ΑρχικήbusinessiMessage & Microsoft Bing αποφεύγουν το τεχνολογικό crackdown της ΕΕ

iMessage & Microsoft Bing αποφεύγουν το τεχνολογικό crackdown της ΕΕ

Το iMessage της Apple και η μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft, καθώς και το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Edge και η διαφημιστική υπηρεσία, θα αποφύγουν την εφαρμογή των αυστηρών νέων κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που έχουν ως στόχο τη ρύθμιση των μεγάλων τεχνολογικών πλατφορμών.

imessage bing

Μια έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι υπηρεσίες δεν έχουν επαρκή κυριαρχία για να υπάγονται στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA), όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τρίτη (13 Φεβρουαρίου). Η Apple και η Microsoft εξέφρασαν ικανοποίηση για την απόφαση.

Δείτε επίσης: Το YouTube Αποσύρει την iMessage Mini-Εφαρμογή για τους Χρήστες του iOS

Η απόφαση των ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ αποτελεί μια νίκη για δύο αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες θα ήταν υποχρεωμένες να προσαρμόσουν τις υπηρεσίες τους για να συμμορφωθούν με νέες υποχρεώσεις και αποποιήσεις, με στόχο τον περιορισμό των καταχρήσεων ισχύος στην αγορά. Η απόφαση επιβεβαιώνει μια προηγούμενη αναφορά του Bloomberg News, σύμφωνα με την οποία οι υπηρεσίες θα απομακρυνθούν από το πεδίο της τεχνολογικής καταπίεσης. Το DMA της ΕΕ επηρεάζει τα επιχειρηματικά μοντέλα έξι από τις πιο ισχυρές τεχνολογικές εταιρείες στον κόσμο, που θεωρούνται ψηφιακοί “θυρωροί”. Αν και ορισμένες από τις υπηρεσίες τους θα εξαιρεθούν, η Microsoft και η Apple – μαζί με τις Meta Platforms, τη Google της Alphabet, την Amazon.com και την ByteDance, ιδιοκτήτρια του TikTok – θα πρέπει να αντιμετωπίσουν νέες υποχρεώσεις, με στόχο την αποτροπή της κατάχρησης της κυριαρχίας τους σε άλλα τμήματα της επιχείρησής τους.

Για τη Microsoft, αυτό περιλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα Windows για υπολογιστές και την κοινωνική πλατφόρμα LinkedIn. Από την πλευρά της Apple, περιλαμβάνονται το λειτουργικό σύστημα iOS για κινητά, η εφαρμογή App Store και το πρόγραμμα περιήγησης Safari.

imessage bing

Διαβάστε ακόμη: Microsoft: Νέο πρόγραμμα bug bounty για το AI-powered Bing

Θα είναι παράνομο για τις καθορισμένες εταιρείες να ευνοούν τις δικές τους υπηρεσίες εις βάρος των ανταγωνιστών τους. Θα τους απαγορεύεται να συνδυάζουν προσωπικά δεδομένα στις διάφορες υπηρεσίες τους, καθώς επίσης και να χρησιμοποιούν δεδομένα που συλλέγουν από τρίτους εμπόρους για να ανταγωνίζονται εναντίον τους και θα πρέπει να επιτρέπουν στους χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές από ανταγωνιστικές πλατφόρμες.

Πηγή: businesstimes.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS