ΑρχικήsecurityΗ Αdobe επιδιορθώνει κρίσιμη zero-day ευπάθεια στο Flash Player

Η Αdobe επιδιορθώνει κρίσιμη zero-day ευπάθεια στο Flash Player

Flash Player

Η Αdobe επιδιορθώνει κρίσιμη zero-day ευπάθεια στο Flash Player – Οι χρήστες συνιστάνται να προχωρήσουν σε αναβάθμιση το συντομότερο δυνατό

Η Adobe κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση του Flash Player που στοχεύει στην επιδιόρθωση μια κρίσιμης zero-day ευπάθειας, η οποία αξιοποιείται ήδη για την πραγματοποίηση επιθέσεων hacking, που πιστεύεται ότι υποκινούνται από τη ρωσική κυβέρνηση.

Πρόσφατα η εταιρεία ασφάλειας Trend Micro δημοσίευσε ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την ευρείας κλίμακας εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας Operation Pawn Storm, η οποία βασίζεται κυρίως σε ευπάθειες zero-day για να επιτύχει επιθέσεις σε διάφορους στόχους υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων υπουργείων και κυβερνητικών υπηρεσιών, όπως το NATO και ο Λευκός Οίκος.

Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής, οι επιτιθέμενοι εκμεταλλεύονται τρύπες στην ασφάλεια του Flash Player για να δρομολογήσουν παρόμοιες επιθέσεις, προσπαθώντας να ανακατευθύνουν μέλη των υπουργείων και των λοιπών οργανισμών σε ιστοσελίδες με κακόβουλο κώδικα, ώστε να εκμεταλλευθούν στη συνέχεια τις ευπάθειες του προγράμματος.

[signoff icon=”icon-target”]Η νέα έκδοση 19.0.0.226 του Adobe Flash Player φαίνεται να αντιμετωπίζει τις ήδη εκμεταλλεύσιμες ευπάθειες και η εταιρεία προτρέπει τους χρήστες να προχωρήσουν άμεσα σε αναβάθμιση, ώστε να ασφαλίσουν τα συστήματά τους.[/signoff]

Η Αdobe έκανε λόγο για επιβεβαιωμένες επιθέσεις, επισημαίνοντας ότι η ευπάθεια υπάρχει ακόμη και στην τελευταία έκδοση ασφάλειας (19.0.0.207) που κυκλοφόρησε την περασμένη Τρίτη ως μέρος του μηνιαίου κύκλου επιδιορθώσεων.

Η ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με την νέα ενημερωμένη έκδοση ασφάλειας αναφέρει:

“Η Adobe έχει κυκλοφορήσει ενημερωμένες εκδόσεις ασφάλειας για το Flash Player. Οι ενημερώσεις αυτές καλύπτουν κρίσιμες ευπάθειες που θα μπορούσαν δυνητικά να επιτρέψουν σε έναν εισβολέα να λάβει τον έλεγχο του προσβεβλημένου συστήματος. Για την ασφάλειά τους, οι χρήστες του Adobe Flash Player καλούνται να προχωρήσουν άμεσα σε αναβάθμιση.”

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS