ΑρχικήinetmacOS Sonoma: Κυκλοφορεί αυτήν την εβδομάδα με νέες δυνατότητες

macOS Sonoma: Κυκλοφορεί αυτήν την εβδομάδα με νέες δυνατότητες

Η Apple είχε προαναγγείλει ότι το macOS Sonoma θα κυκλοφορήσει αυτήν την Τρίτη, στις 26 Σεπτεμβρίου. Η ενημέρωση του δωρεάν λογισμικού προσφέρει πολλές νέες δυνατότητες και βελτιώσεις για το Mac. Αυτές περιλαμβάνουν και τις πέντε που αναφέρουμε παρακάτω.

Δείτε επίσης: Το MetaStealer malware στοχεύει Apple macOS σε πρόσφατες επιθέσεις

macOS Sonoma

Το νέο macOS Sonoma φέρνει γραφικά στοιχεία στην επιφάνεια εργασίας του Mac, δημιουργώντας μια πλήρως διαδραστική εμπειρία, ανάλογη με εκείνη του iPhone. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε αυτόματα γραφικά στοιχεία από τις εφαρμογές του iPhone σας χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση των αντίστοιχων εφαρμογών στο Mac.

Το macOS Sonoma προσφέρει μια νέα λειτουργία παιχνιδιού που προσωρινά δίνει προτεραιότητα στην απόδοση της CPU και της GPU για να ενισχύσει την εμπειρία gaming σε υπολογιστές Apple silicon Mac. Η λειτουργία παιχνιδιού επίσης μειώνει την καθυστέρηση ήχου για τα AirPods και την καθυστέρηση εισόδου για επιλεγμένα χειριστήρια παιχνιδιών που είναι συνδεδεμένα μέσω Bluetooth.

Δείτε ακόμα: Νέα παραλλαγή του XLoader macOS Malware μεταμφιέζεται ως OfficeNote app

δυνατότητες

Στο macOS Sonoma, μπορείτε να προσθέσετε οποιονδήποτε ιστότοπο στο Dock ως εφαρμογή Ιστού για να έχετε εύκολη πρόσβαση. Για να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα, φορτώστε τον ιστότοπο στον περιηγητή Safari, κάντε κλικ στο μενού “Αρχείο” και επιλέξτε “Προσθήκη στα αγαπημένα“. Οι ιστοσελίδες εφαρμογών παρέχουν μια απλοποιημένη γραμμή εργαλείων και υποστηρίζουν ειδοποιήσεις push.

Το macOS Sonoma προσφέρει νέες προφυλάξεις οθόνης που μοιάζουν με του Apple TV και παρουσιάζουν βίντεο αργής κίνησης από πανέμορφα μέρη σε όλο τον κόσμο, όπως το Εθνικό Πάρκο Yosemite και το Ντουμπάι. Κάθε προστασία οθόνης μπορεί να αντικατασταθεί από μια κατάλληλη ταπετσαρία επιφάνειας εργασίας.

Δείτε επίσης: Πώς να επιστρέψετε στο macOS Ventura από το Sonoma beta

Η πιο πρόσφατη έκδοση του Safari εισήγαγε υποστήριξη για προφίλ, που σας επιτρέπει να διατηρείτε την περιήγησή σας ξεχωριστή ανάλογα με την εργασία, την προσωπική ζωή και πολλά άλλα. Η Apple αναφέρει ότι κάθε προφίλ διαθέτει ξεχωριστό ιστορικό, cookies, επεκτάσεις, καρτέλες ομάδων και αγαπημένα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS