ΑρχικήinetTesla: Xρεώνει τώρα 1.000 δολάρια για το αμφιλεγόμενο τιμόνι της

Tesla: Xρεώνει τώρα 1.000 δολάρια για το αμφιλεγόμενο τιμόνι της

Η Tesla ανέβασε την τιμή του τιμονιού της στα 1.000 δολάρια, μια αλλαγή που είναι σημαντική σε σύγκριση με το κανονικό τιμολόγιο που ίσχυε πριν από λίγο καιρό.

Δείτε επίσης: Tesla Model 3 Highland: Λεπτομερής ματιά στη νέα έκδοση

Tesla

Όταν η Tesla παρουσίασε για πρώτη φορά τα αναβαθμισμένα Model S και X, προκάλεσε αντιδράσεις με το νέο αμφιλεγόμενο τιμόνι πεταλούδας “yoke“. Ορισμένοι ανησυχούσαν πιθανώς για το ίδιο το σχήμα του τιμονιού, ενώ άλλοι ανησυχούσαν για την έλλειψη κίνησης για τη λειτουργία οδήγησης.

Όσον αφορά το πρώτο θέμα, δεν περιμέναμε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα ρισκάρει να φέρει το αμφιλεγόμενο τιμόνι yoke στην αγορά χωρίς να ενσωματώσει ένα μη γραμμικό καμπύλο τιμονιού που θα ελέγχεται από ένα σύστημα steer-by-wire. Είναι ξεκάθαρο ότι οι παραγωγοί γνωρίζουν την ανάπτυξη της Tesla σε αυτόν τον τομέα, έχοντας αναπτύξει το δικό τους steer-by-wire σύστημα.

Παρότι, καθώς η Tesla ξεκίνησε τις παραδόσεις του νέου Model S Plaid, εκπλαγήκαμε με το γεγονός ότι το τιμόνι είχε κανονική αναλογία τιμονιού 14,0:1 και φαίνεται ότι δεν είναι πρακτικό σε χαμηλότερες ταχύτητες.

Ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία εργαζόταν πάνω σε μια καινοτόμα τεχνολογία διεύθυνσης, αν και ήταν ακόμα μερικά χρόνια μακριά από την υλοποίησή της.

Δείτε ακόμα: Tesla Cybertruck: Εντοπίστηκε σε δρόμο να ρυμουλκεί μεγάλο τρέιλερ

τιμόνι

Ο Musk απέρριψε τις ανησυχίες σχετικά με το yoke και έδείξε το δρόμο προς τα εμπρός, προσφέροντας “αυξημένη ορατότητα”. Ωστόσο, η Tesla γρήγορα άρχισε να υστερεί στην πρόοδο του τιμονιού.

Στις αρχές του έτους, η Tesla ξεκίνησε να προσφέρει σε νέους αγοραστές ένα πραγματικό, στρογγυλό τιμόνι, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να παρέχει το νέο τιμόνι σε υπάρχοντες αγοραστές για 700 $.

Τον Απρίλιο, η Tesla πήγε ένα βήμα παραπέρα και έκανε το στρογγυλό τιμόνι την κύρια επιλογή για τα Model S και Model X. Επιπλέον και τα δύο τιμόνια ήταν διαθέσιμες στην ίδια τιμή.

Αμέσως μετά, η Tesla αποφάσισε να επιβάλει ένα πρόσθετο ποσό 250 $ για το τιμόνι, προσφέροντας έτσι μια ανώτερη ποιότητα εμπειρίας στους πελάτες της.

Σήμερα, σε μια νέα ανακοίνωση στον διαδικτυακό διαμορφωτή της, η Tesla ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αυξήσει την τιμή του τιμονιού yoke για τα μοντέλα Model S και Model X στα 1.000 δολάρια.

Ο λόγος για την αύξηση της τιμής δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά γρήγορα μετατράπηκε από ένα απλό χαρακτηριστικό σε μια σημαντική αναβάθμιση.

Αυτό μπορεί να συνδέεται με την πρόσφατη μείωση των τιμών των μοντέλων Model S και Model X της Tesla.

Δείτε επίσης: Tesla Model 3 2023 review: Μάθετε τα πάντα για το νέο όχημα

Η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να εξετάσει τον τρόπο ανάκτησης ορισμένων πόντων μεικτού περιθωρίου μέσω της επιλογής.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS