ΑρχικήsecurityΟι Σχολικές Μονάδες της Νομαρχίας Henry θύματα κυβερνοεπίθεση

Οι Σχολικές Μονάδες της Νομαρχίας Henry θύματα κυβερνοεπίθεση

Η σχολική περιφέρεια της Κομητείας Henry αναφέρει ότι θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να αποκαταστήσει το δίκτυο υπολογιστών της, μετά από πρόσφατη κυβερνοεπίθεση.

Δείτε επίσης: Hacking Επίθεση ή Φάρσα Μαθητών σε σχολεία του Lee County;

Henry

Ο δημοσιογράφος του Channel 2, Tom Regan, συνομίλησε με γονείς που αναφέρουν ότι αυτό τους δυσκολεύει να επικοινωνήσουν με τους δασκάλους για το τι συμβαίνει στην τάξη.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το δίκτυο υπολογιστών δεν θα είναι προσβάσιμο σε γονείς ή μαθητές μέσω του διαδικτύου.

Μέρος της ασφαλούς αποκατάστασής μας θα ξεκινήσει με μια προγραμματισμένη αλλαγή κωδικού παγκόσμιας κλίμακας που θα εφαρμόσουμε τις επόμενες ημέρες. Ενώ οι τυπικές μας λειτουργίες θα συνεχιστούν με την παρατεταμένη διακοπή, θα παρέχω τακτικές ενημερώσεις καθώς επανεισάγουμε συστηματικά μία εφαρμογή ή υπηρεσία κάθε φορά μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως το δίκτυο και η πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους τους χρήστες μας“, δήλωσε η διευθύντρια του Σχολικού Διαμερίσματος Henry County, Mary Elizabeth Davis, σε μια δήλωση σε βίντεο.

Στην εγγραφή βίντεο, ο επικεφαλής επίσης ανέφερε ότι η παρέμβασή τους φαίνεται να είναι περιορισμένη και πολλά κρίσιμα αρχεία δεδομένων ήταν προστατευμένα.

Παρόλο που πρέπει να αναγνωρίσω ότι αυτό είχε τη δυνατότητα να είναι μια σοβαρή περίπτωση, οι πρώτες ενδείξεις μου δίνουν αυτοπεποίθηση ότι η περιορισμένη ανταπόκριση που επιβεβαιώσαμε είναι ένα καλό σημάδι ότι υπάρχει περιορισμένη, αν όχι καθόλου, επίδραση και η πλήρης αποκατάσταση είναι εφικτή.

Οι αξιωματούχοι της σχολικής περιφέρειας Henry αναφέρουν ότι η κυβερνοεπίθεση δεν έχει επηρεάσει τη διδασκαλία στην τάξη, αλλά μερικοί γονείς λένε ότι είναι πιο δύσκολο να παρακολουθούν τις εργασίες και την πρόοδο του παιδιού τους.

Δείτε ακόμα: Σχολεία K-12: Βελτιώνουν την προστασία ενάντια στις κυβερνοεπιθέσεις αλλά είναι ακόμα ευάλωτα

Απλώς δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με τους δασκάλους. Είμαι επαγγελματίας πληροφορικής. Είναι επιτακτική ανάγκη να το επαναφέρουν», είπε ο γονέας Shantel Callaway.

κυβερνοεπίθεση

Οι αξιωματούχοι του σχολείου αναφέρουν ότι διεξάγεται μια ποινική έρευνα για την κυβερνοεπίθεση. Δεν ανέφεραν εάν ο εισβολέας είχε ζητήσει λύτρα.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της κυβερνοεπίθεσης στην εκπαίδευση των μαθητών;

Καταρχάς, η διακοπή των συστημάτων μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια πρόσβασης σε ψηφιακούς πόρους και εργαλεία που χρησιμοποιούν οι μαθητές για την εκπαίδευσή τους. Αυτό μπορεί να περιορίσει την ικανότητά τους να αποκτήσουν πληροφορίες και να εκτελέσουν εργασίες που απαιτούν τη χρήση τεχνολογίας.

Επιπλέον, η κυβερνοεπίθεση μπορεί να διακόψει τις εικονικές τάξεις και τις διαδικτυακές συναντήσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες στην επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ τους, καθώς και να επηρεάσει την παροχή οδηγιών και την αξιολόγηση των μαθητών.

Ακόμα, η απώλεια των συστημάτων μπορεί να επηρεάσει την αποθήκευση και την πρόσβαση σε δεδομένα των μαθητών, όπως αρχεία και εργασίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ή καταστροφή σημαντικών πληροφοριών και εργασιών που έχουν δημιουργήσει οι μαθητές, με αρνητικές επιπτώσεις στην πρόοδό τους και την αξιολόγησή τους.

Δείτε επίσης: Δημόσιο Σχολείο της Κομητείας Pulaski θύμα κυβερνοεπιθέσεων

Τέλος, η κυβερνοεπίθεση μπορεί να δημιουργήσει ανησυχία και αναστάτωση στους μαθητές. Η ανεπάρκεια των συστημάτων και η απειλή της κυβερνοασφάλειας μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα ανασφάλειας και ανησυχίας στους μαθητές, επηρεάζοντας την ψυχολογική τους κατάσταση και την ικανότητά τους να συγκεντρωθούν στη μάθηση.

Πηγή: wsbtv

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnewsgr.kinsta.cloud
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS