ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΤο Ντουμπάι λανσάρει σύστημα διέλευσης πεζών που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη

Το Ντουμπάι λανσάρει σύστημα διέλευσης πεζών που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη

Η κοινότητα του Ντουμπάι λάνσαρε ένα σύστημα διάβασης για πεζούς με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη.

Το Ντουμπάι λανσάρει σύστημα διέλευσης πεζών που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη

Δείτε επίσης: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει την ελληνική αγορά

Το πρώτο στο είδος του σύστημα στο Ντουμπάι αποσκοπεί στην ενίσχυση της ασφάλειας.

Σύμφωνα με το Khaleej Times, δεκατέσσερα έξυπνα συστήματα διάβασης πεζών έχουν εφαρμοστεί σε μια κοινότητα στο Ντουμπάι.

Αυτά τα συστήματα διάβασης πεζών λειτουργούν με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) και έχουν σχεδιαστεί για να ανιχνεύουν εύκολα πεζούς και ποδηλάτες που διασχίζουν τον δρόμο.

Το Dubai Silicon Oasis (DSO) διαθέτει πλέον μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης αντίληψης και συνδεσιμότητας πραγματικού χρόνου, η οποία σχεδιάστηκε για να παρακολουθεί οχήματα και άλλα αντικείμενα που πλησιάζουν τη διάβαση για πεζούς.

Το σύστημα εφαρμόζεται μετά από δύο χρόνια δοκιμών και είναι μοναδικό στο είδος του. Το AI-powered σύστημα μπορεί να ενεργοποιήσει πινακίδες προειδοποίησης, ελεγκτές τροχαίων φωτεινών σημάτων, καθώς και φωτισμό στο δρόμο.

Το Dubai Media Office δημοσίευσε ένα άρθρο στο επίσημο λογαριασμό της πλατφόρμας μικροblogging X (πρώην Twitter) και επιβεβαίωσε ότι αυτή η πρωτοβουλία οδηγήθηκε από το DSO free zone σε συνεργασία με την Derq, η οποία είναι κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογίας κυκλοφορίας βασισμένης σε τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Muammar Al Katheeri, Αρχιμηχανικός και Υπεύθυνος Αειφορίας στο Dubai Integrated Economic Zones Authority (DIEZ), αποκάλυψε ότι το προηγμένο σύστημα θα προσφέρει στους κατοίκους μια “απρόσκοπτη και έξυπνη” εμπειρία διαβίωσης.

Δείτε επίσης: Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι ο νέος γιατρός μας. Αντίο Dr Google!

Το σύστημα λειτουργεί ως εξής:

Το προορατικό σύστημα στην περιοχή του Ντουμπάι που έχει αναπτύξει η Derq χρησιμοποιεί μοντέλα πρόβλεψης συμπεριφοράς. Το σύστημα είναι επίσης εξοπλισμένο με μια υπερύψηλη ταχύτητα σύνδεσης 5G που βοηθά στη συλλογή δεδομένων για τα περιστατικά ασφάλειας και την κυκλοφορία.

Το νέο σύστημα, που εισήχθη από τις αρχές, θα βοηθήσει να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα του χρόνου αντίδρασης των προσεγγίζοντων οχημάτων, θα παρέχει ευελιξία για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων καθώς και τον έλεγχο της διάρκειας τους, και θα επιτρέπει την προσαρμογή βάσει των σεναρίων διάβασης.

Εν τω μεταξύ, στο μέλλον, αυτό το προηγμένο σύστημα λέγεται ότι αξιοποιεί τεχνολογίες επικοινωνίας 5G για να βοηθήσει στην επικοινωνία πληροφοριών ασφάλειας και συναγερμών που συνδέονται με οχήματα που πλησιάζουν την διάβαση πεζών.

Πηγή πληροφοριών: me.mashable.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS