ΑρχικήinetΗ Mercedes-Benz παρουσιάζει ένα πολυτελές EV G-Wagon

Η Mercedes-Benz παρουσιάζει ένα πολυτελές EV G-Wagon

Mercedes-Benz G-Wagon

Η Mercedes-Benz αναπτύσσει ένα πιο οικονομικό αδελφάκι του πολυαναμενόμενου ηλεκτροκίνητου SUV της G-Class, όπως ανέφερε αρχικά το Electrek. Το EV θα είναι μια μικρότερη, φθηνότερη έκδοση του εμβληματικού της G-Wagon και επιβεβαιώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στο IAA Mobility 2023 στο Μόναχο. Ο διευθύνων σύμβουλος Ola Kallenius δήλωσε ότι το “μωρό” G-Class EV θα είναι σημαντικά πιο συμπαγές από τον ξάδελφό του και ότι θα είναι “διασκεδαστικό στην οδήγηση”.

Δείτε επίσης: Το ηλεκτρικό hot hatch είναι εδώ: Η VW θα ηλεκτροδοτήσει το GTI

Αυτό το μοντέλο είναι spin-off του πρωτότυπου G-Class EQG που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην IAA Mobility 2021. Η γερμανική εφημερίδα Automobilwoche αναφέρει ότι η εταιρεία σχεδιάζει εδώ και αρκετά χρόνια ένα μικρότερο αμιγώς ηλεκτρικό G-Wagon και προτείνει ότι η παραλλαγή θα μπορούσε να φέρει το όνομα “g-Class” με ένα σκόπιμο μικρό “g”. Ο Kallenius δήλωσε στο CNBC ότι βλέπει το όχημα ως “κόρη ή γιο της μεγάλης G”.

Οι λεπτομέρειες είναι ελάχιστες, αλλά θα βασίζεται σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και θα πρέπει να διαθέτει τετρακίνηση, ειδικά με τη διαβεβαίωση του Kallenius ότι θα είναι διασκεδαστικό στην οδήγηση. Όσο για την υπόσχεση ενός φθηνότερου οχήματος G-Class, ένα νέο SUV Mercedes G-Class ξεκινά από 140.000 δολάρια, οπότε δεν θα είναι δύσκολο να μπει σε χαμηλότερη τιμή από αυτή. Ωστόσο, αν η εταιρεία θέλει την υιοθέτηση από τη μαζική αγορά, μια μικρή μείωση της τιμής στην περιοχή των 100 έως 120 χιλιάδων δολαρίων πιθανότατα δεν θα κάνει το κόλπο. Η πραγματική τιμολόγηση παραμένει ένα μυστήριο.

Πρόταση: Η νέα 33 Stradale της Alfa Romeo από κοντά σε νέα βίντεο

Mercedes-Benz G-Wagon

Πρέπει να περιμένουμε πολύ ακόμα για να βρεθούμε πίσω από το τιμόνι αυτού του μικροσκοπικού θαύματος. Το σύστημα κίνησης του οχήματος πιθανότατα βασίζεται στην επερχόμενη πλατφόρμα MB.EA, μια ιδιόκτητη τεχνολογία μπαταριών που αναπτύσσει η Mercedes. Αυτή η πλατφόρμα είναι πιθανό να μην εμφανιστεί σε οχήματα μέχρι το 2025, γεγονός που τοποθετεί την κυκλοφορία του μικρότερου, φθηνότερου G-Class EV το νωρίτερο το 2026.

Διαβάστε επίσης: Το Dodge Charger SRT Daytona EV θα έχει αδελφό με κινητήρα εσωτερικής καύσης;

πηγή πληροφοριών:engadget.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS