ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΑυτό το ρομπότ είναι ένα crash test dummy για τη θανάσιμη ζέστη

Αυτό το ρομπότ είναι ένα crash test dummy για τη θανάσιμη ζέστη

Τι συμβαίνει στο σώμα όταν ένας άνθρωπος παθαίνει θερμοπληξία; Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας σε έναν πλανήτη που θερμαίνεται; Για να απαντήσουν σε αυτά τα καυτά ερωτήματα, οι ερευνητές της Αριζόνα έχουν αναπτύξει ένα ρομπότ που μπορεί να αναπνέει, να τρέμει και να ιδρώνει.

ANDI

Δείτε επίσης: Τεχνολογικά μυστήρια που παραμένουν άλυτα μέχρι και σήμερα

Το Φοίνιξ διανύει επί του παρόντος το μεγαλύτερο κύμα καύσωνα στην ιστορία του. Για τους ανθρώπους, η ζέστη αυτή αποτελεί δυνητικά θανάσιμη απειλή. Ωστόσο, για το ANDI (Advanced Newton Dynamic Instrument), ένα ανθρωποειδές ρομπότ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αριζόνα, είναι μια υπέροχη μέρα. Το ANDI είναι η πρώτη θερμική κούκλα εξωτερικού χώρου στον κόσμο που μπορεί να μετρήσει πόση θερμότητα δέχεται από το περιβάλλον. Είναι ένας ρεαλιστικός τρόπος για να μετρηθεί πειραματικά πώς αντιδρά ο άνθρωπος σε ακραίες κλιματικές συνθήκες, χωρίς να κινδυνεύουν οι άνθρωποι. Το ANDI διαθέτει εσωτερικό σύστημα ψύξης και πόρους που του επιτρέπουν να αναπνέει και να ιδρώνει.

Υπερθερμία, μια πάθηση του 21ου αιώνα

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το ρομπότ θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της υπερθερμίας, δηλαδή όταν ένα σώμα υπερθερμαίνεται. Το ρομπότ συνοδεύεται από το MaRTy, έναν κινητό μετεωρολογικό σταθμό που μετρά τη θερμότητα που αντανακλάται από τα κτίρια. Το ANDI είναι επαναπρογραμματιζόμενο και μπορεί να προσομοιώνει θερμορυθμιστικούς μηχανισμούς που αφορούν συγκεκριμένα διαφορετικά τμήματα του πληθυσμού.

Πρόταση: Η ψηφιακή αθανασία έρχεται. Θα θρηνούμε μέσω της τεχνολογίας

Ο στόχος είναι να κατανοηθούν καλύτερα οι επιπτώσεις της θερμότητας στο ανθρώπινο σώμα και ο τρόπος προσαρμογής της συμπεριφοράς και του ρουχισμού στις υψηλές θερμοκρασίες.

ANDI

Phoenix, εργαστήριο δοκιμών για το μέλλον

Το ρομπότ ANDI μπορεί να δοκιμαστεί σε διάφορες καταστάσεις, όπως η υγρασία και οι καυτοί άνεμοι. Η έρευνα θα είναι χρήσιμη για τον σχεδιασμό ρούχων ανθεκτικών στη θερμότητα, την επανεξέταση του αστικού σχεδιασμού και την προστασία ευάλωτων πληθυσμών. Η ομάδα ελπίζει να αναπτύξει αισθητήρες χαμηλού κόστους για εργοτάξια που θα προσαρμόζουν τις ώρες εργασίας με βάση τη ζέστη και την υγεία των εργαζομένων. Τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να καθοδηγήσουν τις δράσεις των κοινωνικών λειτουργών και να βοηθήσουν στο σχεδιασμό των κτιρίων για ένα θερμότερο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Ελιξήριο της νεότητας: Αντιγηραντική πρωτεΐνη στα ανθρώπινα κύτταρα

πηγή πληροφοριών: sciencealert.com

SecNews
SecNewshttps://secnewsgr.kinsta.cloud
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS