ΑρχικήsecurityTo Coeur d'Alene ανίχνευσε malware στο υπολογιστικό του σύστημα

To Coeur d’Alene ανίχνευσε malware στο υπολογιστικό του σύστημα

Η πόλη του Coeur d’Alene ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι είχε ανιχνεύσει malware στο δίκτυο υπολογιστών της την προηγούμενη ημέρα.

Δείτε επίσης: Η Κομητεία Rock διερευνά επίθεση ransomware

Coeur d'Alene malware

Τα πληγέντα συστήματα απενεργοποιήθηκαν καθώς η πόλη εργαζόταν για να “ασφαλίσει και αποκαταστήσει τις υπηρεσίες με ασφάλεια“, όπως αναφέρεται σε ένα email από την πόλη. Η ιστοσελίδα της πόλης ήταν μη προσβάσιμη τη Δευτέρα, και ο δήμαρχος της Coeur d’Alene, Jim Hammond, επιβεβαίωσε ότι το τηλεφωνικό σύστημα της πόλης ήταν εκτός λειτουργίας.

Η ανακοίνωση ενημέρωνε τους κατοίκους να αναμένουν καθυστερήσεις από την πόλη, αλλά ανέφερε ότι οι υπηρεσίες κλήσης έκτακτης ανάγκης 911 παρέμεναν εν λειτουργία.

Μια ανάρτηση στο Facebook του Τμήματος Αστυνομίας του Coeur d’Alene την Κυριακή ανακοίνωσε ότι το τμήμα αντιμετώπιζε τεχνικά προβλήματα και ότι οι διοικητικές και καθημερινές τηλεφωνικές κλήσεις δεν μπορούσαν να δρομολογηθούν λόγω malware. Οι κλήσεις έκτακτης ανάγκης και μη έκτακτης ανάγκης, που χειρίζονται από το κέντρο αποστολής του Νομού Κουτενάι, δεν επηρεάστηκαν, αναφέρει η ανάρτηση. Το τμήμα είχε προγραμματίσει μια λύση μέχρι τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πόλη παρακολουθούσε ενεργά την κατάσταση τη Δευτέρα, συνεργαζόμενη με εξωτερικούς συμβούλους κυβερνοασφάλειας και ανάκτησης δεδομένων, ακολουθώντας τις καλύτερες πρακτικές του κλάδου και αναπτύσσοντας ένα στρατηγικό σχέδιο για να αντιμετωπίσει το ζήτημα.

Δείτε ακόμα: Η κυβέρνηση της Κομητείας Washington θύμα κυβερνοεπίθεσης

Ο David Vosen, εκπαιδευτής κυβερνοασφάλειας στο Spokane Falls Community College, ανέφερε ότι οι ενέργειες του Coeur d’Alene μέχρι στιγμής είναι “αρκετά συνηθισμένες”.

Coeur d'Alene

Σύμφωνα με τον Vosen, η επίθεση malware στο υπολογιστικό σύστημα του Coeur d’Alene θα μπορούσε να προέρχεται από οπουδήποτε στον κόσμο. Και τεχνικά, ο επιτιθέμενος θα μπορούσε να έχει επιλέξει οποιαδήποτε οργάνωση στον κόσμο ως στόχο.

Σύμφωνα με τον Vosen, η επίθεση δεν είναι έκπληξη, καθώς οι κυβερνητικοί φορείς είναι συνήθως πιο ευάλωτοι σε κυβερνοεπιθέσεις από τους ιδιωτικούς θεσμούς, λόγω της υποχρέωσής τους να μοιράζονται πληροφορίες και πόρους με τους πολίτες τους.

Οι πολίτες μπορούν να εξοφλούν τους λογαριασμούς των δημοτικών υπηρεσιών τους μέσω της ιστοσελίδας του δήμου, ενώ οι δημοτικές αρχές συχνά δημοσιεύουν στον ιστό τα στοιχεία επικοινωνίας του προσωπικού τους.

Ο Vosen δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αρκετά για τις υπηρεσίες που παρέχει το Coeur d’Alene στο δίκτυό του ή για τα συστήματα της πόλης που επηρεάστηκαν από την επίθεση malware, ώστε να μπορέσει να πει αν οι κάτοικοι της πόλης θα πρέπει να ανησυχούν για την ασφάλεια των πληροφοριών τους.

Ωστόσο, “εάν διαθέτουν ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης που συνδέονται με την πόλη Coeur d’Alene“, είπε ο Vose για τους κατοίκους, “όταν τους επιτραπεί, εάν τους επιτραπεί να εισέλθουν και να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους, θα πρέπει να το κάνουν.

Δείτε επίσης: Κυβερνοεπίθεση στη κομητεία του Ντάλας ερευνάται από την ανακριτική υπηρεσία

Ποια είναι τα μελλοντικά βήματα για την αποτροπή των επιθέσεων malware στις πόλεις;

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για την αποτροπή των επιθέσεων malware είναι η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση του κοινού. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση του διαδικτύου και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν.

Επίσης, οι πόλεις πρέπει να επενδύσουν σε ανθεκτικά και ασφαλή συστήματα πληροφορικής. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αναβάθμιση του υφιστάμενου εξοπλισμού, την εγκατάσταση προγραμμάτων antivirus και την εφαρμογή προτύπων ασφαλείας.

Παράλληλα, η ανάπτυξη και η εφαρμογή πολιτικών ασφαλείας των πληροφοριών είναι απαραίτητη. Οι πολιτικές αυτές πρέπει να καλύπτουν τη διαχείριση των κινδύνων, την προστασία των δεδομένων και την ανταπόκριση σε περιστατικά παραβίασης.

Τέλος, η συνεργασία με ειδικούς στον τομέα της ασφάλειας των πληροφοριών και η ανταλλαγή πληροφοριών με άλλες πόλεις και οργανισμούς μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των απειλών του malware.

Πηγή: spokesman

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnewsgr.kinsta.cloud
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS