ΑρχικήbusinessΗ Amazon θα επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην Anthropic

Η Amazon θα επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην Anthropic

Η Amazon δήλωσε τη Δευτέρα, ότι θα επενδύσει έως και 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης “Anthropic”, μια εταιρεία που ανταγωνίζεται τον προγραμματιστή ChatGPT της OpenAI.

Amazon Anthropic

Η κίνηση υπογραμμίζει την επιθετική ώθηση AI της Amazon καθώς φαίνεται να συμβαδίζει με ανταγωνιστές όπως η Microsoft και το Google.

Η Anthropic ιδρύθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια από πρώην στελέχη έρευνας του OpenAI και πρόσφατα έκανε το ντεμπούτο της στο νέο chatbot AI που ονομάζεται Claude 2.

Δείτε ακόμη: Η Amazon θα εμφανίζει διαφημίσεις στο Prime Video εκτός αν πληρώσετε επιπλέον

Η Amazon θέλει να αξιοποιήσει τη διαφημιστική εκστρατεία και τον υποσχόμενο κλάδο της λεγόμενης γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, η οποία περιλαμβάνει τεχνολογίες όπως το ChatGPT του OpenAI, καθώς και τα chatbots Claude της Anthropic.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι συνάπτουν μια στρατηγική συνεργασία για την προώθηση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, με τη startup να επιλέγει τις υπηρεσίες Web Amazon ως τον κύριο πάροχο cloud. Η Anthropic είπε, ότι θα παρέχει στους πελάτες της AWS έγκαιρη πρόσβαση σε μοναδικά χαρακτηριστικά για την προσαρμογή του μοντέλου και τις δυνατότητες τελειοποίησης.

Η Anthropic θα χρησιμοποιήσει επίσης εξατομικευμένους ημιαγωγούς σχεδιασμένους από AWS για να εκπαιδεύσει τα βασικά μοντέλα που στηρίζουν τις εφαρμογές της AI. Τα μοντέλα θεμελίωσης αποτελούν μεγάλα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης που εκπαιδεύονται σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων, έτσι ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν για να επιλύουν ένα ευρύ φάσμα εργασιών.

Φέτος, η εταιρεία Nvidia, είναι η εταιρεία chip που έχει δει τα μεγαλύτερα κέρδη από την παραγωγική έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης. Το βασικό προϊόν της Nvidia είναι ένας τύπος ημιαγωγών που είναι γνωστός ως μονάδα επεξεργασίας γραφικών, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση τεράστιων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Κάποια στιγμή η μετοχή της Nvidia είχε σημειώσει ράλι περισσότερο από 200%, καθώς η εταιρεία έσπασε τις οικονομικές προβλέψεις για την αυξανόμενη υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Μέχρι έναν βαθμό, η συμφωνία της Amazon με την Anthropic έχει ως στόχο να αποδείξει την ύπαρξη εναλλακτικών επιλογών chip που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Οι πελάτες του AWS θα μπορούν να βασίζονται σε μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της Anthropic μέσω του Amazon Bedrock — μια υπηρεσία που επιτρέπει στους πελάτες να δημιουργούν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης στο cloud με τη χρήση υπαρχόντων μοντέλων, αντί να εκπαιδεύουν τα δικά τους μοντέλα.

Δείτε ακόμη: Η Apple επενδύει εκατομμύρια δολάρια κάθε μέρα στην τεχνητή νοημοσύνη (AI)

Η Amazon θέλει να χαρακτηρίζεται ως το one-stop shop για την τεχνητή νοημοσύνη. Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου σχεδιάζει τα δικά του chip για την εκπαίδευση τεράστιων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Μέσω του Amazon Bedrock, οι πελάτες μπορούν επίσης να σχεδιάσουν τις δικές τους παραγωγικές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιώντας υπάρχοντα μοντέλα, τα οποία εκτελούνται όλα στο cloud της Amazon. Η εταιρεία πουλάει και τις δικές της εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Amazon Anthropic

Η Anthropic μετρά ήδη ορισμένους υποστηρικτές υψηλού προφίλ, όπως η Google και η Salesforce Ventures. Αυτή η υποστήριξη προέρχεται καθώς οι μεγάλες αυτές εταιρείες συνεχίζουν να εμπλέκονται σε μεγάλες επενδύσεις σε εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης, μια κίνηση που πυροδοτήθηκε από την επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων της Microsoft στον κατασκευαστή ChatGPT OpenAI τον Ιανουάριο.

Πηγή: cnbc.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS