ΑρχικήUpdatesΤο νέο Google Play System update φέρνει την ψηφιακή άδεια οδήγησης;

Το νέο Google Play System update φέρνει την ψηφιακή άδεια οδήγησης;

Οι ενημερώσεις συστήματος Play της Google για τον Δεκέμβριο φέρνουν μια δοκιμή beta για τη διατήρηση της ψηφιακής άδειας οδήγησης στην εφαρμογή Wallet του Android τηλεφώνου σας, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται για το Pixel Tablet του επόμενου έτους.

Δείτε επίσης: Η Google προσθέτει νέες δυνατότητες στα Maps, Search και Shopping

Google Play

Η Google και η Apple έχουν γίνει πρωτοπόροι στον κόσμο των ανέπαφων πληρωμών με κάρτες, προσθέτοντας αυτή τη δυνατότητα στο αγαπημένο τηλέφωνο όλων. Τώρα, επιδιώκουν να προσθέσουν και τις ψηφιακές ταυτότητες και τις άδειες οδήγησης. Η Google προσθέτει τώρα ψηφιακές άδειες οδήγησης στο Android, μια λειτουργία που ήταν προηγουμένως διαθέσιμη μόνο στα iPhone σε επιλεγμένες πολιτείες των ΗΠΑ. Η ενημέρωση του συστήματος Google Play τον Δεκέμβριο επιτρέπει στους κατοίκους ορισμένων πολιτειών των ΗΠΑ να παρουσιάζουν τα έγγραφά τους ηλεκτρονικά, χωρίς να μεταφέρουν φυσικά αντίγραφα στο πορτοφόλι τους. Επιπλέον, η ενημερωμένη έκδοση προετοιμάζει την υποστήριξη για casting σε tablet, πιθανώς ως προετοιμασία για το Google Pixel Tablet.

Δείτε επίσης: Google apps: Βελτιώνονται συνεχώς σε foldables και tablets

Μην μπερδεύετε τις μηνιαίες ενημερώσεις συστήματος της Google που περιλαμβάνουν επιδιορθώσεις ασφαλείας με τις ενημερώσεις συστήματος Play. Οι τελευταίες έρχονται σε όλα τα τηλέφωνα που έχουν ενημερωθεί με πρόσφατες εκδόσεις Android και βελτιώνουν τα χαρακτηριστικά τόσο των υπηρεσιών Google Play όσο και του Play Store. Αυτά τα δύο συστήματα παίζουν αναπόσπαστο ρόλο στις επιτυχημένες συνδέσεις μεταξύ των API, των ειδοποιήσεων εφαρμογών και των ενημερώσεων του καταστήματος.

Η ενημερωμένη έκδοση της Google για τον Δεκέμβριο του 2022 έχει διάφορες διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις, αλλά μια αξίζει να επισημανθεί. Αυτή είναι η νέα δυνατότητα για τους χρήστες σε επιλεγμένες πολιτείες των ΗΠΑ να ψηφιοποιούν την κρατική τους ταυτότητα/άδεια οδήγησης στο Google Wallet για πιο βολική, ιδιωτική και ασφαλή πρόσβαση. Αυτό είναι το πρώτο βήμα προς τις ψηφιακές ταυτότητες και είναι κάτι που η Google ανακοίνωσε αρχικά κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών Google I/O τον Μάιο του 2022. Όπως περιγράφει ο ειδικός σε θέματα Android του Esper, Mishaal Rahman, τα τεχνολογικά θεμέλια για αυτό το χαρακτηριστικό τέθηκαν, αλλά τώρα η εταιρεία συνεργάζεται με ρυθμιστικές αρχές και κυβερνήσεις για να το κάνει τελικά πραγματικότητα.

Η Google ήταν ασαφής σχετικά με το ποιες πολιτείες θα διαθέτουν την λειτουργία των ψηφιακών ταυτοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του MacRumors, αυτές θα είναι η Αριζόνα, το Μέριλαντ και το Κολοράντο. Το Κονέκτικατ, η Τζόρτζια, η Χαβάη, η Αϊόβα κ.λπ. ενδέχεται επίσης να υποστηρίξουν τη λειτουργία της Google στο μέλλον.

Δείτε επίσης: Google Chrome 108: Ποιά χαρακτηριστικά φέρνει η νέα έκδοση;

Για μια επισκόπηση των νέων προσθηκών και αλλαγών που περιλαμβάνονται στην αναβάθμιση του συστήματος Play του Δεκεμβρίου, ανατρέξτε στο changelog της εταιρείας.

Η ενημέρωση συστήματος Play θα αρχίσει σταδιακά να κυκλοφορεί στις συσκευές σας και θα εγκατασταθεί στο παρασκήνιο. Οι νέες δυνατότητες έρχονται ως μέρος των υπηρεσιών Google Play v48.22 και Google Play Store v33.2.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS