ΑρχικήsecurityΚυβερνοεπίθεση στα ΗΑΕ δείχνει γραφικό περιεχόμενο από τη Γάζα

Κυβερνοεπίθεση στα ΗΑΕ δείχνει γραφικό περιεχόμενο από τη Γάζα

Πολλοί κάτοικοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων βίωσαν μια απρόσμενη διακοπή των τηλεοπτικών τους προγραμμάτων την Κυριακή το βράδυ, καθώς μια κυβερνοεπίθεση στοχεύει τις συσκευές set-top box, αντικαθιστώντας το κανονικό περιεχόμενο με πληροφορίες για τις ισραηλινές αδικίες στην Παλαιστίνη.

Δείτε επίσης: Δημόσια Βιβλιοθήκη του Τορόντο (TPL): Εκτός σύνδεσης διάφορες υπηρεσίες λόγω κυβερνοεπίθεσης

Κυβερνοεπίθεση

Συνδρομητές της επηρεαζόμενης υπηρεσίας ανέφεραν ξαφνική αλλαγή σε ευρωπαϊκά κανάλια σε πραγματικό χρόνο, που εμφάνιζαν ένα μήνυμα που ανέφερε: “Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να χακάρουμε για να σας παραδώσουμε αυτό το μήνυμα.” Στη συνέχεια, οι οθόνες μετακινήθηκαν σε έναν εικονικό παρουσιαστή ειδήσεων, παρουσιάζοντας ένα δελτίο ειδήσεων για τη δυστυχία των παλαιστινίων παιδιών και γυναικών στις ισραηλινές φυλακές, συνοδευόμενο από εικόνες τους σε απόγνωση.

Ένας κάτοικος του Ντουμπάι που χρησιμοποιούσε τη δημοφιλή συσκευή ροής HK1RBOXX μοιράστηκε την εμπειρία του, δηλώνοντας: “Παρακολουθούσα το BBC News περίπου στις 10.30 μ.μ. όταν το πρόγραμμα διακόπηκε απότομα και αντ’ αυτού εμφανίστηκαν στην οθόνη μου συγκλονιστικά πλάνα από την Παλαιστίνη. Έμεινα αποσβολωμένος καθώς η οθόνη μου πάγωσε και ένα μήνυμα από τον χάκερ εμφανίστηκε με κεφαλαία γράμματα σε πράσινο φόντο. Αμέσως μετά ακολούθησε μια ενημερωτική ανακοίνωση που παρουσιάστηκε από έναν AI παρουσιαστή. Ήταν σουρεαλιστικό και τρομακτικό.

Δείτε ακόμα: Akumin: Ο ιατρικός φορέας απορρίπτει ασθενείς μετά από κυβερνοεπίθεση

Μια γυναίκα που χρησιμοποιούσε συσκευή streaming περιέγραψε ένα παράξενο βόμβισμα που προηγήθηκε ενός μηνύματος χάκερ στην οθόνη της τηλεόρασής της κατά τη διάρκεια ενός τηλεπαιχνιδιού. “Πριν καταλάβω τι συνέβαινε, βρέθηκα να παρακολουθώ έναν AI παρουσιαστή με γυαλιά να συζητά τους αποτροπιασμούς, συνοδευόμενος από ένα πίνακα που εμφανίζει τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί μέχρι στιγμής. Τα βίντεο ήταν αρκετά σκληρά και υπήρχαν παιδιά γύρω. Όλα τα υπόλοιπα κανάλια έδειχναν το ίδιο.

Ανταποκρινόμενη σε απελπισμένα μηνύματα από ανήσυχους συνδρομητές, η εταιρεία παροχής set-top box ζήτησε συγγνώμη, αναγνωρίζοντας ότι τα συστήματά τους είχαν υποστεί διάρρηξη. Εξασφάλισαν στους συνδρομητές ότι ερευνούν ενεργά το πρόβλημα.

Ο Επικεφαλής και Τεχνικός Διευθυντής της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Credo, Obaidullah Kazmi, έφερε στο φως την κατάσταση, υποδεικνύοντας ότι οι διακομιστές ροής του παράνομου δικτύου IPTV είχαν παραβιαστεί.

Οι κύριες μεθόδοι προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις είναι πολλές και ποικίλες. Μια από τις βασικές μεθόδους είναι η χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης για τα ψηφιακά συστήματα και τις εφαρμογές. Οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να είναι μεγάλοι, περίπλοκοι και να περιλαμβάνουν συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων. Επίσης, είναι σημαντικό να αλλάζονται περιοδικά για να αποφεύγεται η πιθανότητα εξαγωγής τους από κακόβουλους χρήστες.

Δείτε επίσης: Staples: Κυβερνοεπίθεση προκάλεσε προσωρινή διακοπή στις online παραγγελίες της

Μια άλλη σημαντική μέθοδος προστασίας είναι η ενημέρωση και η εφαρμογή των τελευταίων ενημερώσεων λογισμικού και λειτουργικού συστήματος. Οι κατασκευαστές λογισμικού συχνά εκδίδουν ενημερώσεις για να διορθώσουν προβλήματα ασφαλείας και να προστατεύσουν από νέες απειλές. Είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά για ενημερώσεις και να τις εφαρμόζετε άμεσα.

Επιπλέον, η εγκατάσταση ενός αξιόπιστου λογισμικού antivirus και προστασίας είναι απαραίτητη για την πρόληψη κυβερνοεπιθέσεων. Το λογισμικό antivirus μπορεί να ανιχνεύει και να αφαιρεί κακόβουλο λογισμικό που προσπαθεί να εισβάλει στο σύστημά σας. Επιπλέον, η χρήση ενός προγράμματος προστασίας προσωπικών δεδομένων μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε τις ευαίσθητες πληροφορίες σας από την παρακολούθηση και την παρεμβολή τρίτων.

Τέλος, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των χρηστών είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις. Οι χρήστες πρέπει να είναι ενήμεροι για τις κοινές τεχνικές που χρησιμοποιούν οι επιτιθέμενοι, όπως η ανεπιθύμητη αλληλογραφία (spam) και phishing. Επίσης, πρέπει να εκπαιδευτούν να αναγνωρίζουν ύποπτα αρχεία και συμπεριφορές και να αποφεύγουν την κοινή χρήση προσωπικών πληροφοριών σε μη ασφαλείς πηγές.

Πηγή: khaleejtimes

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnewsgr.kinsta.cloud
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS