ΑρχικήinetΒίντεο με "πιλότο" που φορά Apple Vision Pro προκαλεί οργή

Βίντεο με “πιλότο” που φορά Apple Vision Pro προκαλεί οργή

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε το AI headset της Apple, Vision Pro, και έκτοτε πολλοί άνθρωποι έχουν σπεύσει να το αγοράσουν και να το δοκιμάσουν σε διάφορες…. ιδιαίτερες συνθήκες. Για παράδειγμα, ένας “πιλότος” με το όνομα Chris Clarke δημοσίευσε ένα βίντεο 21 δευτερολέπτων που τον έδειχνε με το Apple Vision Pro στο κεφάλι ενώ “πετούσε”.

Apple Vision Pro πιλότος

Στο βίντεο, ο Clarke φαίνεται να έχει δίπλα του έναν συγκυβερνήτη, ο οποίος τον βιντεοσκοπούσε και γελούσε.

Δείτε επίσης: Sharp Healthcare: Εξετάζει τη χρήση του Apple Vision Pro για φροντίδα ασθενών

Το apple vision pro έκανε τη δουλειά μου πολύ πιο παραγωγική“, είπε ο Clarke στη λεζάντα της ανάρτησής του.

Το βίντεο προκάλεσε οργή στο X (πρώην Twitter), με πολλούς ανθρώπους να ζητούν την ανάκληση της άδειας του Clarke. Το βίντεο είχε προβληθεί σχεδόν έξι εκατομμύρια φορές.

Το πρωί της Τετάρτης, ο Clarke ισχυρίστηκε ότι δεν πετούσε το αεροπλάνο στο βίντεο και ότι ήταν απλώς επιβάτης. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι λέει την αλήθεια, εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα, αφού φαίνεται ότι ο πραγματικός πιλότος κατέγραφε το βίντεο αντί να έχει το νου του στην πτήση. Στο βίντεο, ο Clarke φαίνεται να έχει το χέρι του στο χειριστήριο, κάτι που έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι ήταν στην πραγματικότητα ο πιλότος. Ο Clarke διέγραψε το βίντεο το πρωί της Τετάρτης.

Δείτε επίσης: Vision Pro: Οι χρήστες που ξέχασαν τον κωδικό πρόσβασης πρέπει να τον επαναφέρουν στο κατάστημα

Αν και το βίντεο ήταν μάλλον μια πλάκα, η ιδέα ενός πιλότου να χρησιμοποιεί το Apple Vision Pro και να μην βλέπει μπροστά του είναι ανησυχητική. Οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στην ασφάλεια της πτήσης και των επιβατών μπορεί να είναι πολλαπλές. Η χρήση του Apple Vision Pro μπορεί να αποσπά την προσοχή του πιλότου, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα μοιραίο λάθος.

Ακόμα και αν η AI συσκευή χρησιμοποιούνταν για τον έλεγχο του αεροπλάνου, θα υπήρχε πρόβλημα, καθώς το headset μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ή να χάσει τη σύνδεση. Ο πιλότος θα μπορούσε να μην είναι σε θέση να ελέγξει το αεροπλάνο, προκαλώντας έναν πιθανό κίνδυνο για την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος.

Επιπλέον, η χρήση της τεχνολογίας αυτής πιθανότατα παραβιάζει τους κανονισμούς της αεροπορικής ασφάλειας, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νομικές κυρώσεις.

Δείτε επίσης: Οδηγός Tesla συλλαμβάνεται από την Αστυνομία λόγω των Apple Vision Pro

Τέλος, η εμπιστοσύνη του κοινού στην ασφάλεια της αεροπορίας μπορεί να υπονομευθεί, εάν οι πιλότοι επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το βίντεο του Clarke έδειξε ότι οι άνθρωποι μπορεί να χρησιμοποιούν το Apple Vision Pro σε περιπτώσεις που δεν πρέπει. Το Σαββατοκύριακο, οδηγοί Tesla οχημάτων ενεργοποίησαν τον αυτόματο πιλότο και φορούσαν το Vision Pro ενώ βρίσκονταν στο δρόμο.

Πηγή: gizmodo.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS