ΑρχικήsecurityΕπίθεση ransomware διακόπτει τη διέλευση από τα σύνορα της Αργεντινής

Επίθεση ransomware διακόπτει τη διέλευση από τα σύνορα της Αργεντινής


Η επίσημη υπηρεσία μετανάστευσης της Αργεντινής, Dirección Nacional de Migraciones, έπεσε θύμα επίθεσης ransomware, και συγκεκριμένα του Netwalker το οποίο σταμάτησε προσωρινά τη διέλευση από τα σύνορα της χώρας. Όπως γνωρίζετε, οι επιθέσεις ransomware εναντίον πόλεων και τοπικών υπηρεσιών είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο.

Σύμφωνα με μια καταγγελία που δημοσιεύτηκε από την υπηρεσία κυβερνοεγκλημάτων της Αργεντινής, Unidad Fiscal Especializada en Ciberdelincuencia, η κυβέρνηση έμαθε για την επίθεση ransomware αφού έλαβε πολλές κλήσεις τεχνικής υποστήριξης από σημεία ελέγχου στις 7 π.μ. περίπου στις 27 Αυγούστου.

ransomware

“Η Διεύθυνση Τεχνολογίας και Επικοινωνιών υπό τη Γενική Διεύθυνση Πληροφοριακών Συστημάτων και Τεχνολογιών αυτού του Οργανισμού έλαβε πολλές κλήσεις από διάφορα σημεία ελέγχου που ζητούσαν τεχνική υποστήριξη.”

“Αυτό μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν ήταν μια συνηθισμένη κατάσταση, οπότε μετά αξιολογήθηκε η κατάσταση της υποδομής του “Central Data Center and Servers Distributed”, σημειώνοντας τη δραστηριότητα ενός ιού που είχε επηρεάσει τα συστήματα που βασίζονται στα αρχεία MS Windows (ADAD SYSVOL και SYSTEM CENTER DPM) και τα αρχεία του Microsoft Office (Word, Excel, κ.λπ.) που υπάρχουν στους κοινόχρηστους και προσωπικούς φακέλους των υπαλλήλων,” ανέφερε η υπηρεσία μετανάστευσης. Για να αποφευχθεί η μόλυνση από το ransomware σε άλλες συσκευές, τα δίκτυα που χρησιμοποιήθηκαν από τα γραφεία μετανάστευσης και τους σταθμούς ελέγχου έκλεισαν.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων Infobae, αυτό οδήγησε σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας των συνόρων για τέσσερις ώρες. “Το ολοκληρωμένο σύστημα μετανάστευσης (SICaM) επηρεάστηκε, το οποίο όπως είναι λογικό προκάλεσε καθυστερήσεις στην είσοδο και την έξοδο στην εθνική επικράτεια”, δήλωσε η Εθνική Διεύθυνση Μετανάστευσης (DNM).

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στην Infobae ότι “δεν θα διαπραγματευτούν με τους hackers και ούτε ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την επιστροφή αυτών των δεδομένων“.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS