ΑρχικήUpdatesiPhone 15 Pro: 5 λάθη που πρέπει να διορθωθούν στο "Action Button"

iPhone 15 Pro: 5 λάθη που πρέπει να διορθωθούν στο “Action Button”

Καθώς οι αποστολές του iPhone 15 Pro ξεκινούν, δεν μπορώ να μην αισθάνομαι ότι κάτι λείπει. Και όχι, δεν αναφέρομαι στην έλλειψη φορτιστή στη συσκευασία.

iphone action button

Η εισαγωγή “Action Button” του iPhone 15 Pro, ένα χαρακτηριστικό μοναδικό για τα πιο ακριβά μοντέλα iPhone 15, εξετάστηκε προσεκτικά πριν εφαρμοστεί. Συνδυάζεται επίσημα με τα υπόλοιπα κουμπιά στις πλαϊνές ράγες των iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max. Το μενού ρυθμίσεων έχει καλό σχεδιασμό και είναι εύκολο στη χρήση. Οι προεπιλεγμένες λειτουργίες που προσφέρονται κατά την εκκίνηση καλύπτουν πολλές πραγματικά χρήσιμες πιθανές περιπτώσεις χρήσης. Ωστόσο, όσον αφορά ένα χαρακτηριστικό που αντικατέστησε τον διακόπτη δακτυλίου/σίγασης – κάτι που υπήρχε από το πρώτο iPhone το 2007 – η Apple επέδειξε κάποια έλλειψη φιλοδοξίας.

Η καινοτομία του iPhone προχωρά με πιο σταθερούς ρυθμούς σε σύγκριση με το παρελθόν. Η Apple επιλέγει να προβεί σε λιγότερες αλλαγές μεταξύ των γενεών των τηλεφώνων, ενώ οι χρήστες διατηρούν τις συσκευές τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά, το Action Button έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και πιστεύω, ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε πιθανές βελτιώσεις που η Apple θα πρέπει να πραγματοποιήσει, είτε πρόκειται για μελλοντικά iPhone όπως το iPhone 16 του επόμενου έτους, είτε για ενημερώσεις στο iOS 17 ή σε νεότερες εκδόσεις του λογισμικού του iPhone.

Δείτε περισσότερα: Λειτουργία iPhone Check-in: Πώς διασφαλίζει ότι τα παιδιά, οι φίλοι και η οικογένειά σας είναι ασφαλή

Οι παρούσες περιορισμένες δυνατότητες του Action Button δεν είναι εμπόδιο για να μην προτείνουμε το iPhone 15 Pro ή το Pro Max. Και οι δύο είναι υπερήφανα παρόντα στον κορυφαίο οδηγό τηλεφώνων μας, τελικά. Ωστόσο, φαίνεται ότι με την αυξανόμενη υιοθέτηση του iPhone 15 Pro μετά την ημέρα κυκλοφορίας, αυτή η λίστα απαιτούμενων δυνατοτήτων για το νέο Action Button αναμένεται να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο.

iphone action button

Προσφέρει κινήσεις με διπλό και τριπλό πάτημα

Όπως σημείωσε ο αρχισυντάκτης της TG Mark Spoonauer στην παρουσίαση της σειράς iPhone 15, η Apple περιόρισε το κουμπί δράσης του iPhone 15 Pro επιτρέποντάς σας να δώσετε μόνο μία εντολή σε αυτό. Ίσως αυτό έγινε για την απλοποίηση της διαδικασίας κατά την εισαγωγή του Action Button. Ωστόσο, μέχρι να μπορέσετε να αλληλεπιδράσετε με αυτό με περισσότερους τρόπους από ένα απλό πάτημα, η Apple περιορίζει τις δυνατότητες του Action Button.

Επιτρέπει στους χρήστες να αντιστοιχίσουν τις συντομεύσεις του Siri και του Πορτοφολιού σε αυτό

Οι χρήστες του iPhone έχουν συνηθίσει να έχουν πρόσβαση στον ψηφιακό βοηθό της Apple, καθώς και στις κάρτες πληρωμής, μέσω του πλευρικού κουμπιού. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να περιορίζονται οι επιλογές των χρηστών με αυτόν τον τρόπο. Αν προτιμούν να χρησιμοποιήσουν το Siri ή να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή Πορτοφόλι με ένα ειδικό κουμπί, η Apple θα πρέπει να το διευκολύνει.

Παρέχεται μια ευκολότερη επιλογή για εξατομικευμένη ενέργεια, συνδυάζοντας τη με τις Συντομεύσεις.

Οι συντομεύσεις iOS αποτελούν μια ισχυρή εφαρμογή, αλλά δεν είναι κάτι που ο μέσος χρήστης θα αισθανθεί άνετα να τις ρυθμίσει για τον εαυτό του. Μια αποκλειστική διεπαφή που θα επιτρέπει σε έναν χρήστη να ρυθμίσει μια συγκεκριμένη εφαρμογή ή λειτουργία μέσω του Action Button, το οποίο δεν περιλαμβάνεται ήδη στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της Apple, θα επέτρεπε σε περισσότερους χρήστες να εκμεταλλευτούν πλήρως τη λειτουργικότητα του Action Button.

Δείτε περισσότερα: iPhone 15: Ουρές στα Apple Stores για τα πρώτα μοντέλα

Απλοποιεί την πρόσβαση στις ρυθμίσεις του Action Button

Εάν αποφασίσετε ότι είναι καιρός να αλλάξετε τη λειτουργία που εκτελεί το κουμπί “Ενέργεια”, θα πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής για να το πραγματοποιήσετε. Αυτό είναι λογικό και θα πρέπει να παραμείνει ως επιλογή, αλλά μια συντόμευση (ίσως μια από τις νέες κινήσεις…) που θα ανοίγει γρήγορα το μενού επιλογών για το Action Button, θα το εκτιμούσαμε πολύ.

Τοποθέτηση του κουμπιού

Κάποιοι αναγνώστες εκφράζουν ανησυχία για την τοποθέτηση του Action Button σε υψηλή θέση στο πλάι του iPhone 15 Pro, ιδίως στο μεγαλύτερο μοντέλο iPhone 15 Pro Max. Αμφισβητούν την χρησιμότητά του σε αυτήν τη θέση. Είναι λογικό το Action Button να βρίσκεται στην ίδια θέση με τον παλιό διακόπτη σίγασης, ως αντικαταστάτης του.

iphone action button

Μετακινώντας το Action Button σε μια χαμηλότερη θέση, είτε στην αριστερή πλευρά όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή, είτε ακόμα και στη δεξιά πλευρά κάτω από το κουμπί λειτουργίας, θα ενισχύσει τη σημασία του κουμπιού για τον έλεγχο του iPhone και θα το καταστήσει πολύ πιο βολικό στη χρήση.

tomsguide.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS