ΑρχικήsecurityΚυβερνοεπίθεση στο ρωσικό σύστημα αεροπορικών κρατήσεων Leonardo

Κυβερνοεπίθεση στο ρωσικό σύστημα αεροπορικών κρατήσεων Leonardo

Μια μαζική κυβερνοεπίθεση στο αεροπορικό σύστημα κρατήσεων Leonardo της Ρωσίας προκάλεσε καθυστερήσεις πτήσεων μεγάλων αερομεταφορέων την Πέμπτη.

Leonardo

Η εθνική αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας, Aeroflot, ανέφερε ότι η επίθεση denial-of-service οδήγησε σε καθυστερήσεις έως και μία ώρα για τις αναχωρήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο στη Μόσχα.

Η θυγατρική της Aeroflot, Rossiya Airlines, ανέφερε παρόμοιες καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο Sheremetyevo, σύμφωνα με το Interfax.

Λιγότερο από μία ώρα μετά την αναφορά για την κυβερνοεπίθεση, η ρωσική ομοσπονδιακή και βιομηχανική συμμαχία Rostec ανακοίνωσε ότι αποκατέστησε πλήρως τη λειτουργικότητα της Leonardo.

Ωστόσο, παρά την αποκατάσταση, όπως ανέφερε ένας ανώνυμος πηγή σε μια αναγνωρίσιμη αεροπορική εταιρεία στο Interfax, παρατηρούνται ακόμη τοπικά προβλήματα.

Η Rostec δήλωσε ότι η “μαζική επίθεση DDoS προήλθε από το εξωτερικό“, χωρίς να αναφέρει τη χώρα προέλευσης.

Η Rostec επίσης πρόσθεσε ότι το σύστημα booking Leonardo έχει υποστεί δεκάδες “μεγάλης κλίμακας και ανεξήγητες” κυβερνοεπιθέσεις τους τελευταίους μήνες.

“Είναι σαφές ότι διεξάγεται ένας πραγματικός πόλεμος στον κυβερνοχώρο εναντίον της χώρας, στόχος της οποίας είναι να βλάψει την υποδομή πληροφορικής της Ρωσίας και να διαταράξει κρίσιμες βιομηχανίες”, δήλωσε η Rostec.

Πηγή πληροφοριών: themoscowtimes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS