ΑρχικήinetΘα μπορέσει η Apple να ξεπεράσει τη Samsung με τις πωλήσεις του...

Θα μπορέσει η Apple να ξεπεράσει τη Samsung με τις πωλήσεις του iPhone 15;

Η εταιρεία αναλύσεων αγοράς TrendForce παρουσίασε μια συναρπαστική πρόβλεψη: ότι η Apple θα μπορούσε ίσως να ξεπεράσει τη Samsung και να κατακτήσει την πρωτιά στην παγκόσμια αγορά των smartphone, με την επερχόμενη κυκλοφορία του iPhone 15.

Apple Samsung

Ιστορικά, η Samsung ήταν η εταιρεία smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Samsung προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων smartphone, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των καταναλωτών. Η εταιρεία παρέχει οικονομικά τηλέφωνα αλλά και προηγμένα μοντέλα που μπορούν να ανταγωνιστούν τα iPhone Pro και Pro Max.

Δείτε επίσης: Συνεργασία SpaceX και Apple για τη λειτουργία Emergency SOS στα iPhone

Αντίθετα, η Apple στοχεύει σχεδόν αποκλειστικά σε αγοραστές προϊόντων υψηλής ποιότητας (premium). Μόνο το iPhone SE κατατάσσεται στη μεσαία κατηγορία, ενώ δεν υπάρχει κανένα πολύ οικονομικό προϊόν. Έτσι, είναι σχεδόν αδύνατο να ανταγωνιστεί τη Samsung όσον αφορά στον όγκο πωλήσεων.

Η Apple θα μπορούσε να ξεπεράσει τη Samsung φέτος

Σύμφωνα με την TrendForce, η κυκλοφορία της σειράς iPhone 15 μπορεί φέρει σημαντική αλλαγή και να φέρει τη Samsung στη δεύτερη θέση.

Η Samsung συνεχίζει να ηγείται στην κατάταξη παραγωγής, παρέχοντας 53,9 εκατομμύρια συσκευές το δεύτερο τρίμηνο. Ωστόσο, υπέστη ύφεση 12,4% QoQ. Η παγκόσμια οικονομική ύφεση και ο έντονος ανταγωνισμός έκαναν τις επιδόσεις της Samsung στο δεύτερο τρίμηνο να πέσουν σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αν και η Samsung πρόκειται να κυκλοφορήσει νέα αναδιπλούμενα μοντέλα το τρίτο τρίμηνο, ο αντίκτυπος στη συνολική ανάπτυξή της αναμένεται να είναι οριακός, δεδομένου του σχετικά χαμηλού όγκου πωλήσεων σε σύγκριση με τη σειρά Galaxy S.

Apple iPhone 15
Θα μπορέσει η Apple να ξεπεράσει τη Samsung με τις πωλήσεις του iPhone 15;

Όσον αφορά στην Apple, το δεύτερο τρίμηνο είναι συνήθως το πιο αδύναμο όσον αφορά την παραγωγή, λόγω της μετάβασης από τα παλαιότερα στα νεότερα μοντέλα. Η παραγωγή για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθε στις 42 εκατομμύρια μονάδες, σημειώνοντας πτώση 21,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Δείτε επίσης: Η Apple αλλάζει την Lightning σε USB-C στα iPhone!

Εάν η σειρά iPhone 15 ξεπεράσει τις προσδοκίες της αγοράς, η Apple έχει πολλές πιθανότητες να εκδιώξει τη Samsung από τη μακροχρόνια θέση της ως ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς“, λέει η TrendForce.

Την περασμένη εβδομάδα, και η IDC πρότεινε ότι τα νέα iPhone θα μπορούσαν να σημειώσουν νέο ρεκόρ πωλήσεων.

Η IDC αναμένει ότι οι αποστολές iOS θα σημειώσουν αύξηση 1,1% το 2023, καθώς το iOS συνεχίζει να παραμένει πιο ανθεκτικό στις μακροοικονομικές προκλήσεις από το Android (το οποίο προβλέπεται να μειωθεί κατά 6,0% φέτος). Γενικά, η Apple τα πηγαίνει σταθερά καλύτερα από τους ανταγωνιστές της κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης. Εκεί που οι κατασκευαστές Android βλέπουν σημαντικές μειώσεις στις πωλήσεις από έτος σε έτος, η Apple έχει μικρότερη πτώση.

Δείτε επίσης: Η Apple φέρεται να κάνει δοκιμές 3D printing για ρολόγια

Η Apple θα ανακοινώσει τη νέα της σειρά iPhone 15 στις 12 Σεπτεμβρίου 2023.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS