HomeHow ToHow to use Firefox Password Manager?

How to use Firefox Password Manager?

Ο Mozilla Firefox διαθέτει ενσωματωμένο το Firefox password manager που μπορεί να αποθηκεύσει με ασφάλεια τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης.

Ο Mozilla Firefox είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο δημοφιλείς περιηγητές ιστού στον πλανήτη. Όπως και άλλα προγράμματα περιήγησης, όπως το Microsoft Edge, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ενσωματωμένο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να παρακολουθείτε τις πληροφορίες σύνδεσης στους ιστότοπους. Μόλις το πρόγραμμα περιήγησης αποκτήσει τις πληροφορίες ονόματος χρήστη/κωδικού πρόσβασης οποιουδήποτε ιστότοπου, θα σας συνδέει αυτόματα όταν επισκέπτεστε ξανά τον ιστότοπο. Ο Firefox παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2004 και έχει αναβαθμιστεί σημαντικά με την πάροδο των ετών. Είναι διαθέσιμο σε πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, macOS, Android, iOS and Linux.

How to use Firefox Password Manager?
How to use Firefox Password Manager?

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε περισσότερα για το Firefox password manager, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας επεξεργασίας, διαχείρισης και αφαίρεσης των διαπιστευτηρίων σας. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία.

1. Μπείτε στο Firefox password manager

Υπάρχουν δύο τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το Mozilla Firefox Password Manager. Ο πρώτος είναι η είσοδος στον διαχειριστή μέσω των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης. Όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο εργαλείο όταν επιχειρείτε να αποθηκεύσετε έναν συνδυασμό ονόματος χρήστη/κωδικού πρόσβασης.

How to use Firefox Password Manager?
How to use Firefox Password Manager?

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στον διαχειριστή, ανοίξτε τον Firefox και κάντε κλικ στο κουμπί μενού για να ανοίξει το menu panel. Από το πτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Passwords (Κωδικοί πρόσβασης). Η σελίδα του Firefox about:logins θα ανοίξει σε μια νέα καρτέλα.

2. Ρυθμίστε το Firefox password manager

Μπορείτε να ρυθμίσετε το Firefox password manager χρησιμοποιώντας μια σειρά από toggles. Μεταξύ αυτών είναι:

See also: How to enable or disable cookies in Google Chrome

How to use Firefox Password Manager?
How to use Firefox Password Manager?

Ask to save logins and passwords for websites: Όταν είναι ενεργοποιημένη η ρύθμιση, το πρόγραμμα περιήγησής σας έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει και να διαχειρίζεται με ασφάλεια τις συνδέσεις και τους κωδικούς πρόσβασης για ιστότοπους.

Autofill logins and passwords: Όταν ενεργοποιείτε αυτή τη λειτουργία, το πρόγραμμα περιήγησής σας θα εισάγει αυτόματα το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας όταν επισκέπτεστε ξανά έναν ιστότοπο. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο πρωταρχικό κωδικό πρόσβασης ή να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή για αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Suggest and generate strong passwords: Ο Firefox μπορεί να σας παρέχει ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης που μπορούν να αποθηκευτούν και να συμπληρωθούν αυτόματα για εσάς σε επόμενες συνδέσεις.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το εργαλείο αναμετάδοσης του Firefox (Firefox Relay) στο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης του Firefox για να “καλύψετε” το email σας.

Show alerts about passwords for breached websites: Σε περίπτωση που ο συνδυασμός ονόματος χρήστη-συνθηματικού σας ταιριάζει με κάποιον από τους κωδικούς πρόσβασης που έχουν διαρρεύσει στη βάση δεδομένων, θα σας κοινοποιηθεί μια προειδοποίηση και μια πρόταση για την τροποποίησή τους, προειδοποιώντας σας για τους παραβιασμένους ιστότοπους.

How to use Firefox Password Manager?
How to use Firefox Password Manager?

Use a Primary Password: Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια, το πρόγραμμα περιήγησης ζητά έναν “κύριο” κωδικό πρόσβασης για πρόσβαση σε αποθηκευμένα ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης. Αυτό το επιπλέον επίπεδο προστασίας ενισχύει την ασφάλεια.

Μπορείτε να κάνετε αυτές τις αλλαγές πηγαίνοντας στα Firefox settings και επιλέγοντας στη συνέχεια Privacy & Security. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην επιλογή Logins and Passwords (Συνδεδεμένοι κωδικοί και κωδικοί πρόσβασης).

3. Τροποποιήστε υπάρχουσες ρυθμίσεις

Μπορείτε να αλλάξετε τις πληροφορίες για κάθε καταχώριση στο Firefox password manager ή να προσθέσετε έναν νέο συνδυασμό ονόματος χρήστη-κωδικού πρόσβασης. Για να προσθέσετε έναν νέο συνδυασμό, κάντε κλικ στο κουμπί “+” στα δεξιά του πλαισίου Search Logins. Εισάγετε τη διεύθυνση του ιστότοπου, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης στο πλαίσιο και, στη συνέχεια, πατήστε Save.

How to use Firefox Password Manager?
How to use Firefox Password Manager?

Για να προσαρμόσετε μια τρέχουσα καταχώριση, χρησιμοποιήστε το πλαίσιο Search Logins στην επάνω αριστερή πλευρά για να βρείτε την καταχώριση που θέλετε να αλλάξετε. Κάντε κλικ στην επιλογή “Edit” και, στη συνέχεια, κάντε τις απαραίτητες αλλαγές. Κάντε κλικ στο “Save”

Click on the button “Delete” στην επάνω δεξιά γωνία για να διαγράψετε μια τρέχουσα καταχώριση.

4. Προσθέστε καινούρια username και password

Όταν χρησιμοποιείτε τον Firefox, μπορεί να συναντήσετε το password manager όταν εισάγετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε έναν ιστότοπο. Το πρόγραμμα περιήγησης θα εμφανίσει ένα μήνυμα στο toolbar για να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που έχετε εισάγει. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορεί να σας ζητηθεί να επαληθεύσετε τα νέα στοιχεία σύνδεσης ή να σας δοθεί η επιλογή να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης.

How to use Firefox Password Manager?
How to use Firefox Password Manager?

Για να χρησιμοποιήσετε το manager για έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, αποκτήστε πρόσβαση στον ιστότοπο χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης Firefox και συνδεθείτε με το κανονικό όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Επιβεβαιώστε τις πληροφορίες σύνδεσης στο πλαίσιο του Firefox, οι οποίες στη συνέχεια θα αποθηκευτούν στο password manager για μελλοντική χρήση.

5. Χρησιμοποιήστε το Firefox Sync

With the Firefox Sync, μπορείτε να συγχρονίσετε προσωπικές πληροφορίες σε πολλές πλατφόρμες, όπως σελιδοδείκτες, ιστορικό περιήγησης, κωδικούς πρόσβασης, πρόσθετα και άλλα δεδομένα. Όταν το κάνετε αυτό, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απώλεια σημαντικών πληροφοριών. Αυτό που είναι ακόμα καλύτερο είναι ότι η Mozilla λέει ότι οι πληροφορίες είναι ασφαλείς, καθώς κρυπτογραφούνται κατά τη μεταφορά.

How to use Firefox Password Manager?

See also: Google Chrome: How to personalise the New Tab page?

Για να ξεκινήσετε τη χρήση του Firefox Sync, πρέπει να ανοίξετε το μενού στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και στη συνέχεια να επιλέξετε “Sync and save data”. Select “Get Started” στην καρτέλα που ανοίγει. Προσθέστε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Firefox. Click on the “Next” για να λάβετε μια επαλήθευση που θα σταλεί στο email σας. Τέλος, επιλέξτε το σύνδεσμο σε αυτό το email.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί στον Firefox σε άλλες συσκευές χρησιμοποιώντας τον ίδιο συνδυασμό ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης.

Overall, the Firefox Password Manager of Mozilla είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποθηκεύετε και να διαχειρίζεστε με ασφάλεια τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασής σας χωρίς να χρειάζεται να τα θυμάστε όλα εσείς.

Source: techradar.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS