ΑρχικήsecurityΧάκερ ρίχνουν το dimokratianews.gr επειδή πρόσβαλε τον Ερντογάν!

Χάκερ ρίχνουν το dimokratianews.gr επειδή πρόσβαλε τον Ερντογάν!

Χάκερ dimokratianews.gr _ Η ιστοσελίδα dimokratianews.gr χακαρίστηκε από Τούρκους χάκερ επειδή δημοσίευσε έναν τίτλο ειδήσεων που η τουρκική κυβέρνηση είπε ότι προσβάλλει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επίσης, και η ιστοσελίδα espressonews.gr δέχτηκε hacking επίθεση, δεδομένου οτι τα δύο websites βρίσκονταν στον ίδιο server.

Την ανακοίνωση της επίθεσης έκανε το Twitter profile https://twitter.com/ynsmroztas οπου δημοσίευσε το ακόλουθο Tweet:

Το Σάββατο το πρωί, η αρχική σελίδα του Δημοκρατία News αντικαταστάθηκε από ένα τουρκικό μήνυμα που έγραφε: «Οι Τούρκοι είναι εδώ, πού είστε;» Μέχρι το μεσημέρι, το μήνυμα είχε αφαιρεθεί, αλλά ο ιστότοπος ήταν ακόμα εκτός λειτουργίας.

Χάκερ dimokratianews.gr επειδή πρόσβαλε τον Ερντογάν!
«Οι Τούρκοι είναι εδώ, πού είστε;»

Το dimokratia news δημοσίευσε το πρωτοσέλιδο την Παρασκευή, προτρέποντας το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών να καλέσει τον Έλληνα πρέσβη.

dimokratianews.gr και espressonews.gr

Σε μια δήλωση, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τη χρήση προσβλητικής γλώσσας, η οποία ανέφερε ότι δεν αντικατοπτρίζει την πολιτική κουλτούρα της χώρας.

Χάκερ ρίχνουν το dimokratianews.gr επειδή πρόσβαλε τον Ερντογάν!

Οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, και τα δύο μέλη του ΝΑΤΟ, έχουν αυξηθεί από τότε που η Τουρκία επανέλαβε την έρευνα για υδρογονάνθρακες σε αμφισβητούμενα ύδατα τον Αύγουστο.

Χάκερ dimokratianews.gr επειδή πρόσβαλε τον Ερντογάν!
Χάκερ ρίχνουν το dimokratianews.gr επειδή πρόσβαλε τον Ερντογάν!

Η Ελλάδα θέλει να ληφθούν υπόψη τα νησιά κατά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μιας χώρας, σύμφωνα με τον Νόμο της Θάλασσας των Ηνωμένων Εθνών, τον οποίο η Τουρκία δεν έχει υπογράψει. Η Τουρκία λέει ότι η υφαλοκρηπίδα μιας χώρας πρέπει να μετρηθεί από την ηπειρωτική χώρα, η οποία θα έθετε την περιοχή νότια του ελληνικού νησιού Καστελόριζο – λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις νότιες ακτές της Τουρκίας – στην αποκλειστική ζώνη της.

Το χτύπημα της ομάδας hackers αναφέρθηκε και στο Bloomberg [εδώ]

Η ιστοσελίδα dimokratianews.gr μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει επανέλθει σε ορθή λειτουργία

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS