ΑρχικήinetMasayuki Uemura: Πέθανε ο designer του Nintendo Entertainment System

Masayuki Uemura: Πέθανε ο designer του Nintendo Entertainment System

Masayuki Uemura Nintendo
Masayuki Uemura: Πέθανε ο designer του Nintendo Entertainment System

Μια δυσάρεστη είδηση για τον κόσμο του gaming έγινε γνωστή. Ο Masayuki Uemura, ο κύριος δημιουργός του Famicom και του Super Famicom, πιο γνωστά ως Nintendo Entertainment System (NES) και Super Nintendo Entertainment System (SNES), πέθανε στις 6 Δεκεμβρίου σε ηλικία 78 ετών. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από το Ritsumeikan Center for Game Studies του Ritsumeikan University. Ο Uemura άρχισε να εργάζεται στην ιαπωνική εταιρεία Sharp Corporation, αλλά έγινε περισσότερο γνωστός για το μεγάλο ρόλο που έπαιξε στη Nintendo, αφού ουσιαστικά αναβίωσε τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών μετά το κραχ του 1983.

Δείτε επίσης: Nintendo: Θα παράγει 20% λιγότερες κονσόλες Switch λόγω έλλειψης chip

Ο Masayuki Uemura άρχισε να ασχολείται με τη Nintendo αφού ο Gunpei Yokoi που εργαζόταν στη gaming εταιρεία, ζήτησε τεχνολογία της Sharp για την παραγωγή light gun games. Ο μελλοντικός σχεδιαστής video game κονσολών εντάχθηκε στη Nintendo το 1971. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της εταιρείας Hiroshi Yamauchi έβαλε τον Uemura επικεφαλής του τμήματος R&D2, όπου ήταν υπεύθυνος για το hardware, συμπεριλαμβανομένων των κονσολών. Το Νοέμβριο του 1981, ο πρόεδρος κάλεσε τον Uemura και του ζήτησε να φτιάξει ένα μηχάνημα που θα επέτρεπε στον κόσμο να παίζει arcade games στην τηλεόρασή του. Η δουλειά του Masayuki Uemura οδήγησε στο Famicom του 1983, το σύστημα που εκτός Ιαπωνίας έγινε γνωστό ως Nintendo Entertainment System.

Δείτε επίσης: Gaming: H Apple έχει περισσότερα κέρδη από τις Νintendo, Microsoft, Activision και Sony

Όσοι ασχολούνται με το gaming ξέρουν λίγο πολύ τι ακολούθησε. Το Famicom και το NES ήταν τρομερές επιτυχίες, πουλώντας συνολικά σχεδόν 62 εκατομμύρια μονάδες και αναβιώνοντας το ενδιαφέρον για τις οικιακές κονσόλες. Στη συνέχεια, ο Uemura εργάστηκε για το Super Famicom, του οποίου η παγκόσμια κυκλοφορία ως Super Nintendo Entertainment System εδραίωσε περαιτέρω τη φήμη της Nintendo. Παρήγαγε επίσης μερικά παιχνίδια NES, συμπεριλαμβανομένου του Ice Climber και τριών sports τίτλων. Αποσύρθηκε από τη Nintendo το 2004, αλλά συνέχισε να υπηρετεί ως σύμβουλος και συνέχισε να διδάσκει και να ερευνά σχετικά με τα video games ως καθηγητής στο Ritsumeikan University.

Δείτε επίσης: Πώς η Nintendo δημιούργησε μία από της πιο επιτυχημένες κονσόλες

Η βιομηχανία του gaming αναμφισβήτητα οφείλει πολλά στον Masayuki Uemura και στην ομάδα του. Ο Uemura βοήθησε επίσης να αναπτυχθεί η συνολική βιομηχανία τεχνολογίας της Ιαπωνίας, κάνοντας τη Nintendo μια παγκόσμια δύναμη στα ηλεκτρονικά (μαζί με άλλα στελέχη της εταιρείας).

Πηγή: Engadget

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS