση δεδομένων όταν φτάσετε σε ένα όριο, αλλάξτε το διακόπτη σε «Ορισμός ορίου δεδομένων». Ένα μήνυμα θα εξηγήσει ότι τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας θα απενεργοποιηθούν όταν φτάσετε στο όριο που έχετε επιλέξει.

5. Πατήστε «Όριο δεδομένων» και εισαγάγετε έναν αριθμό για τη διακοπή των δεδομένων σας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS