ΑρχικήsecurityΗ Κομητεία Rock διερευνά επίθεση ransomware

Η Κομητεία Rock διερευνά επίθεση ransomware

Η Κομητεία Rock διερευνά μία επίθεση ransomware που υπέστησαν οι διοικητικές υπηρεσίες της στις αρχές Οκτωβρίου.

Δείτε επίσης: Μια κομητεία του Wisconsin αντιμετωπίζει μια σοβαρή επίθεση ransomware

Κομητεία Rock

Σύμφωνα με τον Διαχειριστή της Κομητείας του Rock, Josh Smith, ένας “εγκληματίας” χάκερ παραβίασε το δίκτυο της Κομητείας, κρυπτογράφησε ορισμένα αρχεία και ανακοίνωσε στη Κομητεία ότι θα πρέπει να πληρώσει 1,9 εκατομμύρια δολάρια για να ανακτήσει την πρόσβαση σε αυτά.

Ο Smith ανέφερε ότι η ομάδα τεχνολογίας της κομητείας κατάφερε να αποκαταστήσει πρόσβαση στα δεδομένα χωρίς να πληρώσει το αίτημα των λύτρων.

Ανέφερε ότι οι αρχές εξετάζουν προς το παρόν τον τρόπο με τον οποίο ο χάκερ διέρρευσε, αλλά δεν θα μοιραστεί πολλές λεπτομέρειες καθώς θέλει να εξασφαλίσει ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο ευάλωτο.

Ο Smith ανέφερε ότι η κρυπτογράφηση ήταν το κύριο πρόβλημα, που σημαίνει ότι ο χάκερ εμπόδισε τον κομητεία από την πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία, και όχι ότι ο χάκερ έκλεψε προσωπικές πληροφορίες.

Δείτε ακόμα: Επίθεση ransomware επηρεάζει τις υπηρεσίες της κομητείας Spartanburg

Σε αυτήν την περίπτωση, το πρόβλημα δεν είναι απαραίτητα ότι όλες οι πληροφορίες που αποκτήθηκαν ήταν εμπιστευτικές ή ιδιωτικές, αλλά ότι κρυπτογράφησε αρχεία που περιορίζουν τη δυνατότητα λειτουργίας του συστήματος“, είπε ο Smith. “Στο ευρύτερο πλάισιο των πραγμάτων, δυστυχώς, είμαστε απλώς ένα ακόμα παράδειγμα αυτού που παρατηρούμε όλο και περισσότερα να συμβαίνει τελευταία.

Ο Smith δήλωσε ότι εάν η ομάδα του ανακαλύψει ότι η προσωπική πληροφορία κάποιου έχει παραβιαστεί, θα αποστείλει επιστολές σε αυτά τα άτομα για να τα ενημερώσει.

ransomware

Ποιες επιπτώσεις μπορεί να μία επίθεση ransomware σε μία Κομητεία;

Μία σοβαρή επίπτωση της επίθεσης ransomware σε μία κομητεία είναι η ανακοπή των κρίσιμων υπηρεσιών της κομητείας. Οι χάκερ μπορούν να κρυπτογραφήσουν τα δεδομένα και να εμποδίσουν την πρόσβαση σε αρχεία και συστήματα, καθιστώντας αδύνατη την κανονική λειτουργία των υπηρεσιών. Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την κομητεία, καθώς οι πολίτες και οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν πρόσβαση σε κρίσιμες υπηρεσίες όπως η καταβολή φόρων, η έκδοση αδειών και η παροχή δημόσιων υπηρεσιών.

Δείτε επίσης: Τα σχολεία της κομητείας Jefferson εξακολουθούν να είναι offline μετά την επίθεση ransomware

Ένα άλλο πιθανό αποτέλεσμα της επίθεσης ransomware είναι η απώλεια δεδομένων. Οι χάκερ μπορούν να καταστρέψουν ή να κλέψουν τα δεδομένα της κομητείας, προκαλώντας σοβαρή ζημιά και απώλεια πληροφοριών. Αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών και των επιχειρήσεων, καθώς προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα μπορούν να καταλήξουν σε λάθος χέρια.

Ένα ακόμα πιθανό αποτέλεσμα μιας επίθεσης ransomware είναι η οικονομική ζημιά. Η ανάκαμψη από μια τέτοια επίθεση μπορεί να είναι δαπανηρή, καθώς η κομητεία θα πρέπει να ανακτήσει τα δεδομέα, να επαναφέρει τα συστήματα και να ενισχύσει την ασφάλεια για να αποτρέψει μελλοντικές επιθέσεις. Αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον προϋπολογισμό της κομητείας και να απαιτήσει περικοπές σε άλλους τομείς των δημόσιων υπηρεσιών.

Τέλος, η επίθεση ransomware μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη φήμη της κομητείας. Όταν μια κομητεία δεν μπορεί να παράσχει τις υπηρεσίες της λόγω επίθεσης ransomware, αυτό μπορεί να δημιουργήσει ανησυχία και απογοήτευση στους πολίτες. Επιπλέον, η είδηση για μια επίθεση ransomware μπορεί να επηρεάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και των επιχειρήσεων προς την κομητεία, με αρνητικές συνέπειες για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη.

Πηγή: nbc15

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnewsgr.kinsta.cloud
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS