ΑρχικήsecurityOldham Council: 10.000 κυβερνοεπιθέσεις καθημερινά

Oldham Council: 10.000 κυβερνοεπιθέσεις καθημερινά

Το Δημοτικό συμβούλιο του Oldham, θα δαπανήσει 682.000 λίρες για αναβαθμίσεις στους υπολογιστές του, καθώς οι αρχές ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν 10.000 κυβερνοεπιθέσεις καθημερινά.

Δείτε επίσης: Generative AI: Θα προκαλέσει “καταστροφικές” κυβερνοεπιθέσεις;

Oldham

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Oldham δήλωσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για να εγκαταστήσουν μία “σύγχρονη υπηρεσία προστασίας δεδομένων“. Σύμφωνα με αξιωματούχους, το τρέχον σύστημά τους δεν έχει τη δυνατότητα να προστατεύσει τα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων από “κακόβουλες επιθέσεις” ή να προστατεύσει τις υπηρεσίες που βρίσκονται στο Cloud.

Ο συμβούλος Elaine Taylor δήλωσε ότι αυτά τα χρήματα “θα ξοδευτούν σωστά“.

Η αγορά του συστήματος είναι “κρίσιμη για και την περίπτωση ανάκτησης από καταστροφές” και για την προστασία από τυχαία διαγραφή, διαφθορά και άλλες περιπτώσεις, αναφέρει έκθεση του συμβουλίου.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού σε άλλες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και του Συμβουλίου του Ρέντκαρ και του Κλίβελαντ, που δήλωσαν σε μια βουλευτική επιτροπή νωρίτερα φέτος ότι η κυβερνοεπίθεση του 2020 τους κόστισε 7 εκατομμύρια λίρες και προκάλεσε οκτώ μήνες “καταστροφικών” διαταραχών.

Το ransomware είναι ένας τύπος κακόβουλου λογισμικού που αποτρέπει την πρόσβαση σε συσκευές και δεδομένα, με μια εγκληματική ομάδα να απαιτεί λύτρα για την αποκρυπτογράφηση των πληροφοριών.

Δείτε ακόμα: Οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται καθώς οι χάκερς απειλούν την ασφάλεια του Ισραήλ

Σύμφωνα με την Local Democracy Reporting Service , οι επιτιθέμενοι μπορεί επίσης να απειλούν με διαρροή των κλεμμένων δεδομένων.

Κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του συμβουλίου του Oldham, ο υπουργός Οικονομικών και Εταιρικών Πόρων και δημοτικός σύμβουλος Abdul Jabbar, ανέφερε: “Καθημερινά δέχουμε 10.000 επιθέσεις στο σύστημά μας.

κυβερνοεπιθέσεις

Έχουμε όλα τα γνωστά μέτρα ασφαλείας στη θέση τους για να προστατεύουν τα συστήματα πληροφορικής μας και ελπίζουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι υπηρεσίες μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες που χρειάζονται οι κάτοικοί μας.

Φυλάσσουμε πολλές οικονομικές πληροφορίες, προσωπικές πληροφορίες για πολλές, πολλές χιλιάδες πελατών μας και το παίρνουμε πάρα πολύ σοβαρά.

Δείτε επίσης: Οι κυβερνοεπιθέσεις στην “κρίσιμη υποδομή” αυξάνονται

Οι κοινές μορφές κυβερνοεπιθέσεων που στοχεύουν Δημοτικές υπηρεσίες περιλαμβάνουν τις εξής:

  1. Phishing: Αυτή η επίθεση συνήθως γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνυμάτων κειμένου, όπου οι επιτιθέμενοι προσποιούνται ότι είναι νόμιμοι αποστολείς και ζητούν από τους παραλήπτες να αποκαλύψουν προσωπικές πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης ή πιστωτικές κάρτες.
  2. Κακόβουλο λογισμικό: Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που εισχωρεί στον υπολογιστή ή το δίκτυο με σκοπό να προκαλέσει ζημιά ή να κλέψει πληροφορίες. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν ιούς, κατασκοπευτικά λογισμικά και ransomware.
  3. Επίθεση DDoS: Σε αυτήν την επίθεση, οι επιτιθέμενοι προσπαθούν να καταρρίψουν το δίκτυο του συμβουλίου, προκαλώντας υπερφόρτωση με την αποστολή μεγάλου αριθμού αιτημάτων, καθιστώντας το ανεπίτρεπτα αργό ή ανεπανόρθωτα μη λειτουργικό.
  4. Social Engineering: Αυτή η επίθεση εκμεταλλεύεται την ανθρώπινη αδυναμία και αφέλεια. Οι επιτιθέμενοι προσπαθούν να πείσουν τους υπαλλήλους του συμβουλίου να αποκαλύψουν προσωπικές πληροφορίες ή να κάνουν κάτι που θα επιτρέψει την παραβίαση της ασφάλειας του συστήματος.

Πηγή: bbc

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS