HomesecuritySEC USA: X account compromised for crypto fraud 

SEC USA: X account compromised for crypto fraud 

Ο επίσημος λογαριασμός X (πρώην Twitter) της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) είναι ο πιο πρόσφατος λογαριασμός που παραβιάζεται για να προωθήσει μια crypto απάτη. Τις τελευταίες ημέρες έχουν παραβιαστεί πολλοί άλλοι επιχειρηματικοί accounts από απατεώνες. Συγκεκριμένα, ο λογαριασμός της SEC παραβιάστηκε για την εμφάνιση μιας ψεύτικης ανακοίνωσης σχετικά με την Approval Bitcoin ETFs σε security exchanges.

crypto απάτη X Twitter

Η ανακοίνωση έγινε κάποια στιγμή χθες και το tweet έχει πλέον διαγραφεί από τον χακαρισμένο λογαριασμό X της SEC.

Σήμερα η SEC χορηγεί έγκριση σε Bitcoin ETF για εισαγωγή σε εγγεγραμμένα security exchanges“, έγραφε η ψεύτικη ανάρτηση X. “Τα εγκεκριμένα Bitcoin ETF θα υπόκεινται σε συνεχή μέτρα επιτήρησης και συμμόρφωσης για τη διασφάλιση της συνεχούς προστασίας των επενδυτών“.

See also: Netgear and Hyundai's X accounts hacked to promote crypto scam

Το tweet περιελάμβανε και μια εικόνα του προέδρου της SEC, Gary Gensler, με μια φράση που προωθεί την υποτιθέμενη έγκριση. Προφανώς, στόχος των scammers ήταν να προσδώσουν μια παραπάνω αίσθηση νομιμότητας.

Η ανακοίνωση διαδόθηκε γρήγορα, με πολλούς ιστότοπους κρυπτονομισμάτων και ειδήσεων να καλύπτουν την ιστορία. Μάλιστα, η τιμή Bitcoin αυξήθηκε απότομα, για λίγο, μετά την κυκλοφορία της είδησης. Υπήρξε ξανά πτώση, όταν μαθεύτηκε ότι ο λογαριασμός της SEC στο X είχε τελικά παραβιαστεί στα πλαίσια fraud crypto.

Ο λογαριασμός @SECGov στο twitter παραβιάστηκε και δημοσιεύτηκε ένα μη εξουσιοδοτημένο tweet“, wrote στο Twitter ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, και τόνισε ότι η επιτροπή δεν έχει δώσει τέτοια έγκριση για Bitcoin ETFs.

Η ομάδα ασφαλείας του X είπε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των USA δεν είχε ενεργοποιημένο τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) στον λογαριασμό της και έτσι παραβιάστηκε το account από hacker.

Τέτοιου είδους απάτες, όπως η ανακοίνωση για έγκριση Bitcoin ETF μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές αναταραχές στις αγορές. Οι επενδυτές μπορεί να προβούν σε αγορές ή Sales βασιζόμενοι σε λανθασμένες πληροφορίες, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει αστάθεια στην τιμή των crypto assets.

See also: Hackers hijack government and business accounts on X for crypto scams

In addition, η εμπιστοσύνη των επενδυτών στο σύστημα μπορεί να υπονομευθεί, καθώς οι επενδυτές μπορεί να αμφιβάλλουν για την αξιοπιστία των πληροφοριών που λαμβάνουν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της συμμετοχής στις αγορές και σε Loss επενδυτικού κεφαλαίου.

Τέλος, μια ψευδής ανακοίνωση μπορεί να οδηγήσει σε νομικές συνέπειες για τους υπεύθυνους. Η διάδοση εσφαλμένων πληροφοριών μπορεί να θεωρηθεί ως παραπλανητική διαφήμιση ή απάτη, και μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές κυρώσεις και αστικές αγωγές.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ SEC

Τις τελευταίες ημέρες, το X έχει κατακλυστεί από παραβιάσεις λογαριασμών για τη διάδοση απατών crypto και την προώθηση συνδέσμων που οδηγούν σε crypto wallet drainers.

Χθες, έγινε γνωστό ότι είχαν παραβιαστεί και οι λογαριασμοί των Netgear and Hyundai MEA X για να προωθηθούν ψεύτικα sites κρυπτονομισμάτων.

See also: X users are frustrated by the constant stream of malicious crypto ads

The security company Web3 CertiK παραβιάστηκε επίσης την περασμένη Παρασκευή, όπως και η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Mandiant την περασμένη Τετάρτη, παρόλο που είχε ενεργοποιημένο τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Εκτός από τις εισβολές σε λογαριασμού, οι απατεώνες , εμφανίζουν και πολλές κακόβουλες crypto διαφημίσεις στους χρήστες του X.

Source : www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS