HomeinetΒίντεο με "πιλότο" που φορά Apple Vision Pro προκαλεί οργή

Video of "pilot" wearing Apple Vision Pro causes outrage

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε το AI headset της Apple, Vision Pro, και έκτοτε πολλοί άνθρωποι έχουν σπεύσει να το αγοράσουν και να το δοκιμάσουν σε διάφορες…. ιδιαίτερες συνθήκες. Για παράδειγμα, ένας “πιλότος” με το όνομα Chris Clarke δημοσίευσε ένα Video 21 δευτερολέπτων που τον έδειχνε με το Apple Vision Pro στο κεφάλι ενώ “πετούσε”.

Apple Vision Pro πιλότος

Στο βίντεο, ο Clarke φαίνεται να έχει δίπλα του έναν συγκυβερνήτη, ο οποίος τον βιντεοσκοπούσε και γελούσε.

See also: Sharp Healthcare: exploring the use of Apple Vision Pro for patient care

Το apple vision pro έκανε τη δουλειά μου πολύ πιο παραγωγική“, είπε ο Clarke στη λεζάντα της ανάρτησής του.

Το βίντεο προκάλεσε οργή στο X (πρώην Twitter), με πολλούς ανθρώπους να ζητούν την ανάκληση της άδειας του Clarke. Το Video είχε προβληθεί σχεδόν έξι εκατομμύρια φορές.

Το πρωί της Τετάρτης, ο Clarke ισχυρίστηκε ότι δεν πετούσε το αεροπλάνο στο Video και ότι ήταν απλώς επιβάτης. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι λέει την αλήθεια, εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα, αφού φαίνεται ότι ο πραγματικός πιλότος κατέγραφε το Video αντί να έχει το νου του στην πτήση. Στο βίντεο, ο Clarke φαίνεται να έχει το χέρι του στο χειριστήριο, κάτι που έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι ήταν στην πραγματικότητα ο πιλότος. Ο Clarke διέγραψε το βίντεο το πρωί της Τετάρτης.

See also: Vision Pro: Users who forgot their password must reset it in the store

Αν και το βίντεο ήταν μάλλον μια πλάκα, η ιδέα ενός πιλότου να χρησιμοποιεί το Apple Vision Pro και να μην βλέπει μπροστά του είναι ανησυχητική. Οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στην Security της πτήσης και των επιβατών μπορεί να είναι πολλαπλές. Η χρήση του Apple Vision Pro μπορεί να αποσπά την προσοχή του πιλότου, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα μοιραίο λάθος.

Ακόμα και αν η AI συσκευή χρησιμοποιούνταν για τον έλεγχο του αεροπλάνου, θα υπήρχε πρόβλημα, καθώς το headset μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ή να χάσει τη σύνδεση. Ο πιλότος θα μπορούσε να μην είναι σε θέση να ελέγξει το αεροπλάνο, προκαλώντας έναν πιθανό κίνδυνο για την Security των επιβατών και του πληρώματος.

Επιπλέον, η χρήση της τεχνολογίας αυτής πιθανότατα παραβιάζει τους κανονισμούς της αεροπορικής ασφάλειας, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νομικές κυρώσεις.

See also: Tesla driver arrested by police because of Apple Vision Pro

Finally, η εμπιστοσύνη του κοινού στην Security της αεροπορίας μπορεί να υπονομευθεί, εάν οι πιλότοι επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το βίντεο του Clarke έδειξε ότι οι άνθρωποι μπορεί να χρησιμοποιούν το Apple Vision Pro σε περιπτώσεις που δεν πρέπει. Το Σαββατοκύριακο, οδηγοί Tesla οχημάτων ενεργοποίησαν τον αυτόματο πιλότο και φορούσαν το Vision Pro ενώ βρίσκονταν στο δρόμο.

Source: gizmodo.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS