ΑρχικήUpdatesH iOS έκδοση του Chrome επιτρέπει την μετακίνηση της μπάρας διεύθυνσης URL

H iOS έκδοση του Chrome επιτρέπει την μετακίνηση της μπάρας διεύθυνσης URL

Το Chrome στο iOS σας επιτρέπει πλέον να μετακινείτε τη γραμμή διεύθυνσης στο κάτω μέρος. Μια αλλαγή στον σχεδιασμό, την οποία έχουμε βλέπουμε στον προεπιλεγμένο browser της Apple, τον Safari, εδώ και δύο χρόνια.

Ο κολοσσός αναζήτησης Chrome, browser της Google, ανέφερε ότι για την iOS έκδοση του, την ρύθμιση αλλαγής της μπάρας διεύθυνσης URL από το πάνω μέρος, στο κάτω. Σημάδια αυτής της αλλαγής στον σχεδιασμό είχαν γίνει φανερά, νωρίτερα φέτος, όταν σε μία beta έκδοση του Chrome browser στα λογισμικά iOS, είχαμε δει αυτή την σχεδιαστική αλλαγή. Όμως λόγω της ευρείας απήχησης και της επιτυχίας του Safari στο κομμάτι αυτό, παίρνει την σκυτάλη και ο Google Chrome, κυκλοφορόντας την νέα του έκδοση με αυτή την σημαντική προσθήκη.

Βέβαια παραμένει προαιρετική επιλογή για τους χρήστες του browser, καθώς η μπάρα της διεύθυνσης URL στο πάνω μέρος αποτελεί προεπιλογή.

Εφόσον επιθυμείτε να εκμεταλλευτείτε την καινοτομία της σχεδιαστική αυτής αλλαγής, θα χρειαστεί να εισέλθετε στις ρυθμίσεις της μπάρας URL του browser, πατώντας την ίδια την μπάρα παρατεταμένα και επιλέγοντας το “move address bar to bottom.”

Επισήμως, έπειτα από δύο χρόνια, η Google φέρνει αυτή την αλλαγή στην iOS 15, δύο χρόνια αργότερα από την στιγμή που λανσαρίστηκε στον Safari browser της Apple.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ενώ τότε στους χρήστες iOS λογισμικών είχε φανεί σαν μια παντελώς «ξένη» αλλαγή, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αγαπήθηκε και αποτέλεσε προεπιλογή τους.

Δείτε ακόμα: Το iOS 17.1 αναβαθμίζει το AirDrop και προσφέρει νέα εμπειρία στο Apple Music

Παρότι η Google έχει πειραματιστεί με το ίδιο αντικείμενο σε Android εκδοχές του Chrome browser του, δεν έχουμε δει κάποια τέτοιου είδους κίνηση. Η ανακοίνωση κυκλοφορίας μιας νέας έκδοσης, αφορά μόνο την iOS εκδοχή του. Ας ελπίσουμε σύντομα να εμπλουτίσει τον Chrome browser και των Android λογισμικών.

Δείτε επίσης: Google: Ήθελε τα iPhones να έχουν προεγκατεστημένο το Google Search

Πηγή: theverge.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS