Αρχικήinet19.816 από τους υπαλλήλους της Amazon μολύνθηκαν με COVID-19

19.816 από τους υπαλλήλους της Amazon μολύνθηκαν με COVID-19

Το 1,44% των υπαλλήλων της Amazon, 19.816 εργαζόμενοι, έχουν βγει θετικοί στον COVID-19, δήλωσε η εταιρεία σε δημοσίευση του blog.

Η εταιρεία αναφέρει ότι απασχολεί 1.372.000 υπαλλήλους πρώτης γραμμής τόσο στο Amazon όσο και στο Whole Foods.

19.816 από τους υπαλλήλους της Amazon μολύνθηκαν με COVID-19
19.816 από τους υπαλλήλους της Amazon μολύνθηκαν με COVID-19

Αυτή η ανακοίνωση, είναι η πρώτη φορά που η Amazon αποκαλύπτει πόσοι από τους εργαζομένους της έχουν προσβληθεί από τον COVID-19 και έρχεται μετά από μήνες αιτημάτων για αυξημένη διαφάνεια από εργαζόμενους, κυβερνήσεις και επενδυτές της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργάτες των αποθηκών της Amazon, επικοινώνησαν μεταξύ τους για να προσπαθήσουν να προσδιορίσουν πόσοι από τους συναδέλφους τους έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό. Η αποκάλυψη είναι επίσης αξιοσημείωτη, καθώς μετά από σχόλια του ανώτερου αντιπροέδρου της Amazon για τις παγκόσμιες επιχειρήσεις, Dave Clark, ο οποίος είπε ότι «ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμος», σε μια συνέντευξη 60 λεπτών.

Η Amazon επισημαίνει ότι οι 19.816 περιπτώσεις ασθενών με COVID-19 είναι χαμηλότερες από τις 33.952 που εκτιμήθηκε ότι θα σημειώσει, εάν συγκρίνει το συνολικό πλήθος υπαλλήλων της με ένα γενικό ποσοστό υποθέσεων που αναφέρεται από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Ωστόσο, ενώ αυτό μπορεί να χρωματίσει την Amazοn με θετικό τρόπο, τουλάχιστον 10 εργαζόμενοι πέθαναν από την ασθένεια, όπως επιβεβαίωσε το NBC News με την Amazοn χθες. Η εταιρεία δε συζήτησε αυτούς τους θανάτους στη σημερινή ανάρτηση blog.

19.816 από τους υπαλλήλους της Amazon μολύνθηκαν με COVID-19

Η Amazοn αναφέρει ότι διεξάγει χιλιάδες τεστ COVID-19 την ημέρα, με στόχο να πραγματοποιεί 50.000 τεστ την ημέρα, έως το Νοέμβριο. Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι έχει διανείμει περισσότερες από 100 εκατομμύρια μάσκες προσώπου, έχει θεσπίσει ελέγχους θερμοκρασίας και έχει εισαγάγει «βελτιωμένες διαδικασίες καθαρισμού».

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι σε μια αποθήκη στην Ινδιανάπολη της Ιντιάνα, είπαν στο The Verge ότι ο καθαρισμός ήταν άνισος και ότι ο χώρος ήταν πολύ συνωστισμένος για την κατάλληλη κοινωνική απόσταση τον Μάιο. Να σημειώσουμε ότι τρεις εργάτες αποθήκης μήνυσαν την Amazon τον Ιούνιο, ισχυριζόμενοι ότι οι συνθήκες εργασίας τους έθεσαν σε κίνδυνο μόλυνσης από COVID-19.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS