ΑρχικήinetΠρόστιμο 1,28 δισ. $ στην Amazon από τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της...

Πρόστιμο 1,28 δισ. $ στην Amazon από τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ιταλίας

Στην Amazon επιβλήθηκε πρόστιμο 1,13 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,28 δισεκατομμύρια δολάρια) την Πέμπτη από τις ιταλικές αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές για κατάχρηση της κυριαρχίας της στην αγορά.

Amazon

Δείτε επίσης: Διακοπή σε διακομιστή Amazon προκάλεσε προβλήματα σε Netflix, Ring και παραδόσεις

Η Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato, ή AGCM, δήλωσε ότι η Amazοn είχε βλάψει ανταγωνιστικούς φορείς στην υπηρεσία e-commerce logistics.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Amazon αξιοποίησε τη δεσπόζουσα θέση της για να ενθαρρύνει τους πωλητές στο Amazon.it να χρησιμοποιούν τη δική της υπηρεσία logistics — Fulfillment by Amazon (FBA).

Αυτό έγινε «εις βάρος των υπηρεσιών logistics που προσφέρονται από ανταγωνιστικούς φορείς εκμετάλλευσης».

Η AGCM είπε ότι θα επιβάλει διορθωτικά μέτρα που θα υπόκεινται σε έλεγχο από έναν διαχειριστή παρακολούθησης.

Δείτε επίσης: Amazon: Δέχεται πιέσεις σχετικά με την προστασία από τον COVID στις αποθήκες της

Η Amazοn είπε ότι «διαφωνεί έντονα» με το πρόστιμο και ότι σχεδιάζει να ασκήσει έφεση. «Το προτεινόμενο πρόστιμο και τα διορθωτικά μέτρα είναι αδικαιολόγητα και δυσανάλογα», δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της Amazon.

Η Amazοn είπε ότι πάνω από το 50% όλων των ετήσιων πωλήσεων στην πλατφόρμα της στην Ιταλία προέρχονται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προσθέτοντας ότι η επιτυχία τους είναι το κλειδί για το επιχειρηματικό μοντέλο της Amazon.

Ο Ruhell Amin, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας μετοχικών κεφαλαίων λιανικής στη William O’Neil + Co, είπε στο «Street Signs Europe» του CNBC την Πέμπτη ότι αυτό είναι ένα «σημαντικό» πρόστιμο για τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Δείτε επίσης: Amazon: Θα είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία παράδοσης πακέτων στις ΗΠΑ μέχρι τις αρχές του 2022;

Η ανησυχία της εταιρείας είναι ότι το ιταλικό πρόστιμο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια ευρύτερη τάση προς την πιο αυστηρή ρύθμιση της Amazon και σε άλλα μέρη της επιχείρησής της, καθώς και σε άλλα μέρη του κόσμου, είπε ο Amin. «Αυτό φαίνεται σαν την κορυφή του παγόβουνου», είπε.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS