ΑρχικήinetAmazon: Δέχεται πιέσεις σχετικά με την προστασία από τον COVID στις αποθήκες...

Amazon: Δέχεται πιέσεις σχετικά με την προστασία από τον COVID στις αποθήκες της

Η Amazon αντιμετωπίζει νέα ερωτήματα σχετικά με τις αποτυχημένες προσπάθειες προστασίας για τον COVID στις αποθήκες της, από τη Γενική Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Letitia James. Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο διαμαρτυριών από εργαζομένους και έρευνες από τους νομοθέτες, η James ζητά τώρα δικαστική εντολή που θα απαιτήσει από την Amazon να διορίσει έναν επιτηρητή για να επιβλέπει τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στην αποθήκη της στο Staten Island.

Amazon

Δείτε επίσης: Amazon: Θα είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία παράδοσης πακέτων στις ΗΠΑ μέχρι τις αρχές του 2022;

Στο πλαίσιο της ίδιας πρότασης, η εισαγγελέας ζήτησε από την εταιρεία να αποκαταστήσει τον απολυμένο εργάτη Christian Smalls, ο οποίος ηγήθηκε των δημόσιων διαμαρτυριών κατά της Amazon πέρυσι, κατηγορώντας την εταιρεία ότι απέτυχε να εμποδίσει τους υπαλλήλους να προσβληθούν από τον ιό κατά την εργασία.

Σύμφωνα με την James, η Amazon έχει ανακαλέσει πολλά από τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στην αποθήκη, γνωστή ως JFK8. Η αποθήκη του Staten Island, η οποία απασχολεί περίπου 5.000 άτομα, ήταν το πεδίο συνεχών διαφωνιών μεταξύ της Amazon και των υπαλλήλων της.

«Η Amazon και η ηγεσία της διέθεσαν δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 και καθώς η κρίση μαίνεται, η υγεία και οι ανησυχίες των εργαζομένων συνεχίζουν να αγνοούνται», είπε η James σε δήλωση. «Η Amazon πρέπει να εγγυηθεί ένα εργασιακό περιβάλλον που προάγει την ασφάλεια, τη διαφάνεια και το σεβασμό για τους υπαλλήλους της και όχι ένα περιβάλλον που τους θέτει σε περαιτέρω κίνδυνο».

Τον Φεβρουάριο, η Amazon μήνυσε προληπτικά το γραφείο της New York AG, λέγοντας ότι δεν είχε τη νομική εξουσία να απαιτήσει ένδικα μέσα για τον χειρισμό της εταιρείας των συνθηκών COVID-19 στην JFK8. Το γραφείο της James κατέθεσε μήνυση εναντίον της εταιρείας τέσσερις ημέρες αργότερα, ισχυριζόμενο ότι η Amazon απέτυχε να προστατεύσει τους υπαλλήλους της αποθήκης της στις πρώτες ημέρες της πανδημίας του κορωνοϊού και επιτέθηκε σε εργαζόμενους που εξέφρασαν ανησυχίες για όσα θεωρούσαν ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας.

Δείτε ακόμα: Εμβόλια Covid-19 για παιδιά: Η παραπληροφόρηση ξεκίνησε!

Οι εργαζόμενοι στην αποθήκη JKF8 της Amazon δήλωσαν τον Μάρτιο του 2020 ότι δεν είχαν επαρκή προστατευτικό εξοπλισμό και δεν ενημερώθηκαν εάν οι συνάδελφοί τους βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

COVID

Η Amazon απέλυσε αρκετούς εργάτες που διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου του Smalls, αφού οι εργαζόμενοι οργάνωσαν δημόσιες διαμαρτυρίες. Η Amazon είπε τότε ότι ο Smalls και οι άλλοι εργαζόμενοι δεν απολύθηκαν για την διαμαρτυρία αλλά για την παραβίαση των κανόνων κοινωνικής απόστασης.

Σύμφωνα με την τελευταία αγωγή που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, η Amazon «απέλυσε παράνομα και πειθαρχούσε εργαζόμενους που ανέφεραν τις ανησυχίες τους σχετικά με τη συμμόρφωση της εταιρείας με τις εντολές υγείας και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του Christian Smalls». Η James ζητά επίσης δικαστική απόφαση για την επαναφορά του Smalls σε προσωρινή βάση, εν αναμονή της έκβασης της αγωγής. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι η απόλυση του Smalls χρησίμευσε ως εκφοβισμός για άλλους υπαλλήλους που μπορεί να φοβούνται να εκφράσουν πρόσθετες ανησυχίες.

Η James ισχυρίζεται επίσης ότι η Amazon παραβίασε την κρατική νομοθεσία όταν απέτυχε να διεξάγει επαρκή πρωτόκολλα καθαρισμού, σύμφωνα με έρευνα του γραφείου της και ότι το πρόγραμμα εντοπισμού επαφών της απέτυχε να εντοπίσει εργαζόμενους που είχαν έρθει σε επαφή με άλλους που βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Δείτε επίσης: 19.816 από τους υπαλλήλους της Amazon μολύνθηκαν με COVID-19

Η πρόταση ζητά από το δικαστήριο να διατάξει την Amazon να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθεί την παραγωγικότητα των εργαζομένων για να αφήσει χρόνο για καθαρισμό και κοινωνική απόσταση και να απαιτήσει από την εταιρεία να υιοθετήσει κατάλληλα πρωτόκολλα απολύμανσης όταν ένας μολυσμένος εργαζόμενος βρίσκεται στην εγκατάσταση.

Η εκπρόσωπος της Amazon, Kelly Nantel, δήλωσε ότι η εταιρεία είχε επιβαρυνθεί με κόστος άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως μέρος μιας «συνολικής προσέγγισης για τα μέτρα ασφάλειας του COVID-19», για την υποστήριξη πελατών και εργαζομένων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS