ΑρχικήsecurityMicrosoft: Βορειοκορεάτες χάκερ επιτίθενται σε ρωσικούς στόχους

Microsoft: Βορειοκορεάτες χάκερ επιτίθενται σε ρωσικούς στόχους

Η Microsoft αναφέρει ότι υπάρχουν Βορειοκορεάτες χάκερ που επιτίθενται σε ρωσικούς στόχους.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο blog της Microsoft Corp που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, χάκερς από τη Βόρεια Κορέα στόχευσαν ρωσικούς διπλωμάτες και κατάφεραν με επιτυχία να παραβιάσουν ένα ρωσικό ινστιτούτο αεροδιαστημικής έρευνας νωρίτερα μέσα στην χρονιά.

Δείτε επίσης: 1,2 terabytes δεδομένων κλάπηκαν στην επίθεση ransomware στο Dallas

Η Microsoft δεν κατονόμασε κανένα από τα θύματα και παρείχε ελάχιστες λεπτομέρειες ή αποδείξεις, αλλά ανέφερε ότι η διαρροή συνέβη τον Μάρτιο.

«Οι χάκερ της Βόρειας Κορέας μπορεί να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να διεξάγουν συλλογή πληροφοριών για ρωσικές οντότητες λόγω της εστίασης της χώρας στον πόλεμό της στην Ουκρανία», ανέφερε η έκθεση.

Η κατασκοπεία σε στρατιωτικές και διπλωματικές οργανώσεις των ανταγωνιστών αποτελεί καθιερωμένη διαδικασία για τις ομάδες hacking που απασχολούνται από τις παγκόσμιες υπηρεσίες πληροφοριών. Η Βόρεια Κορέα έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί για το deploy χάκερ εναντίον στόχων που σχετίζονται με άμυνα και διπλωματία στη Νότια Κορέα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού.

Δείτε επίσης: Mirai botnet: Νέα έκδοση μολύνει οικονομικά Android TV boxes

Οι κατηγορίες ότι η Pyongyang κατασκοπεύει τους ρωσικούς συμμάχους της είναι ενδεχομένως πιο αμήχανες καθώς οι χώρες πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο, στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία.

Τον περασμένο μήνα, το Reuters και οι ερευνητές της εταιρείας κυβερνοασφάλειας SentinelOne Inc αποκάλυψαν πώς κορεατικοί κατάσκοποι είχαν διεισδύσει σε έναν μεγάλο ρωσικό κατασκευαστή πυραύλων για τουλάχιστον πέντε μήνες το περασμένο έτος – καταφέρνοντας να συλλέξουν πληροφορίες για τους υπερηχητικούς πυραύλους και την τεχνολογία καύσιμων ρουκετών της Ρωσίας.

Δείτε επίσης: Το κέντρο τεχνολογίας Cyberport δέχτηκε επίθεση ransomware

Οι κατηγορίες της Microsoft διατυπώθηκαν σε ένα report για την κυβερνοκατασκοπεία στην Ανατολική Ασία, το οποίο ανέφερε και προηγούμενες αναφορές της εταιρείας για επιθέσεις κινέζων χάκερ σε κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ, καθώς και νέες κατηγορίες για τις προπαγανδιστικές επιχειρήσεις της Κίνας.

Πηγή πληροφοριών: cnbctv18.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS