ΑρχικήUpdatesΟ Elon Musk θέλει να συγχωνεύσει Neuralink και Tesla

Ο Elon Musk θέλει να συγχωνεύσει Neuralink και Tesla

Ο Elon Musk επιθυμεί να συγχωνεύσει Neuralink και Tesla, δημιουργώντας ένα παράξενο και μεγαλειώδες εγχείρημα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Elon Musk Neuralink Tesla με τεχνητή νοημοσύνη

Η ασταθής και αντιφατική συμπεριφορά του Elon Musk τα τελευταία χρόνια μπορεί να δικαιολογηθεί, για το γεγονός ότι πιστεύει ότι έχει χάσει την ισορροπία του. Ωστόσο, σύμφωνα με τον αξιόλογο δημοσιογράφο Walter Isaacson σε πρόσφατο άρθρο του στο περιοδικό Time, αυτή η αντιδραστική συμπεριφορά αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του Musk. Στην πραγματικότητα, το άρθρο υποστηρίζει, ότι τα ατυχή συμβάντα του Musk στο Twitter και στην Tesla τα τελευταία χρόνια ήταν εμπόδια προς την υλοποίηση του μεγάλου του σχεδίου: τη δημιουργία μιας τεχνητής νοημοσύνης με το στυλ του “Hitchhiker’s Guide to the Galaxy“.

Δείτε ακόμη: Neuralink: Η FDA έδωσε άδεια για δοκιμές εγκεφαλικών εμφυτευμάτων σε ανθρώπους

Τόσο η Tesla όσο και η SpaceX, η Neuralink (εταιρεία επικοινωνίας του Musk) και άλλα έργα, ήδη εξαρτώνται, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, από την τεχνητή νοημοσύνη (AI), και αποτελούν σημαντικό παράγοντα στις υπηρεσίες αυτές. Παρά το γεγονός ότι αυτές οι εταιρείες λειτουργούν κυρίως ανεξάρτητα μεταξύ τους, σύμφωνα με το Time, ο Musk φαντάζεται, ότι στο μέλλον θα τις συνδέσει, μαζί με την πρόσφατη ίδρυση της xAI startup του, με τον απόλυτο στόχο να δημιουργήσει μια ισχυρή, τεχνητή νοημοσύνη. Η συνδυασμένη χρήση κοινοποιημένων δεδομένων από χρήστες του Twitter και εικόνων από το σύστημα Full Self-Driving της Tesla, θα μπορούσε να επιτρέψει στον Musk να προσπαθήσει να δημιουργήσει και ChatGPT-style AI chatbots, καθώς και ρομπότ ικανά να ανταποκριθούν στον πραγματικό κόσμο.

Στην εκδοχή του Musk για τα γεγονότα, που μετέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον Isaacson, ο “red-pilled Twitter troll” υποστηρίζει, ότι πρόσφατα συνειδητοποίησε, ότι αφιέρωνε πολύ χρόνο του στο να ασχολείται με τα νυχτερινά του πειράματα στο Twitter. Ο Musk υποστηρίζει, ότι αφιέρωσε χρόνο για σκέψη σε ένα μέλλον, όπου AI μηχανές θα μπορούσαν να καταστήσουν τους ανθρώπους περιττούς.

Δείτε ακόμη: Οι εργαζόμενοι θέλουν να εκπαιδευτούν πάνω στη τεχνητή νοημοσύνη

Αυτός ο φόβος, ότι “δεν μπορεί απλά να κάθεται και να μην κάνει τίποτα”, όπως αναφέρεται, οδήγησε τον Musk να ξεκινήσει την xAI. Αυτή η νέα επιχείρηση, που ισχυρίζεται ο Musk, ότι επικεντρώνεται στην “ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης”, έχει προσελκύσει αξιόλογα ταλέντα στον τομέα, συμπεριλαμβανομένου του πρώην μηχανικού έρευνας της Deepmind, Igor Babuschkin. Σύμφωνα το Time, ο Elon Musk έχει δώσει εντολή στους ερευνητές της xAI να δημιουργήσουν μια τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορεί να παράγει computer code και ένα “politically neutral” chatbot ανταγωνιστή του ChatGPT. Μακροπρόθεσμος στόχος, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της xAI, είναι να “κατανοήσει την πραγματική φύση του σύμπαντος”. Ο Musk προηγουμένως εργαζόταν για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης στην OpenAI, αλλά η συνεργασία του με την εταιρεία διακόπηκε μετά από την επένδυση της από τη Microsoft.

Ο Isaacson διακατέχεται από ένα παρεξηγημένο, ιδιόρρυθμο αρχέτυπο ιδιοφυΐας. Τα παλαιότερα θέματά του περιλαμβάνουν τον Albert Einstein, Steve Jobs και τον Leonardo Da Vinci. Κατά τη διάρκεια μιας φετινής συνέντευξης με τη δημοσιογράφο Kara Swisher, ο Isaacson αποκάλεσε τον Musk ως “τον πιο ενδιαφέροντα άνθρωπο σήμερα”.

Δείτε ακόμη: Zoom: Εντάσσεται στα AI Chatbots Bandwagon

Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την οποία ο ίδιος προσπάθησε να αποφύγει, σχολιάστηκε από τους επικριτές του στο Twitter ως μια οικονομική αποτυχία, κερδίζοντας τον ανατρεπτικό τίτλο της μεγαλύτερης απώλειας προσωπικής περιουσίας στην ιστορία. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Isaacson, υπάρχουν χρήστες του Twitter που κρύβονται πίσω από την εφαρμογή, οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμο για την εκπαίδευση ενός ισχυρού συστήματος τεχνητής νοημοσύνης. Το αποθετήριο των περισσότερων από ένα τρισεκατομμύριο tweets του Twitter, που ο Isaacson αναφέρει ως “η συνείδηση της ανθρωπότητας”, προσφέρει στον Musk μια ευκαιρία να αντιμετωπίσει τα μαζικά σύνολα δεδομένων που ήδη κατέχουν ανταγωνιστές όπως η OpenAI και η Google. Ο Elon Musk παραδέχτηκε, ότι κατάλαβε πραγματικά την αξία των δεδομένων του Twitter για την τεχνητή νοημοσύνη όταν απέκτησε την πλατφόρμα.

Elon Musk Neuralink Tesla με τεχνητή νοημοσύνη

Πράγματι, αυτό αποδείχθηκε ένα περιττό πλεονέκτημα, το οποίο είδα μόνο μετά την αγορά”, δήλωσε ο Musk.

Δείτε ακόμη: Tesla Model 3 Highland: Λεπτομερής ματιά στη νέα έκδοση

Ωστόσο, σύμφωνα με το Time, ο Elon Musk έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη παρουσία του AI-Hydra στο Twitter. Επιπλέον, τα ημι-αυτόνομα συστήματα οδήγησης Autopilot και Full-Self Driving της Tesla καταγράφουν περίπου 160 δισεκατομμύρια καρέ εικόνας από τις κάμερες τους καθημερινά, όπως αναφέρει το Time. Σε αντίθεση με τα κείμενα που αντλούνται από το Twitter, οι εικόνες που καταγράφονται από τα αυτοκίνητα της Tesla αποκαλύπτουν την αλληλεπίδρασή τους με τον κόσμο. Σε ένα θεωρητικό όραμα του Musk, αυτή η αλληλεπίδραση θα μπορούσε να προσδώσει νοημοσύνη σε φυσικά ρομπότ. Με άλλα λόγια, το εντυπωσιακό ρομπότ που παρουσίασε ο Musk πέρσυ, ίσως πραγματικά αποκτήσει νου.

Σύμφωνα με τον Isaacson, η συνεργασία της Tesla με το Twitter μπορεί να παρέχει τα απαραίτητα σύνολα δεδομένων και την υπολογιστική ικανότητα για την εκπαίδευση των μηχανών, προκειμένου να εξερευνούν τον φυσικό χώρο και να ανταποκρίνονται σε ερωτήσεις με φυσική γλώσσα.

Πηγή: gizmodo.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS