ΑρχικήsecurityΗ Caesars Entertainment αντιμετωπίζει ομαδικές αγωγές μετά από παραβίαση της database της

Η Caesars Entertainment αντιμετωπίζει ομαδικές αγωγές μετά από παραβίαση της database της

Η Caesars Entertainment αντιμετωπίζει πολλές αγωγές από πελάτες ξενοδοχείων που ισχυρίζονται ότι η εταιρεία ήταν αμελής για το ότι επέτρεψε την κλοπή των ευαίσθητων προσωπικών τους δεδομένων σε μια επίθεση social engineering.

Caesars Entertainment

Η Caesars αποκάλυψε νωρίτερα αυτόν το μήνα ότι η βάση δεδομένων με τις ανταμοιβές των πελατών της εκλάπη μετά από επίθεση χάκερ εναντίον ενός προμηθευτή υποστήριξης τεχνολογίας πληροφορικής. Οι ερευνητές ασφαλείας αναφέρουν ότι το περιστατικό ήταν μέρος μιας μεγαλύτερης επιχείρησης από μια ομάδα που ονομάζεται Scattered Spider, η οποία χρησιμοποίησε τεχνικές voice phishing κατά διάφορων οργανισμών.

Τουλάχιστον τέσσερεις αγωγές έχουν κατατεθεί στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νεβάδα, με τους ενάγοντες να αναζητούν την κατάσταση ομαδικής δράσης. Οι ενάγοντες κατηγορούν την εταιρεία για αμέλεια, καθώς δεν κατόρθωσε να προστατέψει τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του ξενοδοχείου.

Η Caesars Entertainment, σε μια καταχώρηση στις 14 Σεπτεμβρίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, επιβεβαίωσε ότι οι χάκερ απέκτησαν ένα αντίγραφο της βάσης δεδομένων με τους συχνούς πελάτες τους, η οποία περιέχει Αριθμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και άδειες οδήγησης για ένα μεγάλο αριθμό πελατών.

Η εταιρεία Caesars Entertainment δεν κατέθεσε αρχικά αναφορά σχετικά με την επίθεση, μέχρι αφού εντοπίστηκε η επίθεση της MGM λόγω προβλημάτων λειτουργίας σε αυτά τα καταλύματα. Η MGM αποκάλυψε την κυβερνοεπίθεσή της μέσω ανακοίνωσης τύπου στις 12 Σεπτεμβρίου και με καταχώριση στην SEC.

Η Caesars Entertainment ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να ερευνά ποιες άλλες πληροφορίες αποτελούν μέρος της κλοπής δεδομένων, ωστόσο δεν έχει αποδείξεις ότι οι κωδικοί πρόσβασης των μελών, οι κωδικοί PIN, οι τραπεζικές πληροφορίες ή οι αριθμοί των πιστωτικών καρτών ήταν μέρος της κλοπής, σύμφωνα με την αναφορά της SEC.

Η Caesars Entertainment είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ξενοδοχείων και καζίνο στον κόσμο και αποτελεί έναν κύριο παίκτη στην αγορά του Λας Βέγκας. Η εταιρεία με έδρα το Ρίνο, Νεβάδα, διαχειρίζεται περισσότερα από 47.000 δωμάτια ξενοδοχείων σε 16 πολιτείες.

Πηγή πληροφοριών: cybersecuritydive.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS