ΑρχικήinetWhatsApp: Κυκλοφόρησε μια λειτουργία πληρωμής cryptocurrency (ΗΠΑ)

WhatsApp: Κυκλοφόρησε μια λειτουργία πληρωμής cryptocurrency (ΗΠΑ)

Το WhatsApp κυκλοφόρησε μια λειτουργία πληρωμής cryptocurrency για μικρό αριθμό χρηστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, χάρη στην ενσωμάτωση Novi, ένα ψηφιακό πορτοφόλι που ανήκει στο Facebook (τώρα Meta).

WhatsApp

Δείτε επίσης: WhatsApp: Νέες δυνατότητες disappearing messages για ενίσχυση του απορρήτου

Το πιλοτικό πρόγραμμα επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα “άμεσα, με ασφάλεια και χωρίς τέλη” χρησιμοποιώντας το σταθερό νόμισμα Paxos Dollar (USPD), του οποίου η αξία συνδέεται με το δολάριο.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι πληρωμές στο WhatsApp είναι παρόμοιος με την αποστολή τακτικών συνημμένων σε μια συνομιλία. Οι χρήστες πατούν το εικονίδιο συν (+) και, στη συνέχεια, επιλέγουν Payment από το μενού που εμφανίζεται. Οι χρήστες που πληρώνονται με αυτόν τον τρόπο λαμβάνουν USDP, το οποίο μπορεί να γίνει “withdrawn” σε τραπεζικό λογαριασμό στην αντίστοιχη αξία του σε δολάρια.

Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των φορών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το σύστημα Novi για αποστολή και λήψη χρημάτων μέσω του WhatsApp. Ανεξάρτητα από τη συχνότητα χρήσης, δεν υπάρχουν χρεώσεις που σχετίζονται με τη διατήρηση υπολοίπου σε λογαριασμό Novi ή την ανάληψη του σε τραπεζικό λογαριασμό. Επιπλέον, το inclusion του Novi στην πλατφόρμα συνομιλίας δεν έχει καμία επίδραση στην κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο των προσωπικών μηνυμάτων.

Το πιλοτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο σε ορισμένους χρήστες στις ΗΠΑ από σήμερα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενσωμάτωση του WhatsApp, ανατρέξτε στον ιστότοπο του Novi.

Δείτε επίσης: WhatsApp για iOS: Δοκιμάζεται το νέο κουμπί «undo» για Status posts

WhatsApp

Το πιλοτικό πρόγραμμα είναι ένα αποτέλεσμα των σχεδίων cryptocurrency της Meta, τα οποία έχουν αλλάξει από τότε που ανακοινώθηκαν επίσημα το 2019. Τότε, το σχέδιο ήταν να αναπτυχθεί ένα cryptocurrency με το όνομα Libra που θα συνδεόταν με ένα Facebook digital wallet που ονομαζόταν Calibra.

Δείτε επίσης: Το WhatsApp στο web αποκτά έναν built-in κατασκευαστή αυτοκόλλητων

Ωστόσο, το Libra από τότε έγινε Diem και το Calibra έγινε Novi, και αντί να χρησιμοποιεί το Diem, η Novi υιοθέτησε το Paxos stablecoin σε συνεργασία με την Coinbase, η οποία είναι ο συνεργάτης φύλαξης που κρατά τα χρήματα για το πιλοτικό πρόγραμμα.

Το WhatsApp προσφέρει ήδη συστήματα πληρωμών στην Ινδία και τη Βραζιλία, αλλά αυτά χρησιμοποιούν παραδοσιακά νομίσματα fiat αντί για crypto.

Πηγή πληροφοριών: macrumors.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS