ΑρχικήinetApple Vision Pro: Ρυθμός ανανέωσης 100Hz για καλύτερο φωτισμό

Apple Vision Pro: Ρυθμός ανανέωσης 100Hz για καλύτερο φωτισμό

Η Apple Vision Pro θα μπορεί να υποστηρίζει ρυθμούς καρέ έως και 100Hz, όπως προκύπτει από τις αναφορές κώδικα στo πιο πρόσφατo beta για προγραμματιστές, για το visionOS.

Δείτε επίσης: NBA: Οι αγώνες μπάσκετ έρχονται στο Apple Vision Pro
Apple Vision Pro

Αρχικά, η εισερχόμενη mixed-reality συσκευή της Apple αναφέρθηκε οτι θα προσφέρει ρυθμό ανανέωσης περίπου 90Hz. Αν οι αναφορές του κώδικα είναι σωστές, οι ενσωματωμένες οθόνες μπορούν να φτάσουν πολύ υψηλότερα από αυτό.

Στις αναφορές που υποτίθεται ότι προέρχονται από την έκδοση του προγραμματιστικού προγράμματος visionOS beta, αποκαλύφθηκε από τον χρήστη @M1Astra στο X, ότι αναφέρονται διάφορες ρυθμίσεις ανανέωσης. Στις εικόνες, υπάρχουν αναφορές σε λειτουργίες ρυθμού ανανέωσης για 90Hz, 96Hz και 100Hz.

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές της Apple τον Ιούλιο, οι οθόνες μέσα στη συσκευή μπορούν να ανανεώνονται στα 90Hz, αν και μπορούν να φτάσουν αυτόματα τα 96Hz κατά την παρακολούθηση περιεχομένου 24fps. Τώρα, οι αναφορές υποδεικνύουν ότι είναι δυνατή και η ανανέωση στα 100Hz.

Δείτε ακόμα: Apple Vision Pro: Έχει ακόμα δρόμο μπροστά του

φωτισμό

Ένα σημείωμα αναφέρει: “Προσαρμοσμένο σε 100Hz για να αντισταθμίσει την ανιχνευμένη αναλαμπή 50Hz από το τεχνητό φωτισμό“, που αναφέρεται στα ευρωπαϊκά ηλεκτρικά συστήματα που λειτουργούν στα 50Hz. Η ρύθμιση αυτή θα ελαχιστοποιήσει το φαινόμενο της αναλαμπής που παρατηρείται όταν χρησιμοποιείται μια μη συμβατή κάμερα, όπως όταν βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον με φωτισμό 50Hz χρησιμοποιώντας μια κάμερα 60Hz.

Αυτό επιβεβαιώνεται ακόμη περισσότερο από μια άλλη αναφορά στο “Passthrough_50Hz_Flicker_Detected”.

Άλλες αναφορές περιλαμβάνουν τα “Exclude_Fan_Blur,” “Low_Light_Detected,” και μια μείωση στο “half rate” λόγω “thermal mitigation” και μια υψηλότερη ή χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης.

Και για τις περιπτώσεις που θα είστε εκτός σπιτιού, το “Travel mode requires 90Hz at all times“, πιθανόν θα αξιοποιήσει το φυσικό φως του Ήλιου.

Δείτε επίσης: Η Apple αρνείται ότι το ενδιαφέρον των developer για το Vision Pro είναι χαμηλό

Ποια είναι πραγματικά τα οφέλη που έχει ο χρήστης από αυτό; 

Ανώτερη Ποιότητα Εικόνας 

Ο υψηλότερος ρυθμός ανανέωσης των 100Hz εξασφαλίζει μια ανώτερη, πιο ομαλή εμπειρία οπτικοποίησης. Τα γραφικά είναι λιγότερο πιθανό να χάνουν καρέ ή να κάνουν διακοπές, πράγμα που καθιστά το περιεχόμενο πιο ευχάριστο για το μάτι του χρήστη.

Βελτιωμένη Απόκριση 

Με τον ρυθμό ανανέωσης των 100Hz, το Apple Vision Pro παρέχει ελάχιστη καθυστέρηση εισόδου, κάτι που είναι ιδιαίτερα επωφελές για τους χρήστες που ασχολούνται με video games ή κάποια εργασία που απαιτεί υψηλή ακρίβεια και ταχύτητα.

Λιγότερη Κόπωση των Ματιών 

Η αύξηση του ρυθμού ανανέωσης στα 100Hz μπορεί να μειώσει σε μεγάλο βαθμό την κόπωση των ματιών μετά από μακροχρόνια χρήση.

Πηγή: appleinsider

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS