ΑρχικήsecurityΗ εταιρεία Caesars Entertainment υπέστη πρόσφατα μια κυβερνοεπίθεση

Η εταιρεία Caesars Entertainment υπέστη πρόσφατα μια κυβερνοεπίθεση

Σύμφωνα με αναφορές, η εταιρεία Caesars Entertainment υπέστη πρόσφατα μια κυβερνοεπίθεση με ransomware, η οποία της προκάλεσε σημαντικές οικονομικές απώλειες.

Δείτε επίσης: Χάκερ έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 53 εκατ. δολαρίων από την CoinEx

Η εταιρεία ξενοδοχείων και καζίνο με έδρα τη Νεβάδα αντιμετώπισε πρόσφατα μια παραβίαση της κυβερνοασφάλειας στο δίκτυό της, όπως ανέφερε το Bloomberg την Τετάρτη. Το μέσο ανέφερε ανώνυμες πηγές που κατηγόρησαν την ομάδα hacking Scattered Spider για τον υποτιθέμενο περιστατικό.

Δείτε επίσης: Η Rollbar αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων

Αναφέρεται ότι η επίθεση ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Είχε προηγηθεί η παραβίαση ενός από τους ιδιότητες τρίτων παρόχων IT της Caesars Entertainment, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι υποτιθέμενοι χάκερς έλαβαν πληρωμή αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία κατά τη διάρκεια του περιστατικού, αναφέρει η πηγή.

Στον ομπρέλα της Caesars Entertainment εντάσσονται μάρκες όπως το Caesars Palace, το Eldorado και το Harrah’s. Η εταιρεία κατέγραψε συνολικά καθαρά έσοδα 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο τριμήνων του έτους, με 2,88 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο στο δεύτερο τρίμηνο. Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας κατά τα δύο τρίμηνα ανήλθαν σε 784 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: MGM Resorts: Ποιος βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη επίθεση;

Σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg, αναμένεται ότι σύντομα θα υποβληθεί ένα έγγραφο στους ρυθμιστές που θα αποκαλύπτει την παραβίαση ασφάλειας στην Caesars Entertainment.

Πηγή πληροφοριών: foxbusiness.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS